Corendon, de Nederlandse reisorganisatie, heeft besloten om voor de komende twee tot vier weken per direct te stoppen met alle reizen vanwege het Corona-virus wat Europa in zijn greep heeft.

Volgens Corendon topman Atilay Uslu wordt het vliegen steeds lastiger gemaakt door alle vliegbeperkingen die zijn ingesteld door diverse landen. Daar komt nog eens bij dat steeds meer landen toeristen gaan weigeren vanwege het Corona-virus en enkele landen zijn al op slot gegaan. Dit is de reden, waarom Corendon tot eind maart al haar vluchten naar zonbestemmingen binnen en buiten Europa annuleert. Hierbij kunt u denken aan vakanties naar Bali, Curaçao en Dubai buiten Europa en de reizen naar Turkije zullen tot half april geen doorgang vinden. De Turkse regering weigert alle vluchten uit onder andere Nederland.

Vliegtuig in de lucht Corendon

“ Er zijn 28.000 reizigers waarvan de reis helaas niet doorgaat. Deze gedupeerde reizigers krijgen een tegoedbon, zodat ze op een ander moment in het jaar, wanneer er weer gevlogen kan en mag worden alsnog kunnen genieten van een zonvakantie”, aldus Uslu. De genomen maatregelen zijn ook een kostenpost voor Corendon. Zij hebben een strop van 20 miljoen euro, maar Corendon moet deze maatregelen wel nemen, ze hebben helaas geen andere keus, want het risico dat reizigers ergens stranden en niet meer kunnen terugkeren naar Nederland is erg groot. “Dit is iets, wat wij niet willen voor onze reizigers”, zegt Uslu.

De kosten van eventuele quarantaines van reizigers en het sturen van vliegtuigen om reizigers te evacueren zijn ook niet mals en deze kosten lopen snel op. Het is daarom volgens Uslu beter om even helemaal niet meer te vliegen.

Corendon heeft al besloten tot een stop op vliegreizen, maar ook reisorganisatie TUI beraadt zich op te nemen stappen inzake het Corona-virus en of de vakantiereizen nog wel doorgang kunnen vinden.