U hebt last minute een weekend weg geboekt met vriendinnen naar Londen. Gezellig samen op pad en genieten. Jullie geven natuurlijk het geld liever uit op jullie vakantiebestemming, dus de last minute Londen wordt geboekt via een budgetmaatschappij. De lage prijs voor het vliegticket is erg mooi, bijna te mooi om waar te zijn. Veel budgetmaatschappijen brengen namelijk voor bijvoorbeeld ruimbagage of een hapje en een drankje extra kosten in rekening.

Ticketvergelijker Skyscanner heeft onderzocht of deze last minute budgetvliegreizen echt zo goedkoop zijn. Uit hun onderzoek blijkt, dat bijvoorbeeld bij het inchecken er al extra kosten om de hoek kunnen komen kijken. Veel mensen weten namelijk niet, dat het inchecken van ruimbagage de prijs al flink kan doen laten stijgen. Als u een weekend weggaat, dan hebt u zeker meer dan alleen handbagage bij u. Bij het IJslandse WOW Air betaalt u zelfs voor hand- én ruimbagage extra kosten.

Wilt u iets nuttigen tijdens uw vlucht? Voor een maaltijd betaalt u sowieso extra. Tijdens een last minute Londen zult u hier waarschijnlijk niet mee te maken krijgen, maar tijdens een last minute budgetvlucht naar New York wilt u vast wat eten. De kosten voor een maaltijd zijn minimaal € 8,= per persoon bij bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappij Eurowings, maar hebt u bij Norwegian een vlucht geboekt, dan kan de prijs van een maaltijd zelfs oplopen naar € 32,50 per persoon per maaltijd. Voor een snack betaalt u bij hen € 10,=. De drankjes die u nuttigt, dient u natuurlijk ook apart af te rekenen. U denkt nu, dan neem ik deze drankjes toch mee in de handbagage. Bij vele maatschappijen dient uw handbagage aan een bepaald formaat te voldoen, is uw handbagage groter, dan zult u extra moeten betalen. Uit het onderzoek van ticketvergelijker Skyscanner is gebleken, dat vele last minutes geboekt via een budgetmaatschappij lang niet altijd het goedkoopst zijn.

Boekt u een last minute vakantie via een budgetmaatschappij, dan is het verstandig de prijzen te checken via diverse vergelijkingssites en daarnaast dient u natuurlijk ook zelf goed op de kleine lettertjes te letten om zodoende zeker te weten of er niet allerlei verborgen kosten gerekend kunnen worden.