KlachtenIedereen heeft vast wel eens de verhalen van mensen gehoord dat hun vakantie niet goed was bevallen of wellicht heeft u zelf wel eens een vervelende ervaring tijdens uw vakantie gehad.

Sommige klachten die bij de touroperators terecht komen worden gegrond verklaard en andere klachten worden ongegrond verklaard. Er zijn echter ook hele bijzondere klachten over de vakantie die de touroperators bereiken. Hieronder worden er een aantal genoemd.

Klachten over het strand, de zee en over de echtgenoot

U gelooft het misschien bijna niet, maar sommige touroperators krijgen klachten van mensen die van mening zijn dat er teveel zand op het strand lag. Of wat dacht u van klachten van ouders over de zee, omdat hen niet was medegedeeld dat er vissen in de zee zwemmen. De klacht was dat de vissen hun kinderen hadden laten schrikken. Nog een bijzondere klacht is de echtgenote die klaagt dat haar echtgenoot naar andere vrouwen op het strand had gekeken.

Klachten over het eten

Eten is een van de grootste bronnen van ergernissen tijdens vakantie. Natuurlijk zijn er genoeg klachten over het eten terecht, maar sommige klachten zijn wel erg opvallend. Wat dacht u bijvoorbeeld van de vakantieganger die klaagde bij de touroperator dat het eten in India wel erg pittig was. Een andere vreemde klacht was bijvoorbeeld dat een reiziger teleurgesteld was dat zijn favoriete koekje niet op zijn bestemming verkrijgbaar was. Dit had wel het geval moeten zijn, aangezien de reisgids niet vermeldde dat het koekje niet te krijgen was.

Verstoorde nachtrust

Lawaaioverlast is ook een veel voorkomende klacht tijdens vakantie en is ook erg vervelend, maar dat je nachtrust is verstoord als gevolg van de branding en de golven van de zee is wel heel opvallend.

Gesloten winkels

In veel landen met een Mediterraan klimaat is het heel gebruikelijk dat winkels tussen de middag gesloten zijn. Een klacht die bij een touroperator werd ingediend hield in dat het verboden moest worden dat winkeliers tussen de middag zijn gesloten. Deze vakantiegangers konden bij een bepaalde winkel tussen de middag geen inkopen doen.

Klachten over het uitzicht

Iemand die een cruisereis heeft geboekt met een hut die uitzicht op zee biedt, die mag natuurlijk verwachten dat dit ook het geval is. Iemand had een klacht ingediend omdat hij vanuit zijn hut geen uitzicht had op zee en dat was wel afgesproken. Hij had alleen maar uitzicht op een parkeerplaats. Dat was ook niet zo vreemd, want het cruiseschip was nog niet vertrokken.