Vlag van Bonaire

Met een last minute Bonaire gaat u volop genieten op een rustig, vriendelijk en vredig Caribisch eiland. Zodra u het vliegtuig uitstapt, merkt u snel genoeg dat u zich hier niet te druk moet maken, want op Bonaire is het bijna altijd warm. U zult zich hier aan moeten passen aan het tropische leven en dat betekent lekker rustig aan doen.

Last minute all inclusive hotels Bonaire

Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort

Beschikbaar vanaf €1813

Divi Flamingo Beach Resort

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Divi Flamingo Beach Resort

Beschikbaar vanaf €1391

Veel mensen die een last minute Bonaire boeken op basis van all inclusive zullen zonder enige twijfel zeggen dat het leven hier zeer aantrekkelijk is. Hier kunt u ’s ochtends wakker worden door vrolijk fluitende vogels en als ontbijt o.a. zoete vruchten eten zoals mango en papaja. Zwemmen, duiken en snorkelen kunt u hier in de azuurblauwe zee of ga op Lac Bay. Houdt u van lekker actief bezig te zijn? Beklim dan eens de Brandaris, de hoogste berg van Bonaire. Vanaf de Brandaris kunt u de kust van Venezuela zien liggen. Winkelliefhebbers kunnen een rondje maken langs de gezellige winkeltjes in de hoofdstad Kralendijk. Wist u dat Kralendijk een stad is zonder hoogbouw en stoplichten?

Bonaire wordt vaak in één adem genoemd met de buureilanden Aruba en Curaçao, maar Bonaire onderscheidt zich in verschillende opzichten van de andere ABC-eilanden. In de eerste plaats is Bonaire schoner en vriendelijker. In de tweede plaats is het uitgaansleven hier wat rustiger en voor sommige mensen misschien wel iets te rustig, maar u moet ook niet een last minute Bonaire boeken om te gaan feesten. De meeste mensen komen hier juist voor de rust, om te duiken of voor het fantastische klimaat. U kunt bij een aantal reisaanbieders terecht voor het boeken van een geheel verzorgde last minute Bonaire.

Hoogtepunten Bonaire:

 • Duiken en snorkelen vanaf de kust.
 • Zwemmen en windsurfen in Lac Bay.
 • Zeilen tijdens zonsondergang.
 • Een bezoek aan het dorpje Rincon, het meest authentieke dorpje van Bonaire.
 • Kajakken in de mangroven.
 • Winkelen en slenteren in Kralendijk.
 • Nationaal Park Washington-Slagbaai bezoeken.
 • De prachtige kustweg naar het Gotomeer.
 • Slavenhuizen en zoutwinningsgebied in het zuiden van Bonaire.

Klimaat Bonaire

Strand Bonaire

Bonaire heeft een tropisch-aride klimaat. Het is er altijd prachtig weer dus het is dan ook niet vreemd dat een last minute Bonaire het hele jaar door wordt geboekt. Vanwege de lage luchtvochtigheid en de verkoelende passaatwind is het hier aangenaam warm. De maanden februari, maart en augustus zijn de meest geschikte maanden voor kite- en windsurfers, aangezien het in deze maanden flink waait op Bonaire. Gezien het feit dat Bonaire buiten de orkaanzone ligt, heeft het eiland weinig last van zware stormen. Wel kunnen orkanen verderop zo nu en dan flinke golven in de Caribische zee van Bonaire veroorzaken, maar dit komt zelden voor. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de orkanen Lenny in 1999 en Ivan in 2004.

Het hele jaar schommelt de temperatuur overdag tussen de 28 en 31 graden en ’s nachts zakt de temperatuur slechts enkele graden. Meestal is de het aangenaam warm op Bonaire, maar als er niet of nauwelijks wind staat, dan kan het onaangenaam warm zijn. De periode van december t/m april is de minst warme tijd en de warmste maand is september.

De temperatuur van het zeewater ligt in de periode van januari t/m mei rond de 26 graden en loopt daarna langzaam omhoog naar ongeveer 28 graden. Er valt op jaarbasis ongeveer 500 mm regen en de regenbuien zijn meestal kort maar hevig. De meeste regen valt in november en december en dan vooral ’s nachts. Bonaire kent ook extreem droge en natte jaren.

Beste reistijd

Wat betreft het klimaat, maakt het niet uit wanneer u een last minute all inclusive Bonaire boekt, want het weer is hier altijd mooi. Houdt u van drukte? Dan kunt u het beste tussen eind december en eind maart naar Bonaire gaan, aangezien dit, mede vanwege het carnaval, de drukste maanden zijn. Bovendien zijn juli en augustus drukke maanden, vanwege de Europese schoolvakanties. Als u niet zo van drukte houdt, dan kunt u het beste een last minute Bonaire boeken met vertrek tussen eind april en half december, want dit is het Caribisch laagseizoen.

Prijzen:

 • Budget accommodatie: ongeveer € 80,= per nacht
 • Middenklasse accommodatie: ongeveer € 140,= per nacht
 • Eenvoudige maaltijd: ongeveer € 15,=
 • 3-gangen diner voor twee personen: ongeveer € 85,=
 • Taxirit van 3 kilometer: ongeveer € 20,=
 • Glas bier: ongeveer: ongeveer € 4,=
 • Kopje koffie: ongeveer € 3,30

Wat is bij de prijs inbegrepen tijdens een last minute Bonaire op basis van all inclusive?

Uit eten in Bonaire

Wellicht heeft u al een keer een last minute Bonaire op basis van all inclusive geboekt, dan bent u vast en zeker van mening dat dit onbezorgd genieten is. U hoeft niet zelf te koken of iedere dag weer opzoek te gaan naar een restaurant. Daarnaast kunt u iedere dag zoveel eten en drinken als u wilt en hoeft u niet constant op uw centen te letten, aangezien u van tevoren al weet hoeveel geld u kwijt bent. Op deze manier voorkomt u dat u voor onverwachte verrassingen te staan.

Zodra u bent aangekomen bij uw all inclusive hotel, krijgt u een polsbandje aangemeten. Zo kan het personeel u herkennen als hun all inclusive gast. Natuurlijk kan de all inclusive formule per accommodatie verschillend zijn, maar voor iedere all inclusive vakantie geldt dat lokale drankjes, maaltijden, snacks, ijsjes, reis, transfer en verblijf zijn inbegrepen. Bovendien zijn er vaak ook allerlei faciliteiten inbegrepen. Denk hierbij o.a. aan zwembad, fitness centrum, wellnessfaciliteiten, etc.

Lees altijd goed de beschrijvingen door bij de all inclusive hotels op de websites van de reisorganisaties, zodat u precies weet wat allemaal inclusief is met een last minute Bonaire op basis van all inclusive.

Meer over Bonaire:

Wikipedia