Jordanië grootAls men het over een vakantie in Jordanië heeft, dan komen er verschillende associaties naar boven: spa & wellness, avontuurlijke woestijnreizen, strandvakantie aan de Rode Zee, excursies naar verschillende culturele bezienswaardigheden zoals Petra, Jerash, etc. Kinderen komen niet vaak ter sprake als het  over dit land gaat.

Is het wel geschikt voor kinderen en is het daar wel zo veilig? Is het daar niet te conservatief en zullen de kinderen het daar saai hebben? Deze vragen komen weliswaar bij veel ouders voor die overwegen om eens een meer exotische bestemming zoals Jordanië te kiezen in plaats van de standaard Zuid-Europese landen. In realiteit is Jordanië volgens jordanievakantie.nl  de perfecte bestemming voor vakanties met kinderen! Hieronder zijn een paar attracties en activiteiten samengesteld die uw vakantie met kinderen in Jordanie onvergetelijk zullen maken.

Jerash

Jerash is een uitstekende plaats voor jong en oud. De ruïnes van Jerash dateren uit de Romeinse tijd (1e eeuw na Chr.), alhoewel enkele bronnen beweren dat de stad al 3000 jaar ervoor bewoond werd. De ruïnestad bezit prachtige Romeinse straten, bogen, pilaren, tempels, een amfitheater en een hippodrome. Kinderen zullen het fantastisch vinden om het immense amfitheater te beklimmen. De akoestiek van dit prachtige amfitheater is gewoonweg formidabel. Vraag uw kind om helemaal omhoog te beklimmen en praat van beneden met een normale zachte toon. Uw kind zal versteld staan hoe hij of zij van zo een grote afstand uw stem kan horen. Bij de hippodrome worden er voorstellingen gehouden over de Romeinse leger tradities wat weer heel interessant voor de kinderen zal zijn. Romeinse soldaten racen met hun paarden voorbij en laten enkele gevechtstechnieken van die tijd zien.

De Rode Zee

Jordanië bezit niet over kilometerslange stranden, maar de prachtige badplaats Aqaba aan de Rode Zee verdient wel een bezoek met de kinderen. Dit is de plaats waar u relaxt van uw vakantie in Jordanië kunt genieten. Naast een heerlijke rust aan het strand, waar geen enkele faciliteit ontbreekt, zijn er ook veel activiteiten te doen, zoals duiken, snorkelen, zeilen, waterskiën  etc. Uw kind zal het fantastisch vinden om een duik in de Rode Zee te maken om de koraalriffen te bestuderen. In Aqaba zijn er ook veel kleine marktjes waar van alles en nog wat verkocht wordt. U kunt samen met uw kind door de textielen, sieraden, schoenen en andere items snuffelen.

De Dode Zee

De Dode zee is totaal anders dan de Rode Zee. Als u denkt we hebben al een zee gezien en gehad, dan hebt u het goed mis. De Dode Zee is een uitzonderlijk natuurlijk fenomeen die nergens anders in de wereld voorkomt. Een introductie aan uw kinderen over de bijzonderheden van de Dode Zee zullen al voor een voorpret zorgen. Vertel dat door de hoge concentratie zout het onmogelijk is om te verdrinken. De kinderen zullen het fantastisch vinden om zonder enige inspanningen boven water te drijven. Waarschuw wel dat het geen goed idee is om met het hoofd onder water te gaan. Door de hoge zoutconcentratie kunnen de ogen geïrriteerd worden. Het hoogtepunt van een verblijf aan de Dode Zee is wel het insmeren van de modder die je aan de kust van de zee kunt vinden.

Petra

Petra, een van de zeven moderne wereldwonderen, is een topper voor jong en oud. Het maakt niet uit van welke leeftijd u bent, uw mond staat open van de prachtige rotsvormen, tempels en gangen die daar eeuwen geleden met de hand gemaakt zijn. De Schatkamer, het Klooster en de Koningsgraf zijn de rotsgebouwen die u  en uw kind niet mogen missen. Jullie kunnen ook een paar vragen en antwoorden klaar maken om iets aan uw kinderen over deze speciale plaats te leren, zoals: Hoe kregen ze water naar de stad? Wat voor specerijen werden hier verhandeld? Hoe oud is Petra? Door wie is Petra gebouwd?