Wees gewaarschuwd; Last minutes worden dit jaar eerder aangeboden dan voorgaande jaren.

Bent u van plan om te wachten op de last minute aanbiedingen met het boeken van uw vakantie, kom dan niet voor verrassingen te staan. U kunt namelijk weleens te laat zijn met het verkrijgen van een vakantie-accommodatie als u te lang wacht.

De last minute aanbiedingen gaan dit jaar een maand eerder in de verkoop. De touroperators geven aan, dat bijna alle accommodaties reeds verhuurd zijn. Zij gooien daarom de laatst beschikbare accommodaties nu al tegen last minute tarieven in de verkoop.

Zonvakantie, eiland, strand

Vanwege de aantrekkende economie boeken toeristen uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk massaal een vakantie-accommodatie. Deze stormloop is vooral te zien bij reizen naar Griekenland, Spanje en een aantal andere zuidelijke landen. Landen waar het momenteel wat onrustig is of waar sprake is van terreurdreiging worden veel minder geboekt. U kunt hierbij denken aan Tunesië en Turkije.

Wilt u nog de vakantiebestemming geheel naar uw wens boeken in de momenteel gewilde vakantielanden, dan moet u dus snel zijn. Nederlandse touroperators moeten hier ook op inspelen, aangezien zij niet de enige aanbieders zijn op de markt. TUI geeft aan, dat zij de klanten proberen te overreden eerder te boeken. Als er namelijk gewacht wordt met boeken tot de last minute periode, dan loopt men de kans, dat alle gewilde accommodaties reeds verhuurd zijn aan bijvoorbeeld de Engelsen.