Vakantie in een waterbungalow

waterbungalow MaledivenHeeft u wel eens gedacht aan het doorbrengen van uw vakantie op de Malediven in een prachtige waterbungalow? Veel eilanden op de Malediven beschikken over kamers die in de lagune op palen zijn gebouwd. Deze kamers zijn meestal zeer luxe ingericht. Sommige waterbungalows hebben zelf een glasplaat in de vloer van de woonkamer, zodat u vanuit uw woonkamer prachtig uitzicht heeft op de vissen. Alle luxe waterbungalows beschikken over een privé-zonneterras en de meesten hebben ook een trap die uitkomt in het water. Dat is pas heerlijk genieten en relaxen op de Malediven. De volgende resort beschikken over zeer mooie waterbungalows: Kuda Huraa – Four Seasons, Soneva Gili, Coco Palm, Rangali Hilton, Veligandu, White Sands Resort, Taj Exotica, Velidhu en Kuramathi Cottage Club.

Bezoek een Maledivisch theehuis

Thee is op de Malediven een populaire drank en wordt de hele dag door gedronken. Het is absoluut de moeite waard om eens een typische Maledivisch theehuis binnen te lopen. Deze theehuizen zien er misschien niet altijd even uitnodigend uit, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd als u eenmaal binnen bent. Laat u verwennen in een theehuis tijdens uw vakantie op de Malediven met thee en lekkernijen als gevulde deegwaren, gebak, visballetjes en nog veel meer. Vaak krijgt u ter afsluiting nog betelblaadjes, arekanoten of een sigaret.

Romantisch huwelijksfeest

Veel stellen die net in het huwelijksbootje zijn gestapt in Nederland of andere landen komen speciaal naar de prachtige tropische eilanden van de Malediven om hier een romantische tijd te beleven en het huwelijk nog een beetje over te doen. Er zijn zelfs speciale hotels die van het huwelijksfeest een echt spektakel maken en waar ze er een groot feest van maken. Wat dacht u van  bruidegommen die komen aangevaren in een dhoni en echtgenoten die traditioneel worden gekleed? Daarnaast gaan deze geweldige huwelijksfeesten natuurlijk gepaard met heerlijk eten en drinken, muziek, dans en nog veel meer moois. Voor de goede orde: U trouwt dus niet echt op de Malediven, maar dat maakt de belevenis er niet minder mooi om. Wilt u ook zo’n geweldig spektakel meemaken? Het is mogelijk op Coco Palm, Palm Beach, White Sands, en Lohifushi. Het is aan te raden om tijdig te reserveren.

Dagje naar een onbewoond eiland

Onbewoond eiland MaledivenBeleef het toppunt van romantiek tijdens uw vakantie op de Malediven en ga eens een dagje naar een onbewoond eiland. U kunt het ultieme Robinson Crusoë ervaren op de Malediven door met een goed gevulde picknickmand u af te laten zetten op een onbewoond eiland. De hele dag heeft u het eilandje voor u alleen en kunt u bijvoorbeeld onder een kokospalm aan het strand lekker wegdromen. Neem natuurlijk wel een goed middel mee tegen de brandende zon en vergeet ook zeker niet uw snorkeluitrusting, want de onderwaterwereld op de Malediven is echt fantastisch om te zien. Dit mag u niet missen! De vriendelijke medewerkers van de receptie van uw hotel zullen u van alle informatie voorzien en behulpzaam zijn voor en dagje naar een onbewoond eiland. U wordt met een bootje gebracht en weer opgehaald.

Zeiltocht in de Zuid-Malé-Atol

Een zeiltocht in de Zuid-Malé-Atol is echt een onvergetelijke ervaring. U vaart met een snelle catamaranzeilboot door het prachtige kristalheldere water en ziet vanuit de verte diverse eilandjes liggen. De lagunes van de hoteleilanden in de Zuid-Malé-Atol zijn behoorlijke groot en prachtig om te zien. maakt u zich geen zorgen wanneer u niet kunt zeilen, want een zeilleraar kan u dit vrij snel leren. Voor de echte liefhebbers van romantiek geven wij u als tip om te zeilen bij zonsondergang.

Kijken naar dolfijnen op Coco Palm

Iedere ochtend trekken er grote groepen dolfijnen voorbij langs de kust van het eiland Dunikolu. Als u graag eens deze prachtige dieren van dichtbij wilt bekijken dan kunt u vanuit het Coco Palm Resort & Spa met een boot meegaan op excursie naar het eilandje Dunikolu. Het is echter nooit te garanderen dat u de dolfijnen ook daadwerkelijk zult zien, maar dan is er nog niets aan de hand, aangezien u in dat geval uw geld terug krijgt. Deze excursie is een geweldige belevenis en naast het kijken naar dolfijnen is ook het geweldige uitzicht op het eiland Dunikolu zeker de moeite waard.

Surfen op Lohifushi

Als u tot de liefhebbers van surfen behoort en/of er graag naar kijkt dan geven we u als tip een kijkje te nemen op het eiland Lohifushi. Ten zuiden van het eiland, aan het Surf Point, rollen constant langgerekte golven richting het koraalstrand en deze golven zijn ideaal om te surfen of te bodyboarden. Pas echter wel op, aangezien het water hier niet echt diep is en vol zit met koralen. Voor beginnende surfers en surfers die zich graag verder willen verdiepen in deze sport is er een duikschool die onder leiding staat van ervaren surfers. Zij brengen u graag de kunsten van het surfen bij.