Curaçao Museum

Het gebouw van het Curaçao MuseumHet Curaçao Museum vindt u in het westen van Otrabanda en bestaat sinds 1948. Het museum is gevestigd in een voormalig hospitaal dat grondig is verbouwd. Het is het grootste museum van Curaçao en heeft twee verdiepingen. De permanente tentoonstelling die u aantreft bestaat uit een uitgebreide verzameling antieke meubels uit Curaçao en schilderijen van een paar van de bekendste kunstenaars van het eiland. Verder is er een indrukwekkend carillon en kunt u zien hoe men vroeger op Curacao leefde. Tenslotte worden er tentoonstellingen gehouden van Curaçaose kunstenaars.

Adres

Van Leeuwenhoekstraat z/n Otrabanda.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Zondag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Zaterdag is het museum gesloten.

Kurá Hulanda

Kura Hulanda MuseumMuseum Kurá Hulanda is het museum waar u de beste Afrikaanse collectie van het Caribisch gebied vindt. De nagebouwde leefomgevingen en de collectiestukken zorgen er voor dat het Afrikaanse slavenverleden dichterbij komt. Als u dus een goed beeld wilt krijgen van de rol van Curaçao met betrekking tot de slavenhandel, dan bent u bij dit museum aan het juiste adres.

Adres

Klipstraat 9 Otrabanda.

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.


Mikvé Israël-Emanuel Synagoge en Joods Cultuur-Historisch Museum

Curaçao synagogeDit is de oudste synagoge van het westelijke halfrond die altijd onafgebroken in gebruik is geweest. In 1732 werd deze synagoge ingewijd en is momenteel het onderkomen van de Joodse gemeenschap. De eerste joden kwamen halverwege de 17e eeuw naar Curaçao en nog steeds is de Joodse gemeenschap groot en bijzonder actief op Curaçao  Zowel de synagoge als het museum (dat erachter is gelegen en dezelfde ingang heeft) behoren tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Curaçao  In het museum vindt u veel kunstvoorwerpen van onschatbare waarde uit de geschiedenis van de Joodse gemeenschap. Denk hierbij o.a. aan perkamenten van de Thora, replica’s van grafzerken uit de 17e eeuw en Chanoeka kroonluchters. Tijdens de restauratie in 1970 werd een ritueel bad ontdekt van 300 jaar oud. Dit bad werd door Joodse vrouwen gebruikt als reinigingsbad voor hun huwelijk.

Adres

Hanchi Snoa 29 Punda.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 11:45 uur en van 14:30 uur tot 16:45 uur.

Op vrijdagavond om 18:30 uur en zaterdagochtend om 10:00 uur zijn er diensten. Gepaste kleding is tijdens de diensten gewenst. U krijgt bij binnenkomst een keppeltje.

Op zondag alleen geopend indien er grote cruiseschepen in de haven liggen.


Muntenmuseum

Het muntenmuseum op Curaçao is een klein museum dat eigendom is van de Centrale Bank van de Nederlandse Antillen. Naast een unieke verzameling zeldzame munten vindt u hier ook halfedelstenen en edelstenen.

Adres

Het muntenmuseum is gevestigd in de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten in Scharloo.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 14:00 uur tot 16:30 uur.


Museum Kas di Pal’i Maishi

Kas Di Pali MashiDit is een traditioneel huisje dat 130 jaar geleden werd gebouwd. Op deze manier woonden de mensen tot 1950 op Curaçao  Als u over het platteland van Curaçao rijdt, komt u regelmatig cunucu-huisjes tegen. Dit zijn huisjes met een dak van maïsstengels en schuin aflopende muren. Deze huisjes stonden altijd in de buurt van het grote landhuis van de shon en werden, na afschaffing van de slavernij, gebouwd door de voormalige slaven. De huisjes waren gebouwd van o.a. kalk, aloë, vera, maïsstengels en twijgen van de watapana-boom. Enkele huisjes zijn bewaard gebleven en zelfs geheel gerestaureerd, maar bij de meeste huisjes is het dak van maïsstengels vervangen door golfplaten. Kas di Pal’i Maishi is in geheel originele staat en gerestaureerd door de Stichting Monumentenzorg.

Adres

Dokterstuin 27, weg naar Westpunt.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 16:00 uur.

Zaterdag en zondag van 9:00 uur tot 18:00 uur.


Nationaal Archeologisch en Antropologisch Museum

In het Nationaal Archeologisch en Antropologisch Museum van Curaçao wordt de opbrengst van 30 jaar research tentoongesteld, inclusief archeologisch materiaal van voor en tijdens de kolonisatie. Daarnaast vindt u er etnografische objecten van de 19e eeuw tot nu. Regelmatig worden objecten aan andere musea uitgeleend, maar er is ook een virtueel museum waar u al het materiaal kunt bekijken.

Adres

De Rouvilleweg 7 Otrabanda.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 16:00 uur alleen op afspraak.


Postmuseum

Het postmuseum is gevestigd in het oudste gebouw van Punda, een sierlijk gerestaureerd houten en stenen gebouw dat stamt uit 1963. De permanente collectie bestaat in dit museum uit postzegels en allerlei andere zaken die hiermee te maken hebben. Denk hierbij o.a. aan weegschalen, brievenbussen, etc. Er is twee keer per jaar een tentoonstelling van themapostzegels uit de hele wereld.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur.