VakantiegeldDe meeste mensen hebben het vakantiegeld inmiddels weer ontvangen en dan is de vraag aan de orde wat we hiermee gaan doen. Gaan we ermee op vakantie? Lossen we schulden af? Reserveren we het op een spaarrekening? Kopen we er nieuwe meubels voor? Knappen we het huis er een beetje mee op?

Iedereen besteedt het vakantiegeld op de manier zoals hij/zij dat wil, maar uit de ING Beleggers Barometer blijkt dat 50% van de Nederlanders dit jaar het vakantiegeld zal besteden aan vakantie. We kunnen constateren dat veel meer mensen het vakantiegeld ook daadwerkelijk aan vakantie besteden, nu enkele jaren geleden 20% van de Nederlanders het vakantiegeld aan vakantie uitgaf.

Uit het feit dat in 2016 meer mensen hun vakantiegeld besteden aan vakantie, kan worden afgeleid dat we kennelijk meer vertrouwen hebben en dat minder mensen het geld nodig hebben om bijvoorbeeld schulden mee af te lossen of aankopen te doen. Een duidelijke indicatie dus dat het beter gaat in Nederland.

Deze maand is de Barometer van ING weer wat verder gestegen en dat houdt in dat het vertrouwen onder beleggers nog steeds blijft stijgen.

Wel hebben beleggers angst voor een Brexit, nu eind juni 2016 de Britse bevolking zijn mening mag geven over blijven of vertrekken uit de Europese Unie. Bijna 70% van de beleggers denkt dat de koersen flink zullen dalen als de Brexit er daadwerkelijk komt.

Beleggers vinden het aandeel in Heineken het meest aantrekkelijk de komende tijd, nu Heineken het al een hele poos erg goed doet op de beurs. Heineken is altijd volop in de media te zien en dat heeft zeker effect.

Verder blijkt uit de barometer van ING dat veel beleggers zijn begonnen toen ze de leeftijd van 35 hadden bereikt. Dit is ook niet vreemd, aangezien op deze leeftijd de meeste studenten wel zijn afgestudeerd en een baan hebben gevonden. Dan komt de tijd aan om ons met de toekomst bezig te houden en beleggen kan dan interessant worden.