Op slechts een kleine vijftig kilometer van de grootste vrijstaande berg die zich op de wereld bevindt, de indrukwekkende Mount Kilimanjaro, ligt Arusha National Park. Vulkaan Mount Meru is het middelpunt van dit wat kleinere nationale park, bekend van onder meer de exotische vogels. In het nationale park onderneem je allerlei activiteiten en je kunt zelfs kamperen tussen de dieren, uiteraard wel op een beveiligde plek.

Ga op wandelsafari om de exotische vogels nog beter te spotten

Mount Meru heeft een hoogte van 4.566 meter en Arusha National Park biedt tal van activiteiten. Zo kun je er kanoën in een van den meren, kun je de Mount Meru beklimmen en kun je ook verschillende MTB-tochten maken. Heel bijzonder is wel de wandelsafari die je in het park kunt maken. Vooral de liefhebbers van exotische vogels doen dit om zo de vogels nog beter te kunnen spotten en ook alle andere dieren in Arusha National Park beter in beeld te krijgen. Arusha National Park is beduidend kleiner dan de andere nationale parken, maar daarom wel toegankelijker, overzichtelijker en zeker niet minder fraai. Integendeel.

Gelegen aan een as met bekende nationale parken

Eyecatcher Mount Meru is de op een na hoogste berg van Tanzania en staat bijna letterlijk in de schaduw van de grootste: Mount Kilimanjaro. Arusha kent een oppervlakte van 137 vierkante kilometer en ligt aan een as met daaraan beroemde nationale parken, een as die een lengte van in totaal driehonderd kilometer bestrijkt. Het park bestaat uit tropisch regenwoud en staat met name bekend om de aanwezigheid van ruim vierhonderd soorten exotische en zeer kleurrijke vogels. Ook de Silvery-cheeked Hornbill leeft er, net als duizenden flamingo’s die in bepaalde seizoen de meren in Arusha National Park een prachtige aanblik geven. Het Arusha National Park staat toch al bekend als een paradijs voor waadvogels.

De Colobus aap: bekend om de stompe duim

De landschappen? Die zijn buitengewoon gevarieerd. Zo vind je er talloze meren en ook diepe kraters, watervallen, eindeloze grasvlaktes en bergen. Heel erg bijzonder is de aanwezigheid van de zeldzame Colobus aap, bekend om zijn zwart witte kleuren, de heel lange staart en zijn kenmerkende stompe duim. Je moet deze aap gespot hebben als je een bezoek brengt aan Arusha National Park.

Gewoon kamperen tussen de dieren

De kans bestaat dat je zomaar oog in oog komt te staan met de toch best stoere buffels, de lange giraffen en de opvallende zebra’s. Behalve de colobus aap leven er meer apensoorten in Arusha Park, waaronder ook bavianen. Ook wrattenzwijnen, waterbokken en nijlpaarden hebben het prima naar de zin in het park. En wat dacht je van de Kaapse buffel? Er schijnen ook luipaarden in het park te leven, al laten die zich slechts zelden zien. In de National park laat een gids je alle dieren en alle mooie en bijzondere plekjes zien, zaken die je anders alleen op de televisie ziet. Oh ja, je kunt gewoon blijven slapen in het park. Heerlijk toch, kamperen tussen de dieren!