Sunny Beach BulgarijeHet Bulgaarse gebied Zonnestrand (Sunny Beach) is niet een plaats, maar een schitterende boulevard met strand van maar liefst 8 kilometer lang. Het is zeker een van de mooiste stranden (met zeer fijn zand) die u maar kunt vinden. Aan de boulevard bevinden zich uitstekende hotels van eenvoudig tot luxe met all inclusive verzorging, gezellige bars en prima restaurants.

Zonnestrand is ook zeer geschikt voor families met kinderen, aangezien de zee erg kalm is en u tot ver uit de kust nog steeds kunt staan. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de lichaamslengte, maar om een voorbeeld te noemen: een volwassene staat op een afstand van 50 meter uit de kust nog maar tot de middel in het water. Als u op zoek bent naar absolute rust en stilte, dan is Zonnestrand niet echt een geschikte bestemming, aangezien het ook een zeer populaire jongerenbestemming is. Daarom hebben ook veel aanbieders van jongerenreizen natuurlijk Zonnestrand in het aanbod. Wist u dat Sunny Beach het mildste klimaat heeft van de Zwarte-Zeekust? Zelfs in oktober kunnen de temperaturen er nog stijgen tot boven de 20 graden Celcius.

Last minute all inclusive vakanties Sunny Beach

Dreams Sunny Beach Resort & Spa

Hotel Melia Sunny Beach Resort

Asteria Family Sunny Beach

Hotel HVD Club Bor

Hotel Barceló Royal Beach - all inclusive

Secrets Sunny Beach Resort & Spa - adults only

The Three Corners Sunny Beach Resort

Hotel Laguna Park & Aqua Club


Het resort Zonnestrand is rijk aan disco’s, restaurants, nachtclubs, casino’s, winkels, etc. Zonnestrand staat bekend om de kindvriendelijkheid. Zo hebben de meeste hotels veel mogelijkheden om het uw kinderen naar de zin te maken en als uw kinderen zich vermaken, dan wordt u daar zelf natuurlijk ook vrolijk van. De hotels beschikken vaak over een zandbak, splashbaan, kleuterschommels, glijbanen, etc, zodat uw kinderen zich niet zullen vervelen. Wilt u eens een avondje lekker doorzakken? Vaak bieden hotels de mogelijkheid oppas voor uw kinderen te regelen, zodat u ook voldoende tijd voor elkaar hebt. Ook is gedacht aan de wat oudere jeugd. Zij kunnen bijvoorbeeld fietsen of bromscooters huren of deelnemen aan allerlei activiteiten die aan het strand worden georganiseerd.

Sunny Beach Bulgarije drukteAls u graag de omgeving wat meer wilt verkennen, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zo worden er veel excursies georganiseerd, maar u kunt er natuurlijk ook op eigen houtje op uit gaan. Breng dan eens een bezoekje aan de prachtige Bulgaarse steden Burgas of Nessebar. Voorkom dat uw vakantie wordt verstoord door bijvoorbeeld bouwactiviteiten en informeer van tevoren of er bouwactiviteiten plaatsvinden aan uw hotel of in de nadere omgeving. Vanwege het feit dat een toenemend aantal mensen naar Bulgarije op vakantie gaan, wordt daar handig op ingespeeld en worden er veel nieuwe hotels bijgebouwd of worden verouderde hotels verbouwd.

Watersporten

Vlakbij hotel Bourgas Beach, ongeveer in het midden van het strand, kunt u terecht voor het huren van o.a. surfplanken, waterfietsen, roeibootjes en zeilbootjes. Verder is er nog een reuzenglijbaan. Voor zeil, surf- en waterskicursussen kunt u terecht in de noordelijk gelegen jachtclub.

Vervoer

U vindt het busstation achter het postkantoor in het centrum van de stad. Er zijn prima verbindingen naar Bourgas en Nessebar en naar de badplaatsen in het zuiden. Voor het verplaatsen in de stad zelf kunt u het beste gebruik maken van de minitrein, die bij alle grote hotels stopt. De luchthaven van Bourgas bevindt zich op een afstand van ongeveer 35 km. U moet rekenen op een transfertijd van ongeveer 40 minuten.

Winkelen

In Sunny Beach kunt u volop winkelen. Het is vooral leuk te kijken langs de hoofdstraat, waar u vele stalletjes vindt die culinaire specialiteiten en ambachtelijke kustwerkjes verkopen. Denk hierbij o.a. aan aardewerk, Turkse tapijten, rozenolie en pruimen- en druivenschnaps.