Alto Vista Kapel

Alto Vista Kapel ArubaDe Alto Vista Kapel is een klein kerkje dat eenzaam en alleen op een hooggelegen deel in het landschap van noordwest-Aruba staat. De Alto Vista Kapel is gebouwd in 1952 en op deze plek werd ooit de eerste kerk van Aruba gebouwd. Deze plek is voor Arubanen een plek van meditatie en vrede. Op christelijke feestdagen en op de eerste zondag in oktober zijn hier diensten, maar op andere tijden staat het kerkje er eenzaam en verlaten bij.

Ezelsopvang

In het begin van de jaren zeventig stonden de ezels op Aruba op het randje van uitsterven, maar nu lopen er weer een aantal in de vrije natuur rond. Regelmatig worden deze dieren het slachtoffer in het verkeer. Om  de ezels in bescherming te nemen is daarom in 1997 door een aantal vrijwilligers een stichting opgericht onder de naam Fundacion Salba Nos Burico (Stichting Red Onze Ezel Aruba). Deze stichting verzorgt de ezels die oud, ziek, gewond of verweesd zijn. U kunt de ezelsopvang bezoeken en de toegang is gratis, maar aangezien de stichting afhankelijk is van giften van bezoekers, wordt een bijdrage altijd zeer op prijs gesteld. U vindt de ezelsopvang in de buurt van het National Park Arikok.

Hooiberg

Hooiberg ArubaDe Hooiberg vindt u in het midden van Aruba en is de meest opvallende heuvel van het eiland. Deze kegelvormige berg (bijna vanaf het hele eiland te zien) heeft een hoogte van ongeveer 165 meter. De Hooiberg heeft niets met hooi te maken, maar bestaat uit hard gesteente dat Hooibergiet wordt genoemd. Hooibergiet is alleen te vinden op Aruba en in IJsland. Als u een goede conditie heeft, dan is het zeker de moeite waard de berg te beklimmen. Het hoogste punt van de Hooiberg bereikt u via een trap met ongeveer 600 treden. Dit is een tocht van ongeveer een half uur. Als u deze berg wilt beklimmen, dan is het aan te raden dit vroeg in de ochtend of laat in de middag te doen, aangezien het dan nog niet zo warm is op Aruba. Het is een vrij inspannende tocht maar maar eenmaal bij de top aangekomen wordt u beloond met een schitterend uitzicht op Oranjestad en de rest van Aruba. Als het helder weer is dan kunt u zelfs Venezuela en Curaçao zien liggen. Vroeger werd beweerd dat de Hooiberg de hoogste heuvel van Aruba was, maar dit klopt niet. De hoogste heuvel van Aruba is namelijk de Jamanota in het National Park Arikok met een hoogte van ca. 188 meter.

Nationaal Park Arikok

Nationaal Park Arikok is een enorm groot natuurreservaat op Aruba, dat bestaat uit een ruig en bergachtig landschap met o.a. veel cactussen, stenen en verschillende soorten dieren. U kunt met een auto door het park rijden, maar een terreinauto is wel aan te raden.

Natural Bridge

Natural Bridge ArubaBezoek de restanten van de Natural Bridge op Aruba. Tot 2005 was de Natural Bridge de langste natuurlijke brug op Aruba. Op 2 september 2005 is deze brug ingestort. Deze brug is op geheel natuurlijke wijze ontstaan door koraalkalksteen dat door de jaren heen is uitgesleten door de golven. De brug was ongeveer 30 meter lang en 7 meter hoog. Op Aruba zijn nog een aantal natuurlijke bruggen, alleen zijn die wat kleiner dan de Natural Bridge. Naast de restanten van de Natural Bridge staat één van die kleinere natuurlijke bruggen. De Natural Bridge is een bijzondere bezienswaardigheid om eens te bekijken als u op Aruba op vakantie bent.

Natural Pool

Natural Pool ArubaDe Natural Pool is een interessante en bekende bezienswaardigheid op Aruba. Dit natuurlijk zwembad is een klein stukje oceaan dat door rotsen wordt afgeschermd. De doorsnede en diepte van de Natural Pool bedraagt enkele meters. De Natural pool wordt op natuurlijke wijze gevuld met water, doordat de golven stukslaan op de rotsen en zo het zwembadje vullen. Vandaar ook de naam natuurlijk zwembad. Volgens de lokale bevolking worden hier zo nu en dan haaien gevangen, dus als u dat verhaal gelooft dan kunt u er maar beter niet zwemmen. U vindt de Natural Pool langs de rotsige noordkust van Aruba.

Oranjestad

Als u op Aruba bent, dan mag een bezoek aan de hoofdstad Oranjestad eigenlijk niet ontbreken. In de zomer zijn hier veel feesten en folkloristische festivals. Overdag slentert u lekker door de stad en komt u langs vele winkels en gezellige terrassen. De huizen in Oranjestad zijn over het algemeen typisch Hollands, maar bekijk ook vooral de typisch Caribische huisjes met vrolijke kleuren aan de Wilhelminastraat. Als u de hele dag heeft gereserveerd om in Oranjestad te blijven, dan kunt u ’s avonds genieten van een uitbundig nachtleven in de discotheken, discobars en café’s en als u van een gokje wagen houdt, dan kunt u naar het casino gaan in Oranjestad. In de haven kunt u zien hoe de vissers hun vangst verkopen.

Struisvogelboerderij

Struisvogelboerderij ArubaStruisvogels voelen zich uitstekend thuis in het ruige landschap van Aruba en daarom vermaken deze dieren zich ook goed op de struisvogelboerderij. Er leeft hier een groep van ongeveer 50 struisvogels (volwassenen en kuikens). Tijdens uw bezoek aan de struisvogelboerderij komt u oog in oog met deze vogels te staan en leer u alles over hun gewoonten en gedragingen. In restaurant Savanna kunt u eten en drinken. Dit restaurant ligt op een heuvel onder een rieten afdakje waar een heerlijk verfrissend windje staat. Op de menukaart staan onder andere struisvogelburgers en een omelet van struisvogelei. U vindt de struisvogelboerderij ten zuiden van Bushirabana.

Vlindertuin

De vlindertuin is een leuke attractie op Aruba. Deze bevindt zich vlakbij Palm Beach tegenover Aruba Phoenix en hotel Westin. In deze prachtige tropische tuin vindt u allerlei soorten vlinders uit alle delen van de wereld in alle kleuren, vormen en maten. Als u een beetje geduld en geluk heeft, dan kunt u prachtige foto’s maken. Er worden rondleidingen gegeven (ook in het Nederlands) door een gids. Een rondleiding is zeker de moeite waard, vooral als u meer te weten wilt komen over de metamorfose van rups tot vlinder. Wilt u zien dat een vlinder zijn eerste vlucht gaat maken? Kom dan vroeg in de ochtend naar de vlindertuin.

Vuurtoren California Lighthouse

California Lighthouse ArubaDe vuurtoren California Lighthouse werd gebouwd tussen 1914 en 1916 en is 33 meter hoog. U vindt deze vuurtoren op het meest noordelijke puntje van Aruba. De vuurtoren werd vernoemd naar een koopvaardijschip dat vlak voor de kust van Aruba schipbreuk leed. Het wrak ligt hier nog steeds, maar vanwege de sterke stroming wordt hier weinig gedoken. Vanaf deze plek heeft u een schitterend uitzicht. U kijkt uit op de westkust, Hooiberg, duinen en de grootste golfbaan van Aruba (Tierra del Sol). Het is een schitterend gezicht hoe het wit van de duinen weerkaatst in de zon. Wilt u genieten van een prachtige zonsondergang? Ga hier dan eens ’s avonds naar toe en bekijk de zonsondergang en een prachtige sterrenhemel. U kunt al dit moois ook aanschouwen vanaf het terras van restaurant El Faro Blanco. Helaas is de vuurtoren niet meer toegankelijk voor bezoekers.