Vlag JamaicaWilt u niet te veel geld kwijt zijn, maar toch genieten van een luxueuze vakantie? Boek dan een last minute Jamaica all inclusive. Jamaica staat bekend als het land van Bob Marley, de Rastafari ’s en de reggaemuziek. Het is daarnaast een prachtig vakantieland met parelwitte stranden, wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee, Jamaica is een waar paradijs. De ideale bestemming om heerlijk te relaxen.

Last minute all inclusive vakanties Jamaica

Hotel Riu Palace Jamaica

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Montego Bay bij Hotel Riu Palace Jamaica

Beschikbaar vanaf €1742

Hotel Riu Negril

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Negril bij Hotel Riu Negril

Beschikbaar vanaf €1472

Bahia Principe Grand Jamaica

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Runaway Bay bij Bahia Principe Grand Jamaica

Beschikbaar vanaf €1703

Royalton Blue Waters

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Trelawny bij Royalton Blue Waters

Beschikbaar vanaf €1844

Hotel Riu Palace Tropical Bay

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Negril bij Hotel Riu Palace Tropical Bay

Beschikbaar vanaf €1793

Hotel Riu Reggae

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Montego Bay bij Hotel Riu Reggae

Beschikbaar vanaf €1683

Hotel Riu Ocho Rios

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Ocho Rios bij Hotel Riu Ocho Rios

Beschikbaar vanaf €1595

Royalton Negril

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Negril bij Royalton Negril

Beschikbaar vanaf €1741

Ocean Eden Bay

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Trelawny bij Ocean Eden Bay

Beschikbaar vanaf €1947

Jamaica is gelegen in de Caribische Zee. Het is ten westen van Haïti en ten zuiden van Cuba gesitueerd. Met ongeveer elf uur vliegen bent u vanuit Nederland op de luchthaven van Jamaica. Dan kunt u gaan genieten van uw last minute Jamaica all inclusive, welke u heeft geboekt via één van onze partners via het reisbureau of gewoon vanuit uw luie stoel via internet.

Algemene informatie

Jamaica behoort tot de Grote Antillen. Kingston is de hoofdstad. Er wordt betaald met de Jamaicaanse dollar. Hebt u een last minute Jamaica all inclusive geboekt, zorgt u er dan ook voor dat u wat cash geld op zak hebt. U kunt bij uw bank uw euro’s inwisselen voor Jamaicaanse dollars.

De officiële taal van Jamaica is Engels, alleen spreekt de meerderheid van de bevolking Jamaicaans Patois. In de hotels en de resorts spreken de medewerkers allemaal goed Engels. Zij zullen ervoor zorgen dat het u tijdens uw vakantie Jamaica all inclusive aan niks ontbreekt. Hebt u dan ook nog een last minute Jamaica all inclusive geboekt, dan hebt u een mooie reis voor een zeer gunstige prijs in één van de luxueuze resorts of hotels. Het eten en drinken is voortreffelijk op Jamaica. U moet zeker de nationale drank, Jamaican rum, proberen. Gewoon kraanwater kunt u niet drinken. Zorg ervoor, dat u mineraalwater gebruikt om te drinken en om uw tanden te poetsen.

Jamaica is bekend bij velen vanwege de Rastafaribeweging. Rastafari ‘s geloven in de goddelijkheid van Haile Selassie, welke ooit koning was van Ethiopië. Zij geloven, dat hij de reïncarnatie van Jezus Christus is. De Rastafaribeweging is meer een levenswijze dan een geloof. U vindt tijdens uw last minute all inclusive Jamaica dan ook geen rastakerk op het eiland. Rasta’s leven volgens de geboden van het Oude Testament. Rasta’s dragen allemaal dreadlocks. Haren mogen namelijk niet geknipt worden volgens het Oude Testament. De meeste Rastafari ‘s zijn vegetarisch of zelfs veganistisch.

Ze houden zich aan de sabbat en ze komen op zaterdag bij elkaar om te discussiëren en te mediteren.
Vakantie Jamaica

Prijzen:

  • Budget accommodatie: ongeveer € 40,= per nacht
  • Middenklasse accommodatie: ongeveer € 90,= per nacht
  • Eenvoudige maaltijd: ongeveer € 5,=
  • 3-gangen diner voor twee personen: ongeveer € 45,=
  • Taxirit van 3 kilometer: ongeveer € 10,=
  • Glas bier: ongeveer: ongeveer € 2,25
  • Kopje koffie: ongeveer € 3,=

Klimaat

Het weer op Jamaica staat onder invloed van een tropisch savanne klimaat. Dit betekent bijna alle dagen zon, maar het betekent ook vaak een goede kans op regenbuien. De droge periode in Jamaica is van januari tot en met april en dan heb je dus het mooiste weer. Daarom is Jamaica een populaire winterzonbestemming. In deze periode kunt u vast een zeer geschikte last minute Jamaica all inclusive deal boeken.

De regenperiodes op Jamaica zijn in mei en juni en in september breekt de volgende regenperiode aan en deze duurt tot en met november. Er is dan veel kans, dat u hele dagen grijs, winderig en nat weer hebt.

Het orkaanseizoen op Jamaica loopt van juni tot en met november. Het eiland Jamaica heeft wel vaak het geluk, dat de orkaan in kracht is afgenomen als deze het eiland bereikt. Dit komt, omdat het eerst al over andere eilanden heeft geraasd.

Vaccinaties

Voordat u kunt genieten van uw all inclusive Jamaica, is het verstandig om eerst informatie in te winnen bij de GGD in uw regio.

Op Jamaica komen meerdere infectieziektes voor. Het wordt daarom altijd aangeraden om u te laten vaccineren tegen DTP en Hepatitis A. Als u voor langere tijd naar Jamaica of u gaat bepaalde activiteiten ondernemen, dan kan het zijn, dat een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Gele Koorts ook noodzakelijk aangeraden wordt.

Verder wordt u aangeraden om maatregelen te nemen tegen malaria. U kunt hiervoor pillen krijgen, maar u kunt niet worden ingeënt. Uw GGD kan u hierover voorlichten. U wilt namelijk niet ziek worden tijdens uw vakantie.

Populairste stranden

Vele toeristen komen naar Jamaica voor zijn mooie stranden gelegen aan het azuurblauwe water van de Caribische Zee. Houdt u van het strand en van watersporten? Boek dan snel één van de last minute all inclusive deals Jamaica bij één van onze partners.

Hieronder een selectie van de meest geliefde stranden bij de toeristen.

Doctors Cave Beach

Bij Montego Bay ligt dit mooie witte strand met het zicht op het kristalheldere water. Doctors Cave Beach staat bekend om zijn kilometers lange zandstranden, welke gelegen zijn ten oosten van de stad. Ziet u uzelf al liggen onder de palmbomen met een cocktail in de hand? Boek dan snel die last minute Jamaica en uw droom wordt werkelijkheid.

Seven Mile Beach

Aan de westkust van Jamaica bij de bekende badplaats Negril vindt men Sven Mile Beach. Vele toeristen komen hiernaartoe om diverse watersporten te beoefenen. In de jaren ’60 van de vorige eeuw was Seven Mile Beach een geliefd strand onder de hippies. Deze relaxte sfeer van destijds is hier altijd blijven hangen. Hebt u een all inclusive Jamaica last minute geboekt in de buurt van dit strand? Dan bent u verzekerd van een relaxte, zonnige en actieve vakantie.

Frenchman’s Cove

U kunt diverse last minute deals all inclusive Jamaica in de buurt van Frenchman’s Cove boeken. U treft hier één van de mooiste baaien van Jamaica. De palmbomen op en langs het strand en het vele groen maken dit stukje Jamaica tot een romantisch paradijs.

Bezienswaardigheden Jamaica

Als u een last minute all inclusive Jamaica hebt geboekt, dan hebt u zeker bespaard op de reis en het verblijf. Zo is er geld overgebleven om wat leuke activiteiten te ondernemen om diverse bezienswaardigheden te bezoeken.

National Park Blue Mountains

Als u een ware natuurliefhebber bent, dan moet u zeker een bezoek moeten brengen aan National Park Blue Mountains. De Blue Mountains zijn de langste ononderbroken bergketen in het Caribisch gebied. De toppen zijn meestal gehuld in nevel, waardoor de blauwe kleur ontstaat, waaraan het zijn naam heeft te danken. Men vindt hier een zeldzame diversiteit aan planten, prachtige vogels en vlinders. Ook de bij de koffieliefhebbers beroemde koffie Jamaican Blue Mountain Coffee wordt hier in het National Park verbouwd.

Kingston

Kingston is de plaats waar Bob Marley vanaf de jaren ’50 heeft gewoond. In Kingston is hij op straat begonnen met het maken van muziek. Vanzelfsprekend vindt men dan het Bob Marley Museum in Kinsgston. Het museum is gevestigd in het huis waar Bob Marley heeft gewoond vanaf 1986. U dient dit museum zeker eens te bezoeken tijdens uw all inclusive Jamaica.

Een bezoek brengen aan Jubilee Market is iets, wat u ook zeker moet doen. Deze levendige markt heeft vele muziekkraampjes, waaruit de mooie klanken van de Caraïbische muziek schallen.

Hebt u honger gekregen van al dat wandelen in Kingston? Middenin Kingston vindt u Devon House. Dit oude herenhuis werd destijds gebouwd voor de eerste miljonair van Jamaica. Tegenwoordig kunt hier heerlijk eten in restaurant, wat hier nu gevestigd is.

Dunn’s River Falls

Dit zijn de beroemdste watervallen van Jamaica. Deze watervallen zijn bijna 30 meter hoog. Ze zijn gevormd met een soort traptreden, wat ze heel bijzonder maakt. Hierdoor zijn ze ook makkelijk te beklimmen.

Nine Miles

Deze plaats is de geboorteplaats van Bob Marley. Het huis waar hij is geboren, staat hier in Nine Miles. In het huis staat nog steeds het bed, waarop hij als kind heeft geslapen. Bovenop de heuvel bevindt zich het mausoleum van Bob Marley. Zijn broer is ook bijgezet in dit mausoleum.

Activiteiten

Om uw all inclusive Jamaica onvergetelijk te maken, kunt u deze uitbreiden met een aantal geweldige activiteiten. Hieronder staan er een aantal beschreven, die bij de meeste toeristen zeer in de smaak vallen.

Boottocht Great Morass

Vlakbij de stad Negril kun u een mooie tocht maken over de langste rivier van Jamaica, de Black River. Geniet van de uitzonderlijke schoonheid van de flora en fauna. Krokodillen, zeekoeien, driekleurige reigers, vogels, vele kleurige bloemen, u kunt hier van alles tegenkomen.

Bamboo Rafting

Altijd al eens willen raften op een bamboevlot? Grijp dan hier uw kans.

Op een handgemaakt bamboevlot gaat u raften over de rivier en zult u op een geweldige manier de omgeving ontdekken. De kapitein vaart en stippelt de tocht uit, die u maakt. Het enige wat u hoeft te doen, is genieten.

Canopy tocht Mystic Mountains

Spanning en sensatie is gegarandeerd tijdens uw all inclusive Jamaica als u een Canopy Tocht gaat maken door de Mystic Mountains. U gaat zwevend aan een zipline van de ene boomtop naar de andere boomtop in de regenwouden van Mystic Mountains bij Ocho Rios. Beginners en waaghalzen iedereen kan hier meedoen, want er zijn verschillende tochten te boeken.