Vlag van CuraçaoEen last minute Curaçao all inclusive vakantie is geschikt voor zowel een heerlijke strandvakantie als een actieve vakantie, maar een combinatie van beide kan natuurlijk. Op de schitterende stranden van Curaçao kunt u heerlijk tot rust komen en in het binnenland kunt u bijvoorbeeld lange fiets- en wandeltochten maken. Met welk doel u ook naar dit prachtige eiland gaat, met een last minute Curaçao op basis van all inclusive heeft u volop mogelijkheden.

Last minute all inclusive hotels Curaçao

Sunscape Curacao Resort & Spa

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Sunscape Curacao Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €1553

Zoetry Curacao Resort & Spa

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Zoetry Curacao Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €2319

Dreams Curacao Resort & Spa

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Dreams Curacao Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €1713

Sandals Royal Curacao

9-daagse Zonvakantie naar Curacao bij Sandals Royal Curacao

Beschikbaar vanaf €3918

Een vakantie Curaçao last minute all inclusive is genieten op het grootste eiland van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao, de drie Benedenwindse Eilanden van de Nederlandse Antillen. Waar komt de benaming Benedenwindse Eilanden vandaan vraag u zich wellicht af. De benaming Benedenwindse Eilanden heeft alles te maken met de ligging van de eilanden ten opzichte van de Noord-oostpassaat, de krachtige wind van de Atlantische Oceaan. Sint-Eustatius, Saba en Sint-Maarten zijn de Bovenwindse Eilanden. Deze eilanden zijn onderdeel van de Kleine Antillen, waartoe ook de Amerikaanse Maagdeneilanden en de voormalige Britse eilanden behoren. De kleine Antillen vormen samen met de grote Antillen (Cuba, Haïti en de Dominicaanse Republiek en de Bahama’s de Antillen. Bij diverse reisorganisaties bent u aan het juiste adres voor het boeken van een last minute Curaçao op basis van all inclusive verzorging.


De Benedenwindse Eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao mogen dan op het eerste gezicht wel op elkaar lijken, maar er zijn toch behoorlijke verschillen tussen de eilanden onderling. Zo heeft ieder eiland een unieke geschiedenis, staatkundige organisatie en cultuur. Aruba is een mondain eiland geworden en richt zich sterk op Amerika. Bonaire is een rustig en dunbevolkt eiland, waar u niet heen hoeft te gaan voor een bruisend uitgaansleven. Bonaire staat bekend als een uniek duikparadijs.

Een geheel verzorgde last minute Curaçao all inclusive vakantie is genieten van schitterende stranden en een prachtige onderwaterwereld, wat het eiland populair maakt onder liefhebbers van snorkelen en duiken. Willemstad, de hoofdstad van Curaçao met de felgekleurde handelshuizen aan de kade, de drijvende markt en de levendige wijk Otrabanda is ook zeker een bezoek waard. De meeste mensen zullen niet snel een last minute Curaçao boeken om de natuur te bekijken, maar het is zeker de moeite waard het platteland, de ruige natuur en de kleine dorpjes ook te bekijken.

Excursies

excursie vakantie CuraçaoTijdens uw last minute Curaçao op basis van all inclusive kunt u ook het eiland verkennen door middel van excursies. U kunt er voor kiezen het eiland op eigen houtje te verkennen door een auto, jeep of motor te huren, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan georganiseerde excursies, die worden georganiseerd door lokale gidsen en touroperators.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een algemene excursie. Dit type excursies bestaat vaak uit een rondrit met de bus langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Daarnaast behoort een specialistische excursie op Curaçao tot de mogelijkheden. Voor dit type excursie kiest u als u meer wilt weten over een specifiek onderwerp. Denk hierbij o.a. aan de geschiedenis, natuur of architectuur van het eiland. Tenslotte is het mogelijk een excursie te boeken naar een van de nabijgelegen eilanden zoals Bonaire of Klein-Curaçao. Mogelijkheden genoeg dus om u goed te vermaken met een last minute all inclusive Curaçao. Behalve bovengenoemde excursies zijn er ook nog wandeltochten, bootexcursies, duik- en snorkelexcursies en zelfs het boeken van een helikopterexcursie behoort op Curaçao tot de mogelijkheden.

Prijzen:

  • Budget accommodatie: ongeveer € 25,= per nacht
  • Middenklasse accommodatie: ongeveer € 90,= per nacht
  • Eenvoudige maaltijd: ongeveer € 20,=
  • 3-gangen diner voor twee personen: ongeveer € 70,=
  • Taxirit van 3 kilometer: ongeveer € 25,=
  • Glas bier: ongeveer: ongeveer € 3,=
  • Kopje koffie: ongeveer € 3,50

Wat is bij de prijs inbegrepen tijdens een last minute Curaçao all inclusive?

De all inclusive formule is al jaren erg populair. Met name voor gezinnen met kinderen is dit is een zeer geschikt type vakantie, maar ook onder andere doelgroepen is de formule een groot succes. Een geheel verzorgde last minute Curaçao all inclusive vakantie heeft als voordeel dat u van tevoren precies weet wat wel en wat niet bij de prijs is inbegrepen. Op uw bestemming wordt u niet nog eens geconfronteerd met extra uitgaven. Zo komt u dus niet voor verrassingen te staan. U dient zich wel te realiseren dat de all inclusive formule niet in elk hotel precies hetzelfde is, maar vlucht, transfer, verblijf, lokale drankjes, maaltijden, snacks en meestal ook het gebruik van diverse faciliteiten zijn altijd inbegrepen. Lees altijd goed de beschrijving bij de all inclusive hotels door op de website van de reisaanbieder, zodat u precies weet wat allemaal all inclusive is. U krijgt in de meeste all inclusive accommodaties een polsbandje om, zodat het personeel van de accommodatie u kan identificeren als hun gast. Geniet van een last minute Curaçao op basis van all inclusive verzorging.

Klimaat

Strand, water vakantie CuraçaoSoms wordt er wel eens gezegd dat Curaçao geen weerbericht kent, maar dat klopt niet helemaal. De temperatuur op Curaçao is het hele jaar hoog met een gemiddelde van 27,5 graden, dus met een last minute Curaçao bent u verzekerd van goed weer. Celsius de zon brandt er bijna het hele jaar door en er valt maar weinig regen. Er is echter wel een klein verschil tussen de winter en de zomer op Curaçao een verschil van slechts 2,5 graad Celsius Augustus, september en oktober zijn de warmste maanden op Curaçao en in januari en februari is het een beetje frisser. De laagste temperatuur ooit gemeten op Curaçao is 19 graden Celsius, dus de kans dat u tijdens uw last minute Curaçao van mooi weer gaat genieten is bijna 100%.

Met een last minute Curaçao hoeft u zich niet druk over het weer te maken, want er valt hier maar heel weinig regen en doorgaans in het najaar. De buien zijn kort maar behoorlijk hevig. Bijna het hele jaar door zorgt de stevige Passaatwind voor verkoeling. Een enkele keer, als er bijvoorbeeld een orkaan in de omgeving opsteekt, kan de wind plotseling wegvallen en kan het erg warm worden. Als u hebt besloten om een last minute Curaçao op basis van all inclusive te boeken, is het aan te raden rustig te wennen aan de hitte, dus ga niet te lang en te snel in de zon zitten. De bewoners van Curaçao zullen tussen 12.00 uur en 16.00 uur de schaduw opzoeken, want de huid is niet bestand tegen de felle zon. Veel toeristen moeten ook wennen aan de hoge temperatuur van het zeewater, want de gemiddelde temperatuur van het zeewater is maar liefst 26,8 graden Celsius.

Toerisme

Strand, zonvakantie CuraçaoOp Curaçao is de laatste jaren hard gewerkt om het eiland aantrekkelijker te maken voor de inwoners en toeristen, zodat mensen die een last minute Curaçao op basis van all inclusive boeken nog meer kunnen genieten. Zo zijn veel huizen en gebouwen gerestaureerd en zijn er veel nieuwe appartementencomplexen en hotels gebouwd. Bovendien zijn de stranden mooi opgeknapt en schoongemaakt en hebben diverse nieuwe restaurants en uitgaansgelegenheden de deuren geopend.

Het harde werken om Curaçao aantrekkelijker te maken loont, want het aantal vakantiegangers dat naar Curaçao gaat is de laatste tijd flink gestegen. Het leven op Curaçao is wel duurder geworden. Bovendien dreigen de mooie baaien van het eiland vol te worden gebouwd en is de eigen cultuur langzaam aan het verdwijnen. Maar goed, Curaçao heeft het toerisme hard nodig, want dit is de snelst groeiende industrie. Het toerisme en de handel zorgen op Curaçao voor de meeste inkomsten. Ervaar het allemaal zelf met een last minute Curaçao.

Uitgaansleven

Uitgaan, vakantie CuraçaoTijdens uw last minute all inclusive Curaçao moet u niet het bruisende uitgaansleven verwachten als in een wereldstad, maar saai is het er zeker niet en er is tot in de vroege uurtjes volop te beleven. In veel bars is er aan het einde van de dag happy hour. U kunt dan profiteren van gereduceerde prijzen op drankjes. Bovendien is er dan soms ook live muziek. In de gratis uitgaanskrant K-Pasa vindt u veel informatie over uitgaan op Curaçao Vooral vrijdagmiddag is er in de stad en de omgeving een uitbundige sfeer. Sommige uitgaansgelegenheden die worden gerund door Nederlanders zijn vooral populair onder Nederlanders. Hier komt u weinig Curaçaoënaren tegen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook uitgaansgelegenheden waar u weinig Nederlanders tegen zult komen. Als u hier eens wilt kijken, kunt u het beste de bewoners van het eiland naar de goede plekken vragen. Met een last minute Curaçao op basis van all inclusive zult u een fantastische tijd beleven.

Meer over Curaçao: