Het vakantiegeld wordt deze maand weer uitgekeerd. De economie trekt aan, het consumentenvertrouwen stijgt, dus de meeste mensen gebruiken het vakantiegeld voor een mooie vakantie. Dertig procent van de mensen die vakantiegeld ontvangen, gebruiken het gehele bedrag voor een vakantie, is gebleken uit onderzoek door Vliegticketvergelijker Skyscanner. Veel mensen denken dit jaar zelfs meer geld uit te geven aan een vakantie. Vijfentwintig procent van de ondervraagden heeft dit jaar meer loon ontvangen en zij hebben dus meer vakantiegeld. Daarnaast zijn er ook mensen, ongeveer 36% van de ondervraagden, die het vakantiegeld deels gebruiken voor een vakantie en deels voor wat anders. Daarnaast gebruikt een klein deel van de ondervraagden het vakantiegeld in zijn geheel voor wat anders.

Diverse vakanties

Wat is er nu fijner dan een tweetal weken all inclusive naar bijvoorbeeld Antalya in Turkije of een vakantie in eigen land op een camping op bijvoorbeeld de Waddeneilanden. Reizen naar tropische oorden zijn tegenwoordig erg populair. Een all inclusive strandvakantie naar de Caraïben wordt veel geboekt. Ook stedentrips zijn erg populair. Deze worden vaak last minute geboekt. U kunt zelf kiezen hoe luxe u uw vakantie wilt vieren. U kunt kiezen voor logies en ontbijt in het hotel of appartementencomplex. Wilt u volledig in de watten gelegd worden, dan kiest u natuurlijk voor  all inclusive verzorging. Er is voldoende keuze in vakanties. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit diverse soorten verzorging, zoals logies, logies en ontbijt, halfpension, volpension en  all inclusive. Ziet  u door de bomen het bos niet meer? Dan kunt u altijd uw reis boeken via één van de vele reisbureaus. Zij kunnen u adviseren en samen met u de meest geschikte vakantie uitzoeken. Natuurlijk is het mogelijk om zelf via internet uw reis te boeken.
Rots-strand-zee-vakantie

Last minute boeken

Wilt u geld besparen op de reis, dan is het verstandig om nog even te wachten met het boeken van een vakantie. Met het  boeken van een last minute kunt  u vele euro’s besparen. Wat dacht u van een last minute all inclusive vakantie naar een ver oord? Boekt u dit een aantal maanden van te voren of boekt u het een week van te voren, het kan u tientallen tot honderden euro’s schelen. Dit geld kunt u dan gebruiken op uw vakantie voor bijvoorbeeld een leuke excursie of een aantal souvenirs voor de thuisblijvers.

Advies voor vertrek

Hebt u uw reis geboekt? Dan is het verstandig om de volgende checklist nog even door te nemen.

  • Is uw paspoort nog geldig? In sommige landen is het verplicht dat uw paspoort na aankomst nog zes maanden geldig is.
  • Hebt u een visum nodig?
  • Controleer of u vaccinaties dient te krijgen.
  • Betalingsmiddelen in het land. Niet overal kunt u pinnen of met creditcard betalen. Dus zorg voor voldoende cash geld.
  • Hebt u een speciale reisstekker nodig voor stroom?