De bekende reisorganisatie TUI liet afgelopen maandag weten dat het aantal annuleringen en omboekingen naar Turkije, vanwege het geschil tussen Turkije en Nederland, tot nu toe heel erg meevalt.

Wel werden er door vakantiegangers veel vragen gesteld naar aanleiding van de nieuwsberichten, maar thans zijn er geen redenen dat mensen zich zorgen hoeven te maken. Reizigers kunnen met een gerust gevoel op vakantie naar Turkije gaan.

Op dit moment verblijven er vrij weinig mensen voor een vakantie in Turkije. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het reisseizoen nog niet is begonnen. TUI zal de ontwikkelingen in het bekende vakantieland goed in de gaten houden. Vanaf april begint het echte vakantieseizoen. Vooral de last minutes op basis van all inclusive naar Turkije zijn dan erg populair.

blank

Volgens de ANVR krijgen reisaanbieders vaak de vraag voorgelegd of mensen gratis hun vakantie naar Turkije kunnen annuleren, maar dat is niet mogelijk zolang door het ministerie van buitenlandse zaken geen negatief reisadvies is gegeven. De vakantie annuleren kan natuurlijk wel, maar je bent dan je geld kwijt.

Reisaanbieder Thomas Cook maakte bekend dat zij helemaal niets merken dat mensen hun vakantie naar Turkije willen annuleren.

Turkije is de laatste tijd veel minder in trek als vakantiebestemming. Begin dit jaar daalde het aantal boekingen met 30 procent in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Turkije blijkt steeds minder in trek. Vakanties naar Griekenland en Spanje worden steeds populairder. Kennelijk gaan mensen met een veiliger gevoel op vakantie naar deze landen.