Onder de populairste reisgenoten vallen schoonouders en ouders zeker niet. BungalowSpecials.nl heeft namelijk onderzoek gedaan naar het favoriete reisgezelschap volgens Nederlanders. 1.000 respondenten hebben meegedaan aan het onderzoek. Bijna 40% van de Nederlanders blijft liever thuis van vakantie, dan ten tijde van hun reis op te zitten gescheept met hun schoonouders.

Slechts 3,6% staat wel positief tegenover het reizen met schoonouders. Totaal negatief denkt 23,6% van de ondervraagden over een vakantie met de schoonouders. Gelukkig voor schoonmoeder is de meerderheid van de ondervraagden toch wel bereidt om de accommodatie te delen. 54,7% ziet een gedeelde accommodatie met haar namelijk wel zitten.

Naast de vraag of Nederlanders bereid zijn om met de schoonouders op vakantie te gaan, is ook onderzocht of ze het zien zitten om pa en ma als reisgezelschap te hebben. Bijna 3 op de 10 staat hier negatief tegenover. 17% van de ondervraagden zijn onverbiddelijk in hun mening dat op vakantie met de ouders niet voor hun is weggelegd. Gelukkig voor pa en ma gaat toch nog 20% (heel) graag met ze mee op vakantie.

Bonje

In het geval er toch voor is gekozen om de vakantie door te brengen met de (schoon)familie, is de kans op bonje groot. Ruzies liggen het meest op de loer bij personen tot 49 jaar oud. Het gaat hierbij om 31,9% van de ondervraagden. Bijna 11% binnen deze groep had al onenigheid tijdens het doen van de boeking. 65-plussers hebben de minste bonje op vakantie. Slechts 15,2% kan zich vinden in de stelling ‘ik krijg altijd ruzie op vakantie’.
Als we dan niet met de schoonfamilie of familie op vakantie willen, met wie dan wel? Uit onderzoek blijkt dat de Nederlander het liefst met vrienden, kinderen of partner op reis gaat.