EtenEen derde van de Nederlanders die op vakantie gaan, eet tijdens vakantie in het buitenland van alles en nog wat, zonder echt goed de gezondheidsrisico’s in de gaten te houden, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder 600 mensen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat een kwart van de Nederlanders alleen let op de drankjes die worden genuttigd en 10 procent van de Nederlanders die op vakantie gaat let helemaal nergens op en eet en drinkt alles waar hij zin in heeft.

Risico’s

Veel Nederlanders weten wel wat de risico’s zijn tijdens een wintersportvakantie, maar de gezondheidsrisico’s tijdens een zonvakantie zijn bij veel mensen niet bekend of worden onderschat. Zo moet u bijvoorbeeld ook niet denken dat u in een luxe all inclusive hotel altijd maar alles kunt eten en drinken. Let daarom ook zelf altijd goed op wat u eet en drinkt. Denk hierbij vooral aan of het eten goed gebakken of gekookt is en drink geen kraanwater. Hepatitis en diarree zijn veel voorkomende ongemakken tijdens vakantie in het buitenland en vooral voor kinderen kan dit gevaarlijk zijn, aangezien zij veel sneller uitdrogen dan volwassenen.

Hepatitis A en B kunt u eenvoudig voorkomen door middel van inenting en reizigersdiarree voorkomt u door ORS mee te nemen op vakantie. Zonnige bestemmingen waar u vooral goed op het eten en drinken moet letten zijn Egypte, Kroatië en Turkije.