Het is eindelijk weer die tijd van het jaar; zomervakantie. Je kan eindelijk alle stress en zorgen even vergeten en heerlijk tot rust komen op jouw favoriete vakantiebestemming. Of je nu met een cocktail op het strand in Ibiza ligt of cultuur loopt te snuiven in een museum in Italië; genieten zul je.

Voor je zo zorgeloos kan leven moet je natuurlijk wel het een en ander regelen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van vliegtickets, accommodatie en eventuele reisformaliteiten. Nou denk je aan alles gedacht te hebben tot je op de dag van vertrek realiseert dat je niet hebt gedacht aan de parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek.

Geen zorgen! Ook last minute kan je namelijk nog steeds een voordelige parkeerplaats boeken. Wij vertellen je meer.

Parkeerplaats

Waarom parkeren met een reservering?

Nu zal je als eerste optie wellicht denken aan het simpelweg parkeren bij een van de officiële parkings van de luchthaven. Iedere luchthaven heeft namelijk de zogeheten P-parkeerplaatsen waar je zowel inclusief als exclusief reservering kan parkeren. Deze optie kunnen we afraden vanwege drie redenen;

Beschikbaarheid

Allereerst kan de gewenste parkeerplaats volzet zijn. Met name tijdens het hoogseizoen kan het druk zijn en kunnen sommige parkeerplaatsen simpelweg vol zijn. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je van de ene naar de andere parkeerplaats moet rijden en er telkens ter plekke achter moet komen dat de betreffende parking vol is. Dit levert uiteraard stress op en in het uiterste geval kan je wellicht zelfs je vlucht missen.

Parkeertarieven

De tweede reden is kosten gerelateerd; de officiële parkeerplaatsen zijn doorgaans de duurdere opties. Omdat deze parkeergelegenheden naast of nabij de luchthaven zijn gevestigd kan je vaak simpelweg te voet naar de luchthaven. Gemakkelijk parkeren, maar met een prijskaartje.

Daarnaast kunnen de online tarieven voordeliger uitvallen dan de tarieven die je ter plekke vindt. De kosten van een parkeerplaats zonder reservering kunnen zelfs twee of maar liefst drie keer zo hoog uitvallen ten opzichte van wanneer je wel online reserveert.

Vergelijking van de mogelijkheden

Als je de beste deal wilt scoren dan is het raadzaam om zoveel mogelijk opties te vergelijken, ook in het geval van airport parkings. Door een online vergelijkingsplatform te gebruiken vindt je wellicht opties die je normaal gesproken niet had gevonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een parkeerplaats met shuttleservice of valetservice.

Daarnaast zal je gegarandeerd scherpere tarieven vinden! Ook wel zo fijn als je een lange reis naar bijvoorbeeld Thailand gaat maken. Immers; des te langer je parkeert, des te meer je kan besparen.

De parkeermogelijkheden online vergelijken

Wil jij het parkeeraanbod online vergelijken? Dit kan via een platform als Vliegen & Parkeren. Hier kan je de parkeermogelijkheden bij Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse luchthavens vergelijken én je kan de gewenste parking online reserveren.

Het werkt simpel; of je nu wilt parkeren bij Schiphol, Düsseldorf Airport of je kiest toch voor parkeren Charleroi Airport, je selecteert simpelweg de betreffende luchthaven en jouw reisdata.

Het beschikbare parkeeraanbod wordt online getoond dat simpelweg te sorteren en te filteren is op basis van jouw wensen. De gewenste parking is zoals gezegd direct online te reserveren, je kan al binnen enkele minuten een reservering geplaatst hebben.

Na het afronden van de reservering ontvang je een bevestiging per mail die tevens als voucher dient. Zo kan je dus eenvoudig last minute een airport parking boeken.

Luchtfoto parkeerplaats

Let op boekings- en annuleringstermijnen

Voor je last minute je zinnen zet op bijvoorbeeld een parkeerplaats inclusief valetserivce moet je goed letten op de boekingstermijnen. Een valetservice is in de meeste gevallen uiterlijk 12 of zelfs 24 uur van tevoren te reserveren. Een parkeerplaats op loopafstand of inclusief shuttleservice is vaak wel nog last minute te boeken.

Ook de annuleringstermijn kan in het geval van een last minute reservering nadelig zijn. Een parkeerplaats is namelijk uiterlijk 48 uur voor aanvang te annuleren. Je kan je hiervoor indekken door voor een annuleringsverzekering te kiezen. Hiermee kan je tot aan het moment van aanvang annuleren.

Ons advies; controleer je reis en boeking goed en zorg ervoor dat je direct de parking boekt die aan alle wensen voldoet!