KretaKreta is het grootste eiland van Griekenland. Met een last minute kreta op basis van all inclusive is het volop genieten van een veelzijdige vakantiebestemming. Op Kreta kunt u tijdens uw vakantie genieten van gezellige terrasjes, grillige kloven, prachtige stranden, historische dorpjes en de gastvrijheid van de Griekse bevolking. Als het u tijdens uw vakantie aan niets mag ontbreken, dan kunt u bij diverse reisorganisaties terecht voor het boeken van een last minute all inclusive vakantie naar Kreta.

Het westen van Kreta is het meest groene en rustig deel van het eiland en het drukste en meest toeristische deel van Kreta is het noordoosten. De zuidkust van Kreta kan worden omschreven als grillig en rotsachtig. Het binnenland van Kreta bestaat uit kale hoogvlaktes en bergen die uitmonden in idyllische baaien en prachtige stranden. Als u het achterland tijdens uw last minute Kreta echt goed wilt leren kennen, dan raden we u aan een auto of scooter te huren. U kunt hiervoor terecht bij diverse verhuurders.

Kreta InsulaHet eiland Kreta is rijk aan kloosters, opgravingen en musea die zeker het bezichtigen waard zijn. Een van de bekendste opgravingen op Kreta vindt u in Knossos. Hier kunt u de restanten van het paleis van Koning Minos bekijken en in het zuidwesten van Rethymnon vindt u het Arkadi-klooster.

Volgens de Grieken zelf zijn de Kretenzers de meest gasvrije mensen van de Griekse bevolking en u zult dit ook absoluut merken. Op speciale Kretenzer-avonden die er regelmatig worden gehouden wordt veel gedronken, gedanst en gegeten.

Voor wie op zoek is naar de juiste mix van cultuur, gezellige dorpjes, lekker eten, prachtige stranden, zon, winkelen en sfeervolle uitgaansgelegenheden, is een geheel verzorgde last minute Kreta een uitstekende keuze!

De reis naar Kreta

De vliegtijd naar de luchthaven van Heraklion bedraagt ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Plaatsen

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een populaire en levendige badplaats aan de noordoostkust van het Griekse eiland Kreta. In het centrum van Agios Nikolaos vindt u Voulismeni-meer. Dit is een zoutwatermeer van maar liefst 67 meter (zwemmen is verboden) diep dat via de zee is verbonden met de krater van Santorini.

Chersonissos

Kreta ChersonissosDe populairste badplaats van het eiland Kreta is Chersonissos. Dit sfeervolle stadje staat bekend als een bruisende vakantiebestemming. Chersonissos is vooral erg in trek onder Nederlanders. U kunt de Nederlandse invloeden bijvoorbeeld terug vinden in verschillende Nederlandse snackbars.

Malia

Malia ligt aan de noordkust van Kreta en is een sfeervolle en vrij grote badplaats. Malia ligt op een afstand van ongeveer 35 km van het vliegveld van Heraklion. Malia heeft een vrij druk uitgaansleven met veel dicotheken en bars.

Sissi

Kreta SissiSissi is een klein en charmant vissersdorpje op Kreta en ligt iets ten oosten van Malia. Sissi heeft een gezellig centrum met winkeltjes en verschillende Griekse tavernes waar u kunt u genieten van heerlijke gerechten. Vanaf de terrasjes kijkt u uit op het haventje en de vissersboten.