Op welke dagen kunt u beter niet vertrekken?

Bent u van plan zijn om één dezer dagen een last minute te gaan boeken? U doet er dan wel goed aan om de juiste vertrekdag uit te kiezen. Vliegt u bijvoorbeeld vanaf Schiphol, dan is het verstandig om op woensdag tot en met zondag te vertrekken. De meeste vertragingen vinden hier namelijk plaats op maandag en dinsdag. Op dinsdag is het wel het minst druk op Schiphol volgens TravelPro en daarom is het daarom wel de meest gunstige dag om een vlucht te pakken.

Ochtendvlucht of nachtvlucht?

Het is beter om te kiezen voor een ochtendvlucht of een nachtvlucht. Het is namelijk zo dat uit onderzoek is gebleken, dat tussen 16:00 uur en 22:00 uur de meeste vertragingen zijn. Hebt u ervoor gekozen om in de nacht te vliegen, dan hebt u de minste kans op een vertraagde vlucht. De vluchten die vertrekken tussen 22:00 uur en 06:00 uur vertrekken het vaakst op tijd.

Drukte vermijden? Vlieg dan niet tussen 6 en 8 juli en 16 en 17 juli

Bent u zeer flexibel in de datum van vertrek en maakt het u ook niet veel uit wanneer u vertrekt? Dan is het verstandig om niet te vliegen tussen 6 en 8 juli en tussen 16 en 17 juli. Hebt u reeds een vlucht geboekt en is het vertrek juist op één van deze data? Dan kunt er beter voor zorgen, dat u op tijd bent, want de drukte aan de incheckbalies zal op deze dagen erg groot zijn. Het wordt de komende tijd sowieso druk op de diverse luchthavens van Nederland, want de vakanties komen eraan.

Incheckprocedures en handbagageregels

Verstandig is ook om van tevoren na te gaan, wat de incheckprocedures  en de handbagageregels zijn van de maatschappij, waarmee u vliegt. Bijna alle maatschappijen hebben tegenwoordig hun eigen regels.

Vele luchtvaartmaatschappijen hebben het mogelijk gemaakt om van tevoren online in te checken. Hoeveel uur u dat van tevoren kunt doen, is afhankelijk van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Bij diverse luchtvaartmaatschappijen mag u naast een handtas ook een tweede tas, bijvoorbeeld een laptoptas meenemen als handbagage. Hier geldt ook weer, dat dit per maatschappij verschillend is en dat u van tevoren moet checken welke regels gelden.

Dus let goed op tijdens het boeken met wie u vliegt en op welke dag. Wees goed voorbereid en dan kan daarna het grote  genieten beginnen.

Luchthaven toerisme mensen vakantie