Last minutesVanwege het slechte weer de laatste tijd is er een echte run op last minute zonvakanties ontstaan. Rond het pinksterweekend was het weer nog prachtig, maar daarna werd duidelijk dat het mooie weer maar van korte duur zou zijn.

Daardoor zijn mensen massaal last minutes naar de zon gaan boeken, want veel mensen willen graag zekerheid hebben dat ze zon krijgen. Veel reisorganisaties zijn verrast door de plotselinge stijging van het aantal boekingen, maar er is nog ruim voldoende aanbod aan last minute vakanties.

Vooral Frankrijk, Portugal, Spanje en Turkije blijken populaire landen te zijn voor een last minute zonvakantie, maar ook Griekenland begint weer aan populariteit te winnen, terwijl het aantal boekingen naar Griekenland aan het begin van dit jaar nog fors terugliepen. De verre reizen zijn minder populair momenteel. Het blijkt de laatste tijd een trend te zijn dat mensen steeds later boeken. Bovendien wordt de tijd tussen boeken en vertrekken steeds korter. De economische recessie zal hierbij zeker een rol spelen.