Hebt u binnenkort vakantie en wilt u graag genieten van een mediterrane zonsondergang? Vanaf 10 juli as. zal Corendon de door haar aangeboden vakantiereizen naar Turkije weer hervatten. Het kabinet raadt niet-essentiële voor Turkije nog steeds af, maar de Turkse luchtvaartmaatschappijen SunExpress en Turkish Airlines vervoeren reeds Nederlandse toeristen vanaf Schiphol naar Turkije. Dit heeft Corendon na overleg met de Turkse regering doen besluiten om haar vakantiereizen ook weer te hervatten.

Vakantie Turkije

Quarantaine of niet?

Doordat het ministerie niet-essentiële reizen naar Turkije afraadt, zullen reizigers die toch gaan, twee weken in quarantaine moeten bij terugkomst is de regel. Corendon biedt haar reizigers om de quarantaine af te wenden de mogelijkheid om een dag voor vertrek uit Turkije of direct na aankomst in Nederland een gratis coronatest te ondergaan. Mocht het virus dan niet worden gevonden, dan is de opgelegde thuisquarantaine van de baan, aldus een woordvoerder van Corendon.

Terugvlucht bij problemen door Corona

Corendon belooft aan haar reizigers, die een reis met hotelovernachting al dan niet last minute hebben geboekt kosteloos naar Nederland terug te vliegen als Turkije wederom een lockdown afkondigt bijvoorbeeld. De Nederlandse regering heeft namelijk aangegeven geen repatriëringsvluchten uit te voeren op zo’n moment.

Na overleg met de Turkse autoriteiten heeft Corendon besloten om weer te vliegen naar Antalya, Bodrum en Dalaman. Het aantal besmettingen met Corona is in deze regio’s van Turkije zeer laag. Daarnaast gelden op deze Turkse vliegvelden en in de hotels in deze regio zeer strikte protocollen aangaande het tegengaan van de verspreiding van Corona. Alles wordt gedaan om het welzijn en de gezondheid van de reizigers te waarborgen. De medische voorzieningen in deze regio’s in Turkije zijn van een zeer hoog niveau, aldus Corendon. Dus mochten er onverhoopt medische problemen zijn, dan bent u in goede handen. Daarnaast is de Nederlandse ziektekostenverzekering ook geldig in Turkije.

U kunt dus uw last minute all inclusive vakantie naar Turkije boeken. Bekijk de aanbiedingen van Corendon via de sites van een van onze partners. Boek snel en vlieg last minute naar Turkije en geniet!

Vliegen naar Turkije doet u natuurlijk het goedkoopst vanaf Düsseldorf Airport! Vergeet niet om een parking airport Dusseldorf te reserveren bij uw last minute vakantie.

Turkije zonvakantie luxe hotel