Hebt u een last minute all inclusive Turkije geboekt? Dan bent u nu spekkoper. U bespaart dankzij de nieuwe regels van de Turkse overheid sowieso geld. Vanaf volgende maand hebt u geen visum meer nodig voor Turkije. Dit betekent een besparing van 30 euro per persoon. Voorheen diende u namelijk een visum te kopen om in Turkije vakantie te kunnen vieren. Dit bespaarde geld kunt u nu mooi besteden tijdens uw last minute all inclusive Turkije.

Marjanne de Kwaasteniet, de Nederlandse ambassadeur in Turkije, heeft dit gemeld via een bericht op haar twitteraccount. Zij geeft aan blij te zijn met deze positieve stap van de Turkse overheid.

Wilt u niet langer dan 90 dagen (binnen 180 dagen) in Turkije blijven voor een vakantie, dan hebt u geen visum meer nodig met ingang van 2 maart 2020. Deze regeling geldt niet alleen voor toeristen uit Nederland, maar ook voor de inwoners uit Oostenrijk, België, Spanje, Polen en Groot-Brittannië als zij naar Turkije op vakantie willen. Voor hen gaat deze regeling ook op 2 maart 2020 in.

Voorheen moesten zij, net als andere toeristen, voor een bezoek aan Turkije een visum kopen. Zij dienden voorheen ook een visum aan te schaffen als zij op vakantie wilden naar Turkije. Dit kostte hen ook omgerekend 30 euro per persoon.

Vakantie Alanya Turkije

Schengenvisum

Turkse toeristen die naar Nederland op vakantie willen, hebben nog wel steeds een visum nodig. Nederland ligt in het Schengengebied en toeristen uit Turkije hebben een visum nodig voor alle landen die vallen onder het Schengengebied.