Kunnen jullie ook niet wachten om weer een vakantie te boeken en in ‘t vliegtuig te stappen? Hopelijk kunnen we dit jaar weer genieten van een fijne zonvakantie met een overdosis zon, zee en strand. Op zoek naar inspiratie om jullie vakantielijstje aan te vullen? Dan hebben wij een toffe zonbestemming voor jullie in petto, namelijk het Portugese Madeira… Ready for take-off voor een last minute all inclusive Portugal?

Het bloemeneiland Madeira

Een last minute vakantie vieren op dit Portugese bloemeneiland klinkt ons als muziek in de oren! Madeira is de ultieme vakantiebestemming wanneer je op zoek bent naar een zonvakantie waar je bakken op ‘t strand kunt afwisselen met leuke outdoor activiteiten. Wandel bijvoorbeeld door de schitterende natuur, zwem midden tussen de lavarotsen in Porto Moniz en strek je handdoek uit op ‘t grootste (openbare) strand van Madeira: Praia Formosa. Benieuwd naar alle highlights van dit eiland? Lees dan snel verder!

Madeira Portugal Laurierbomen

Ontdek de hoofdstad Funchal

Iets wat jullie zeker niet mogen missen, is een bezoekje brengen aan de hoofdstad Funchal. Maak een prachtige wandeling over de Avenida do Mar boulevard en ontdek het historische gele fort Fortaleza de São Tiago. Wandel verder langs de knusse restaurantjes en winkels in de stad en maak een paar prachtige foto’s van de gekleurde voordeuren. Ook vinden jullie ontelbaar veel kerkjes in deze hoofdstad, leuk voor de cultuurliefhebbers onder ons!

Vakantie Funchal Madeira Portugal

Wandel naar de hoogste top van ‘t eiland

Zijn jullie gek op wandelen en prachtige uitzichtpunten? Beklim dan eens de 1.862 meter hoge Pico Ruivo, de allerhoogste top van Madeira. Hier kunnen jullie genieten van een adembenemend uitzicht… Wanneer jullie toch een bezoekje brengen aan Pico Ruivo, kunnen jullie meteen een stop maken bij de bekende rieten huisjes van Santana. Deze boerenhuisjes laten jullie zien hoe er hier vroeger werd geleefd. Een echte toeristische trekpleister aan de noordkust van dit bloemeneiland!

Zwemmen in Porto Moniz

Op zoek naar een plek waar jullie kunnen zwemmen? Helaas heeft Madeira niet heel veel stranden, maar zijn er wel een aantal plekjes waar jullie de hele dag kunnen zwemmen! Zo kunnen jullie onder andere een bezoekje brengen aan Piscinas Naturais de Porto Monìz. Deze natuurlijke zwembaden zijn ontstaan doordat de golven telkens zorgen voor vers zeewater dat in en uit kan stromen. Wanneer je liever in een echt zwembad wil zwemmen, kun je het beste verblijven in een all inclusive resort op dit prachtige Portugese eiland…

Madeira Porto Moniz Portugal