Vlag van CubaEen last minute Cuba all inclusive doet veel mensen waarschijnlijk denken aan rum, oude auto’s, gastvrijheid, salsamuziek, Fidel Castro en sigaren, maar als u besluit een last minute Cuba op basis van all inclusive te gaan boeken, dan komt u er achter dat Cuba natuurlijk veel meer heeft te bieden. Denk hierbij o.a aan prachtige witte stranden, een fantastisch uitgaansleven, vruchtbare badplaatsen, koloniaal erfgoed en een interessante geschiedenis. Populaire bestemmingen in Cuba zijn o.a. de hoofdstad Havana en Varadero. Er zijn een aantal reisaanbieders waar u terecht kunt voor het boeken van een last minute Cuba all inclusive vakantie.

Last minute all inclusive hotels Cuba

23-daagse rondreis Cuba Compleet

23-daagse rondreis Cuba Compleet

Beschikbaar vanaf €2380

16-daagse rondreis Het Cubaanse Ritme

16-daagse rondreis Het Cubaanse Ritme

Beschikbaar vanaf €1836

Cuba is een land in het Caribisch gebied. Cuba bestaat uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en meer dan 4000 kleinere eilanden. Cuba heeft een oppervlakte van ca. 101.000 km² en om u een beeld te geven: dit is ruim 2.5 keer zo groot als Nederland. In het westen wordt Cuba begrensd door de straat Yucatan, in het oosten door Windward Passage, in het noorden door de Golf van Mexico en tenslotte in het zuiden door de Caribische Zee. Cuba is ongeveer 1100 km lang en 100 km breed. De meeste van de ruim 4000 kleine eilandjes om Cuba heen zijn onbewoond. Isla de la Juventud is het grootste eiland met een lengte van ongeveer 55 km en een breedte van ongeveer 40 km.

Een last minute Cuba op basis van all inclusive is genieten in een land met een veelzijdige natuur en een fascinerend landschap waar u o.a. “sigarenvelden”, moerasgebieden en natuurreservaten aantreft. Dit landschap kunt u op eigen gelegenheid leren kennen met bijvoorbeeld een huurauto, maar u kunt u ook laten vervoeren met een jeeptocht. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de populaire badplaats Varadero. Dit is een schiereiland dat bekend staat om de azuurblauwe zee, prachtige zandstranden, strandclubs, bars, discotheken, etc. Ook de hoofdstad Havana is de moeite waard om te bezoeken met veel historische bezienswaardigheden.

Prijzen:

 • Budget accommodatie: ongeveer € 25,= per nacht
 • Middenklasse accommodatie: ongeveer € 50,= per nacht
 • Eenvoudige maaltijd: ongeveer € 7,=
 • 3-gangen diner voor twee personen: ongeveer € 24,=
 • Taxirit van 3 kilometer: ongeveer € 2,40
 • Glas bier: ongeveer: ongeveer € 1,90
 • Kopje koffie: ongeveer € 1,60

Kleding

Tijdens uw vakantie op Cuba is lichte katoenen, ruimdragende kleding overdag aan te bevelen en voor in de avonduren is een trui of vest geen overbodige luxe. Als u deelneemt aan excursies op Cuba dan is het noodzakelijk om stevige schoenen mee te nemen. Bovendien is een blouse of overhemd aan te raden, aangezien u dan minder kans loopt om door muggen gebeten te worden. Daarnaast is een lichte kleur kleding handig, want dan kunt u eventueel ongedierte beter zien. Tenslotte attenderen wij u erop dat tijdens het bezoeken van een kerk passende kleding dient te worden gedragen. Schouders en benen moeten dan bedekt zijn.

Winkelen

Als u een last minute Cuba boeket op basis van all inclusive verzorging dan zal het u aan niets ontbreken en is winkelen wel leuk maar niet noodzakelijk. Warenhuizen kennen ze op Cuba niet, maar sommige winkels in de grotere winkelcentra lijken eer wel erg veel op. U vindt de winkelcentra op Cuba alleen in de toeristische gebieden. Daarnaast hebben de meeste hotels hun eigen winkels en supermarkten.

Beste reistijd

De temperaturen op Cuba kunnen in de zomer flink oplopen. Aan de zuidkust is het warmer dan aan de noordkust en in het oosten is het warmer dan in het westen. De periode van mei t/m oktober is het regenseizoen. In deze periode is het gemiddeld het warmst en is de luchtvochtigheidsgraad het hoogst. De periode mei t/m oktober is dan ook de minst aangename periode voor een last minute Cuba. De beste periode voor een vakantie op Cuba is de periode van november t/m april.

Transfertijden bestemmingen vakantie Cuba vanaf luchthaven Varadero:

 • Matanzas: ongeveer 20 minuten
 • Varadero: ongeveer 40 minuten
 • Playa Jibacoa: ongeveer 1 uur
 • Santa Cruz del Norte: ongeveer 1 uur en 5 minuten
 • Havana: ongeveer 1 uur en 35 minuten
 • Cayo Santa Maria: ongeveer 5 uur en 10 minuten

Transfertijden bestemmingen vakantie Cuba vanaf luchthaven Havana:

 • Havana: ongeveer 25 minuten
 • Santa Cruz del Norte: ongeveer 1 uur en 5 minuten
 • Playa Jibacoa: ongeveer 1 uur en 15 minuten
 • Matanzas: ongeveer 2 uur
 • Varadero: ongeveer 2 uur en 20 minuten
 • Cayo Santa Maria: ongeveer 5 uur

Klimaat

Strand CubaMet een last minute Cuba op basis van all inclusive gaat u genieten van een heerlijk klimaat. Gezien het feit dat Cuba in de tropen ligt, heeft het land officieel een tropisch klimaat. De gemiddelde jaar temperatuur van Cuba bedraagt 25 °Celsius, een heerlijk klimaat dus. De warmste maand is augustus en temperaturen van meer dan 30 °Celsius zijn dan geen uitzondering. Januari is de maand met de gemiddelde laagste temperatuur, maar met 20 °Celsius is het dan nog heerlijk aangenaam. Cuba is dus ook een uitstekende bestemming om te overwinteren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gemiddelde zeewatertemperatuur van 25 °Celsius in januari?

Een last minute Cuba op basis van all inclusive is een vakantie die bijna het hele jaar door garant staat voor warm weer. Behalve op de top van de Pico Turquino heeft het op Cuba nog nooit gevroren. De temperatuur is slechts één keer dichtbij het vriespunt geweest. Dat was het geval in 1971 in de provincie Matanzas, toen een temperatuur van 1 °Celsius werd gemeten. De hoogste temperatuur op Cuba werd gemeten op 7 augustus 1969 in de provincie Guantánamo. De temperatuur bedroeg toen maar liefst 38,6 °Celsius.

In de periode van juni tot november kunnen orkanen op Cuba voorkomen en meestal gebeurt dit dan in de maanden september en oktober. Boekt u een last minute Cuba met vertrek in juli of augustus? Let op dat het vooral in de steden in deze maanden onaangenaam warm kan zijn, vanwege de hoge luchtvochtigheidsgraad en het ontbreken van wind. Tenslotte kent Cuba een nat en een droog seizoen. In het natte seizoen, dat loopt van mei t/m oktober, vallen er vaak korte, maar hevige buien. Het droge seizoen loopt van november t/m april en in deze periode valt de neerslag meestal als motregen.

Wat is bij de prijs inbegrepen tijdens een last minute Cuba all inclusive vakantie?

Cuba StrandGeheel verzorgde all inclusive vakanties zijn de laatst jaren erg in trek. Vooral voor gezinnen met kinderen is dit is een zeer geschikt type vakantie. Daarom zijn de meeste hotels ook helemaal ingesteld op kinderen. Ouders kunnen lekker tot rust komen en de kinderen kunnen zich volop vermaken met goed gevulde animatieprogramma’s. Een all inclusive vakantie heeft als voordeel dat u van tevoren een goede inschatting kunt maken hoeveel geld de vakantie u gaat kosten, want heel veel zaken zijn immers bij de prijs inbegrepen. U dient zich wel te realiseren dat hotels de all inclusive formule op hun eigen manier invullen, maar reis, transfer, verblijf, lokale drankjes, maaltijden, snacks en meestal ook het gebruik van diverse faciliteiten zijn altijd inbegrepen. Lees altijd goed de informatie door bij de hotels, zodat u precies weet wat wel en wat niet is inbegrepen. U krijgt in de meeste all inclusive accommodaties een polsbandje om, zodat het personeel van het hotel kan zien dat u hun gast bent. Geniet van uw last minute Cuba met all inclusive verzorging.

Zon, zee en strand

Strand CubaEen last minute Cuba op basis van all inclusive is een uitstekende keuze voor een vakantie volop, zon, zee en strand. Wellicht vraagt u zich af waarom u voor een strandvakantie naar Cuba zou moeten gaan. In de eerste plaats zijn de stranden van Cuba zo mooi, dat ze echt lijken op de plaatjes die u wel eens ziet in de reisgidsen van de reisaanbieders. Daarnaast heeft het land meer te bieden. Denk hierbij o.a. aan de uitbundige natuur, historische steden, een indrukwekkende geschiedenis en prachtige, schone wateren. Verken dus niet alleen de stranden van Cuba tijdens een last minute Cuba op basis van all inclusive, want dat zou zonde zijn. Het land heeft nog veel meer voor u in petto.

Gezien het feit dat Cuba in de Caraïben ligt, lijkt het bijna vanzelfsprekend dat u hier mooie stranden en een prachtige, blauwe zee aantreft. Cuba staat bekend om de schitterende stranden met wit zand en er is nauwelijks sprake van vervuiling. Er wordt alles aan gedaan om de stranden zo schoon mogelijk te houden in de omgeving van de gebieden waar veel toeristen komen. De industrie is hier niet welkom en hotels moeten voldoen aan strenge milieuregels.

De meeste hotels bieden volop faciliteiten aan op het gebied van watersport, dus vakantiegangers kunnen goed aan hun trekken komen op Cuba, zowel onder als boven water. U kunt hierbij denken aan o.a. zwemmen, zeilen, waterfietsen, snorkelen, duiken, etc. Alles wordt gedaan om u een fantastische geheel verzorgde last minute Cuba te bezorgen. Wilt u een dagje de zee op om misschien een exotisch eilandje te bezoeken of wilt u een dagje vissen of de onderwaterwereld leren kennen van Cuba? U zegt het maar, want alles kan voor u worden geregeld. Een last minute Cuba op basis van all inclusive is onbezorgd genieten.

Meer over Cuba:

Wikipedia