VakantieU wilt graag in november even lekker op vakantie gaan, want u heeft de mogelijkheid om vrij te nemen van uw werk en op uw bestemming is het lang zo druk niet als in het hoogseizoen. Bovendien zijn de prijzen van vakantie aantrekkelijk buiten het hoogseizoen. Het probleem is echter dat u kinderen heeft die leerplichtig zijn, dus helaas kunt u buiten de schoolvakanties niet even lekker er tussenuit, althans niet doordeweeks.

Minister van Marja van Bijsterveldt van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) biedt uitkomst, want een jaar geleden startte  bij zeven basisscholen de proef van flexibele schooltijden. Het lijkt er op dat deze proef een succes gaat worden.

Een groot voordeel van flexibele onderwijstijden is dat ouders werk en gezin beter kunnen combineren. Bovendien blijkt dat veel ouders minder stress hebben en kunnen zij meer tijd besteden aan hun kinderen.

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat de helft van de ouders graag buiten het hoogseizoen op vakantie zou willen gaan, zelfs als dat een boete tot gevolg zou kunnen hebben. Ruim 40% van de ouders geeft als reden aan om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan, het feit dat vakanties in het laagseizoen doorgaans veel goedkoper zijn. Zij zouden het risico op een boete van €110,- op de koop toe willen nemen.