Het aantal vakantieboekingen begint in januari 2022 flink op gang te komen, maar het loopt nog geen storm bij de reisorganisaties. Volgens Corendon, TUI, Sunweb en Belvilla heeft dit voornamelijk te maken met het feit dat de reisregels, vanwege Covid-19, voortdurend veranderen. Dat veroorzaakt bij mensen onzekerheid en daarom wachten ze liever nog even met het boeken van een vakantie. Wat wel opvalt is dat er veel last minutes worden geboekt, dus kort voor vertrek een vakantie boeken.

TUI

Volgens TUI wachten liefhebbers van vakantie op dit moment langer met het boeken van een vakantie, maar het aantal boekingen neemt de laatste tijd wel toe. De meeste vakanties die op dit moment worden geboekt zijn vakanties met vertrek in januari en februari. Wat betreft de wintersportvakanties zijn vooral de bestemmingen Finland en Oostenrijk in trek en voor een zonvakantie kiezen veel mensen voor de Antillen, Kaapverdië en de Canarische Eilanden. Verder geeft TUI aan dat last minutes veel vaker worden geboekt dan voorheen in deze periode, maar de boekingen voor de zomervakantie lopen nog wel achter.

Corendon

Ook Corendon merkt dat het aantal boekingen voor de zomer nog achter loopt, maar het komt nu wel echt op gang. Doorgaans bepalen mensen rond de feestdagen al waar ze in de zomer naartoe op vakantie willen gaan, maar mensen wachten nu langer. Volgens Corendon heeft dit te maken met de Coronacrisis. Wel verwacht Corendon dat het aantal boekingen uiteindelijk wel het niveau zal bereiken van jaren dat de Coronacrisis er nog niet was, maar mensen boeken veel korter voor vertrek.

Relaxen Benidorm zee Spanje vakantie

Belvilla

Belvilla, verhuurder van vakantiehuizen, geeft aan dat het aantal boekingen ietsje hoger ligt vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vakanties in eigen land blijken het populairst. Daarna zijn België en Oostenrijk het meest in trek. Vakanties met vertrek in de periode juli en augustus worden opvallend meer geboekt naar buitenlandse bestemmingen.

Sunweb

Sunweb merkt dat mensen het boeken van een wintersportvakantie voor zich uit schuiven. Wel worden er wintersportvakanties geboekt met vertrek in februari en maart, maar last minute wintersport blijkt erg in trek te zijn. Rond de feestdagen werden er veel vakanties geboekt voor de zomer van 2022. Het aantal geboekte vakanties was vergelijkbaar met het aantal voor de pandemie. Verder valt op dat mensen vaker kiezen voor een vakantie binnen Europa dan erbuiten en last minutes naar de zon zijn hartstikke populair.

Clubhotel Evrika Beach Bulgarije