Palm Beach ArubaAls u op zoek bent naar een exotische vakantie met wuivende palmbomen, prachtige witte stranden, exotische strandbars en exotische drankjes, dan zit u goed in de populaire badplaats Palm Beach. In dit schitterende paradijs aan de westkust van Aruba vindt u o.a. gezellige eetgelegenheden, veel watersportmogelijkheden en een azuurblauwe zee.

Palm Beach is zowel een strand als een plaats op Aruba. Hier vindt u de meeste hotels van het eiland. Achter de hotels zijn diverse winkelcentra gebouwd. Palm Beach is de populairste badplaats van Aruba.

Kenmerkend voor de natuur in omgeving van Palm Beach is struikgewas, lage divi divi bomen en hoge cactussen. Het zuiden van Palm Beach grenst aan de iets rustiger badplaats Eagle Beach. In het zuidoosten van Aruba vindt u een mooi graslandschap en een meer. Dit gebied is een broed- en voederplaats voor vogels, dus voor de natuurliefhebbers zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan. Verder landinwaarts vindt u diverse kleine plaatsen en een drukke weg die zorgt voor de verbinding tussen Malmok en Oranjestad.

Behalve lekker zonnen en zwemmen, kunt u ook actie en avontuur beleven aan het strand. Zo kunt u er o.a waterskiën en banaantje rijden. Vanwege de geleidelijk aflopende zeebodem is Palm Beach ook een ideale bestemming voor gezinnen met kleine kinderen.

De reis naar Palm Beach

De vliegtijd naar de luchthaven van Aruba (Reina Beatrix Airport) is ongeveer 10 uur. Palm Beach ligt op een afstand van ongeveer 13 km van het vliegveld. De transfertijd bedraagt ongeveer 25 minuten.

Palm Beach strand

Het Palm Beach strand is ongeveer 2,5 km lang en is bedekt met wit zand. De zee bodem loopt hier geleidelijk af en daarom is dit strand zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand wordt op een paar plaatsen onderbroken door aanlegsteigers voor boten. Om uw vakantie in Palm Beach nog comfortabeler te maken, kunt u er ligbedden en parasols huren. Verder vindt u hier duikscholen, watersportcentra, horecafaciliteiten en douches en toiletten. Kinderen kunnen zich hier vermaken met o.a. klim- en speeltoestellen. Het strand wordt iedere dag schoongemaakt. De zon brandt fel op Aruba, dus daarom is het aan te raden regelmatig zonnebrand te gebruiken en een zonnebril en hoed of pet op te zetten.

Eten, drinken en uitgaan

In Palm Beach zijn verschillende restaurants. Denk hierbij o.a. aan steakhouses en Italiaanse specialiteitenrestaurants. Bij de meeste restaurants is een terras en bar aanwezig. U kunt de restaurants vinden aan de kustweg en aan de weg naar Noord. Uitgaan kunt u in Palm Beach in diverse bars. Mensen die graag een gokje wagen kunnen terecht in het casino.