Botanische tuin en dierentuin

Parke Tropikal is de dierentuin van Curaçao. Het is een kleine dierentuin en de behuizing van de dieren zou wel beter mogen. Vooral voor kinderen is het een leuk uitstapje op Curaçao. De dierentuin heeft o.a. apen, zebra’s, poema’s, leeuwen, beren, reptielen en andere zoogdieren. Verder lopen er ook verschillende soorten vogels rond. Er zijn ook twee speelplaatsen waar zowel jonge als iets oudere kinderen lekker kunnen spelen. De dierentuin is in 2002 opgeknapt door een groepje mariniers. Naast de dierentuin is de botanische tuin gevestigd. De entree van Parke Tropikal is gratis.

Adres

Chuchubiweg z/n.

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Grotten van Hato

Grotten van Hato CuraçaoOp Curaçao zijn een aantal grotten te vinden, waarvan u sommige kunt bezoeken. De bekendste grotten van het eiland zijn die van Hato, in de buurt van het vliegveld. De plaats van de grotten was ooit de schuilplaats van weggelopen slaven, maar tegenwoordig is het een populaire bezienswaardigheid op Curaçao. Wat zeker interessant is dat u de overblijfselen kunt zien van de indianen, ooit de eerste bewoners van Curaçao. Het zijn tekeningen in kalksteen van ver voor de Spaanse verovering. Verder ziet u er de groeiende stalactieten en stalagmieten, een onderaards meer en en waterval. Tenslotte is er nog een speciale kamer voor de vleermuizen. Er leven er honderden, maar overdag slapen ze. De grotten zijn alleen te bezichtigen met een professionele gids.

Adres

Franklin D. Rooseveltweg z/n.

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Likeurstokerij

Curaçao-likeur is een van de meest succesvolle producten van het eiland en wordt gemaakt in landhuis Chobolobo. Curaçao-likeur is er in vijf verschillende kleuren, maar die hebben allemaal dezelfde smaak, namelijk sinaasappelsmaak. Tegenwoordig zijn er drie smaken bijgekomen: chocola, boerenjongens en koffie. De likeur wordt van de sinaasappel laraha gemaakt en is ontstaan door de komst van een gouverneur uit Valencia. Deze gouverneur introduceerde de Valencia-sinaasappel op Curaçao, maar vanwege de droogte mislukte de oogst en droogden alle sinaasappels uit. De schil van de verdroogde sinaasappels gaf olie af en met een geheim recept werd er de beroemde likeur van gemaakt. Het recept kwam in handen van de familie Senior (niemand weet hoe), maar het is een feit dat deze familie generatie na generatie nog steeds deze likeur maakt. Het gebeurt nog steeds allemaal in landhuis Chobolobo met een hele oude machine, de enige in de hele wereld die deze likeur kan maken. De stokerij produceert iedere maand ongeveer 450 gallons likeur. Het is door de jaren heen erg populair geworden op Curaçao. Er zijn ook veel namaak likeuren in de omloop, maar die herkent u meteen, aangezien de echte van het eiland komt en als enige de titel original mag dragen. Als u de stokerij een keer bezoekt dan mag u de likeur proeven en indien u dat wenst kunt u ook een flesje kopen. De toegang tot de likeurstokerij is gratis.

Adres

Schottegatweg Oost 129.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 12:00 uur en van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Klein Curaçao

Klein CuraçaoDe meeste mensen die naar Curaçao op vakantie gaan, zullen een bezoek aan Klein Curaçao overslaan. Klein Curaçao ligt ten zuidwesten van Curaçao en behoort tot het grotere eiland. Het eilandje is ongeveer 2,5 km lang en niet eens een km breed. Klein Curaçao is een onbewoond eilandje waar alleen een vuurtoren staat. Het zijn voornamelijk vissers, toeristen en duikers die er naar toe gaan. Het eilandje stelt niet meer voor dan een poreus plateau van koraalsteen dat nauwelijks boven de zeespiegel uitkomt. Het eilandje werd in 1971 door een Engelsman ontdekt. De vegetatie bestaat alleen uit zeegras en zeemos. Vanwege de geschikte ligging is het een geliefde plek bij o.a. vogels, krabben, schilpadden, hagedissen en kikkers. Tenslotte heeft Klein Curaçao een lang zandstrand dat is bedekt met een dikke laag fijn, wit zand. Touroperators waar u terecht kunt voor het boeken van een tocht naar dit onbewoond eilandje zijn Waterworld, Mermaid, Miss Ann, Second Chance, Sailing Ship Bounty en Sailing Ship Insulinde.