Vliegtuigmaatschappij Ryanair heeft een extreme prijsverlaging doorgevoerd voor vluchten die de komende anderhalve maand uitgevoerd gaan worden. Voor 5 euro een last minute vliegreis naar Ibiza behoort nu tot de mogelijkheden. Let er wel dat veel van de aanbiedingen vluchten zijn die vanuit Nederland naar een code oranje bestemming gaan. Ryanair vliegt niet alleen op Ibiza maar ook vanaf Schiphol Airport naar Dublin. Vanaf Eindhoven Airport wordt gevlogen op Manchester, Malta en Palma. Dit zijn allemaal bestemmingen waar de Nederlandse regering code oranje voor heeft afgegeven momenteel.

Quarantaine advies

Dit betekent dus, dat mocht u deze extreem goedkope last minute vakantie boeken naar de zon, u wel bij thuiskomst het dringende advies krijgt om tien dagen in quarantaine te gaan.

Dit wordt van u gevraagd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De Nederlandse overheid geeft bij bestemmingen met code oranje aan om daar alleen naartoe te reizen als het echt noodzakelijk is. Een last minute vakantiereis valt daar natuurlijk niet onder, maar het wordt u niet verboden. Dit reisadvies is niet-bindend. Mocht het zo zijn dat een reisadvies wel bindend wordt, of dat de Nederlandse overheid een quarantaine verplicht stelt na terugkeer, dan betekent dit volgens Ryanair niet dat zij uw vlucht automatisch zullen cancelen en dat u dan uw betaalde geld terugkrijgt. Hier moet u wel rekening mee houden.

Zulke extreem goedkope last minute vakantiereizen komt u niet vaak tegen. Hebt u nog vakantiedagen over, wilt u er nog even tussenuit voor weinig geld en kunt u naderhand een paar dagen in quarantaine gaan, dan moet u nu uw last minute boeken voor weinig.