Het aanhoudende mooie nazomerweer in Nederland heeft ervoor gezorgd, dat toeristen een last minute vakantie in eigen land boeken in plaats van een last minute vliegreis. De herfstvakantie die voor het zuidelijke deel van Nederland vandaag is begonnen en voor de rest van Nederland volgende week begint, wordt vooral gebruikt voor een vakantie in eigen land.

Last minute vliegreizen worden nauwelijks geboekt. Dit blijkt uit een onderzoek, wat is uitgevoerd door de reisbrancheorganisatie ANVR. Er is een teruggang in de boekingen te zien van 10 tot 20% ten opzichte van vorig jaar. ANVR-topman Frank Oostdam geeft aan, dat het boeken van een vakantie steeds meer een laatste moment beslissing is van de toerist. Mensen kijken naar buiten en daarna kijken ze naar het weerbericht voor de komende dagen en dan besluiten ze een vakantie te boeken. Het weer in Nederland is erg mooi de laatste tijd en dus beslissen toeristen om een vakantie in eigen land te vieren. “Op het weer kunnen wij geen invloed uitoefenen”, aldus Frank Oostdam. “De toerismebranche in Nederland profiteert nu optimaal van dit prachtige weer. De groei in vliegreizen, die we de afgelopen zomer hebben gezien, is nu weer teniet gedaan door het prachtige nazomerweer en de weinige boekingen. We zullen nu volop moeten gaan inzetten op de wintervakanties naar de zon en ook naar de sneeuw. Daar is gelukkig veel belangstelling voor”.

Wat erg opvallend is, dat is de grote stijging aan vliegreizen naar Egypte. Ten opzichte van vorig jaar is er een stijging te zien van 50 procent. Boekingen naar de Canarische Eilanden daarentegen zijn met 17 procent gedaald. Om de toeristen toch naar de Canarische Eilanden te krijgen wordt er gestunt met de prijzen. Dus wilt u een last minute all inclusive Canarische Eilanden? Dan kunt u nu zeer goedkoop boeken. U krijgt dan een mooie vliegreis voor een zeer voordelige prijs.