Het kan soms best tijdrovend zijn om een visum aan te vragen. Daarom is het een uitkomst, dat je tegenwoordig voor bepaalde landen een e-visum kunt aanvragen. De gehele procedure van het aanvragen van het visum tot betaling en ontvangst gebeurt online. Het enige wat je hoeft te doen is: de computer of laptop opstarten, alle gegevens in te vullen en online af te rekenen.

U hoeft hierdoor dus geen bezoekje te brengen aan de Turkse ambassade in Den Haag of het consulaat in Deventer. Het scheelt u reistijd- en kosten en u kunt op elke dag van de week en op elk moment van de dag het visum aanvragen.

Hebt u de Nederlandse of Belgische nationaliteit en reist u met een Nederlands of Belgisch paspoort, dan kunt u momenteel voor 12 bestemmingen een e-visum aanvragen. Hieronder vindt u de lijst met landen, waarvoor u een e-visum kunt aanvragen.

Vakantie-Perth-Australië

Australië

Cambodja

Canada; u ontvangt een digitale reistoestemming (eTA), dit is geen visum.

China; De aanvraag van het visum gebeurt digitaal, maar u ontvangt het visum niet digitaal. Het daadwerkelijke visum wordt u toegezonden en afgeleverd per koerier vanuit China. Het scheelt u de reis naar de Chinese ambassade, maar u dient het visum dus wel enkele dagen tot een week van te voren aan te vragen.

Egypte

India

Kenia

Myanmar

Sri Lanka

Turkije; om gebruik te kunnen maken van het e-visum voor Turkije, zult u aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, te weten:

  • Uw reis heeft een zakelijk of een toeristisch doel;
  • U reist met een Nederlands of Belgisch paspoort, wat minimaal zes maanden na aankomst in Turkije nog geldig is;
  • Het is u verboden in dienst te treden bij een Turkse werkgever tijdens uw verblijf;
  • Het is u verboden om tijdens uw verblijf te studeren aan een Turkse onderwijsinstelling zoals bijv. een universiteit.

Verenigde Staten; u ontvangt een digitale reistoestemming (ESTA), dit is geen visum of green card.

Vietnam

Zorg te allen tijde dat de gegevens van uw reisdocument en uw e-visum met elkaar overeenkomen. Tijdens de paspoortcontrole kan het e-visum worden gecontroleerd. Het is aan te raden om het e-visum te printen en mee te nemen, naast dat u het kunt tonen op uw smartphone of tablet.