Een last minute Bulgarije op basis van all inclusive heeft voor ieder type vakantieganger wel iets te bieden. Bulgarije wordt steeds populairder als vakantiebestemming en daar spelen de reisaanbieders natuurlijk handig op in. Bulgarije is een schitterende- en veelzijdige vakantiebestemming met genoeg mogelijkheden voor een perfecte vakantie. Denk hierbij o.a aan de prachtige zandstranden en eeuwenoude cultuur met veel tradities. Verder kunt u tijdens een last minute Bulgarije all inclusive genieten van boulevards met veel winkels, lage prijzen en een boeiend uitgaansleven.

De turbulente geschiedenis en sporen van vorige overheersers vindt u terug in diverse kerken, kloosters en steden. Wist u dat een aantal bezienswaardigheden in Bulgarije zelfs op de lijst van UNESCO staat? Als het u tijdens uw vakantie in Bulgarije aan niets mag ontbreken, kies dan voor een last minute Bulgarije met all inclusive verzorging die u bij diverse reisaanbieders kunt boeken.

Wat ook zeker interessant is aan een last minute Bulgarije zijn de lage prijzen. Het is toch hartstikke leuk om een biertje op een terras te bestellen voor nog geen euro of uit eten te gaan voor minder dan 7 euro? De populairste bestemmingen van Bulgarije zijn Nessebar, Obzor, Pomorie, Golden Sands (Goudstrand) en Sunny Beach (Zonnestrand). Wilt u niet in de vakantie alleen maar lekker eten en aan het strand liggen, ga dan ook eens een dagje het binnenland in. Zo kunt u de prachtige groene omgeving bewonderen en kennismaken met het echte leven in Bulgarije. Ook geven wij u als tip eens een jeepsafari te maken door Bulgarije, een excursiereisje naar Sozopol of een boottochtje langs de schitterende Zwarte Zeekust. Als u dus voor weinig geld op vakantie wilt gaan met al dan niet met all inclusive verzorging, kies dan eens voor een last minute Bulgarije.

Wat is bij de prijs inbegrepen tijdens een last minute Bulgarije op basis van all inclusive?

De all inclusive formule is de laatste jaren erg populair geworden. Vooral voor gezinnen met kinderen is dit is een zeer geschikt type vakantie, maar ook onder andere doelgroepen is de formule een groot succes. Een last minute Bulgarije met all inclusive verzorging heeft als voordeel dat u van tevoren precies weet wat wel en wat niet bij de prijs is inbegrepen. Op uw bestemming wordt u niet nog eens geconfronteerd met extra uitgaven. Zo komt u dus niet voor verrassingen te staan. U dient zich wel te realiseren dat de all inclusive formule niet in elk hotel precies hetzelfde is, maar reis, transfer, verblijf, lokale drankjes, maaltijden, snacks en meestal ook het gebruik van diverse faciliteiten zijn altijd inbegrepen. Lees altijd goed de informatie door bij de hotels, zodat u precies weet wat allemaal all inclusive is. U krijgt in de meeste all inclusive accommodaties een polsbandje om, zodat het personeel van de accommodatie u kan identificeren als hun gast. Geniet van een last minute vakantie in Bulgarije op basis van all inclusive verzorging.

Klimaat

Bulgarije heeft volgens de meteorologen een gematigd continentaal klimaat en dat betekent warme zomers, een “gouden” herfst die wordt opgevolgd door een koude winter. De temperatuur is aan de Zwarte Zeekust in de zomer zeer aangenaam, vanwege de koele zeewind. Echt benauwd wordt het dus aan de kust niet zo snel. Daarom zult u met een last minute Bulgarije op basis van all inclusive genieten van heerlijk aangenaam weer in de zomer. Daarnaast zijn de winters aan de Zwarte Zeekust niet erg koud, aangezien het zeewater minder snel afkoelt dan de lucht. ook in de periode van eind april tot half oktober kunt u rekenen op aangename temperaturen aan de Zwarte Zeekust.

Met betrekking tot de temperatuur van het zeewater kan worden gezegd het zeewater het warmst is in augustus met ongeveer 29 graden. In oktober is de watertemperatuur ongeveer 16 graden en dit blijft zo tot eind mei. Gaat u buiten het hoogseizoen naar Bulgarije op vakantie? Dan is het aan te raden om van tevoren even te informeren of uw accommodatie wel over een verwarming beschikt.

Beste reistijd

Het hangt er van af met wel doel u Bulgarije gaat bezoeken, maar in principe kan het land het hele jaar door worden bezocht. Als u een last minute Bulgarije besluit te boeken met als doel te genieten van een zonvakantie, dan zijn de zomermaanden aan de Zwarte Zeekust zeer geschikt. Bovendien is de Zwarte Zeekust ook geschikt voor mensen die besluiten hier te overwinteren, alleen moeten de overwinteraars wel rekening houden met het feit dat de temperaturen in maanden december, januari en februari in de nacht beneden het vriespunt kunnen zijn. Wist u dat Bulgarije ook geschikt is voor een wintersportvakantie? Wintersporters kunnen het beste in de periode van half december t/m half maart naar Bulgarije gaan. Voor een rondreis door Bulgarije is de periode april t/m juni het meest geschikt.

Bevolking

Bulgaren staan bekend als gastvrije, vriendelijke mensen. De meeste inwoners (ongeveer 85%) van Bulgarije zijn van Bulgaarse afkomst. Daarnaast wonen er mensen met een Russische, Armeense en Turkse achtergrond. Verder zijn er nog diverse minderheden uit Albanië, Griekenland en Roemenië. Tenslotte behoort ongeveer 3% van de Bulgaarse bevolking tot de zigeuners, ook wel bekend als Roma.

Leuke tips voor uw vakantie in Bulgarije

Sofia

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en is een bruisende stad met veel uitgaansgelegenheden. Hier is van alles te doen. U kunt hier een terrasje pakken, relaxen, feesten, winkelen, historische monumenten en noem maar op. Een bezoek aan Sofia maakt uw last minute Bulgarije helemaal compleet!

Plovdiv

Plovdiv is de tweede grootste stad van Bulgarije. Deze stad is centraal gelegen in Bulgarije en gebouwd op zes heuvels. Bekende bezienswaardigheden in Plovdiv zijn o.a. de Romeinse ruïnes, het amfitheater en de Turkse moskeeën. Vergeet hier ook zeker niet te genieten van het schitterende uitzicht over de Maritza-rivier.

Varna

Varna is een bruisende badplaats in Bulgarije met een groot aanbod aan winkels en een lang zandstrand. Een leuk uitstapje in Varna is absoluut een bezoek aan de prachtige botanische tuin waar u meer dan 300 plantensoorten en ruim 250 cactussen kunt bewonderen.