Algemene informatie Turkije

Vakantie in TurkijeTurkije heeft een unieke ligging, doordat de grens tussen Azië en Europa dwars door het land loopt. Het overgrote deel van het land (rond de 97 procent)ligt in Azië, en het resterende deel dus in Europa. De grootte van het land is al te zien als je kijkt naar de aangrenzende landen. Het westen van Turkije grenst aan Griekenland en Bulgarije, terwijl Georgië, Iran en Armenië aan de oostgrens liggen. Het zuidoosten van Turkije grenst aan Syrië en Irak. De grens tussen de twee continenten lopen door de Bosporus in Istanbul, de Dardanellen en de Zee van Marmaris. Het bergachtige karakter van Turkije kenmerkt zich doordat meer dan de helft van het land boven de 1000 meter ligt.

Het land

Turkije heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een zéér aantrekkelijk vakantieland, waar reeds vele Nederlands gebruik van hebben gemaakt. Denk aan de vele oude historische steden, meer dan elk ander land in deze regio. Duizenden kilometers kustlijn, fantastische en unieke landschappen, om nog maar te zwijgen over het heerlijke Turkse eten. Barretjes, terrassen en restaurants zijn overal te vinden. De mooie, uitgestrekte stranden, de prachtige natuur en de vriendelijke bevolking, allemaal factoren die meehelpen aan de stijgende populariteit van het land. Overdag lekker inkopen bij een van de vele juweliers en boetiekjes , en in de avonduren genieten van de Oriëntaalse sfeer in een van de typisch Turkse eethuisjes.

All inclusive Turkije

Men kan in Turkije optimaal genieten van de zon en de zee op de kilometerslange stranden waar men ook diverse watersporten kan beoefenen. De Turkse Riviera, met als grootste trekker Alanya, is al jaren de populairste Turkse strandbestemming. Dit is niet verwonderlijk, want het is uitgegroeid tot één van de meest bruisende badplaatsen van Turkije. Denk ook aan plekken als Bodrum, Antalya, Marmaris en Side, stuk voor stuk schitterende plekken voor een all inclusive Turkije. Ook het schitterende achterland is beslist een bezoekje waard.

Citytrip Istanbul

Minder tijd maar toch even weg? Denk eens aan wereldstad Istanbul. In Istanbul komen Aziatische en Europese cultuur samen met als resultaat een stad met meer dan vijfhonderd moskeeën, musea, kerken en paleizen. In de bazaars en straten bevinden zich duizenden kraampjes en winkeltjes waar u de oosterse geur van kruiden kunt opsnuiven. Bezoek voor totale ontspanning ook eens een Turks bad en geniet ’s avonds van Turkse baklava, kebab en raki in een van de vele restaurantjes. Kortom: geniet van een afwisselende vakantie in Turkije!