Het is weer mogelijk, maar wel onder strenge voorwaarden. We mogen weer op vakantie binnen Europa. Hebt u nu de tijd en wilt u er graag even tussenuit? Boek dan nu uw last minute vakantie. Wilt u echt zorgeloos genieten? Kies dan voor een geheel verzorgde last minute all inclusive vakantie.

Kleurcodes

De Nederlandse overheid geeft door middel van kleurcodes advies over de diverse vakantielanden in Europa. Heeft een land de code geel, dan is het vanaf nu weer mogelijk om daarnaartoe te reizen. Enkele landen in Europa hebben de code oranje gekregen. Vakantiereizen naar deze landen worden afgeraden. Deze zomer is het weer mogelijk om naar veel Europese landen te reizen, maar wel onder strikte voorwaarden.

Tot 15 juni is het reisadvies voor alle landen in Europa nog negatief, kleurcode oranje. Na 15 juni wordt het reisadvies voor veel landen binnen Europa omgezet naar kleurcode geel. Reizen naar deze landen is verantwoord, maar er zijn wel veiligheidsrisico’s aan verbonden en u moet waakzaam blijven en u moet zich houden aan de in Nederland, maar ook in de desbetreffende landen geldende Corona-maatregelen.

Voor drie Europese landen zal de komende tijd een negatief reisadvies gelden, kleurcode oranje. Het gaat om Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Reisadviezen kunnen in deze vreemde tijden vaak veranderen, kleurcodes kunnen snel aangepast worden naar de informatie van het moment. Houdt dus daarom de website www.nederlandwereldwijd.nl goed in de gaten voor het op dat moment geldend reisadvies.

Zonvakantie eiland strand

Reisadviezen

Een reisadvies afgegeven door de Nederlandse overheid is niet bindend. Het is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid en die van de betrokken reisorganisaties of u op reis gaat en of een reis doorgaat. Normaal worden reisadviezen afgegeven naar aanleiding van de veiligheidssituatie in een land, maar tijdens deze Coronacrisis hebben de reisadviezen veelal betrekking op de maatregelen die een land getroffen heeft betreffende de Coronacrisis. Andere reisadviezen worden daarom niet aangeduid met een kleurcode. Alleen de adviezen met betrekking tot Corona hebben een kleurcode.

Betekenis kleurcodes

Code geel; LET OP er zijn veiligheidsrisico’s

In een land met kleurcode geel moet u alert zijn. Er zijn in het land of in delen van het land bepaalde veiligheidsrisico’s, bereid u daarop voor en volg de richtlijnen van het land.

Code oranje; advies alleen echt noodzakelijke reizen

Het dagelijks leven in de landen met deze kleurcode is ontwricht. Het land heeft bijvoorbeeld het coronavirus nog niet voldoende onder controle of het land heeft zelf aangegeven dat er geen Nederlandse toeristen mogen komen of er wordt bij aankomst een verplichte quarantaine opgelegd aan reizigers naar dit land.

Code rood; reizen naar deze landen wordt afgeraden

Reizen naar landen met kleurcode rood is gevaarlijk en zelfs levensbedreigend. Reizen hiernaartoe worden sterk afgeraden. Daarnaast is het mogelijk dat de overheid van dit land heeft besloten het land volledig af te sluiten.