strand op CuraçaoOp Curaçao vindt u prachtige stranden in alle soorten en maten, van kleine strandjes tot brede zandstranden. Veel stranden op Curaçao zijn bedekt met zand dat kunstmatig is aangebracht. Er wordt hier en daar geprobeerd om palmbomen op de stranden te kweken en dit is goed gelukt bij Blauwbaai  Hou er rekening mee dat u op Curaçao vaak toegangsgelden moet betalen om gebruik van de stranden te mogen maken. Het toegangsgeld kan per auto of per persoon zijn. Daarnaast zijn er ook een aantal gratis stranden en hoe meer u richting het Westpunt gaat, des te meer gratis toegankelijke stranden u vindt. De plaatselijke bevolking gaat meestal naar de gratis toegankelijke publieke stranden. Officieel mag u niet topless zonnebaden op Curaçao  maar op enkele stranden wordt dit gedoogd. In onderstaand overzicht vindt u de populairste stranden van Curaçao. Bij elk strand wordt aangegeven of het gratis toegankelijk is of dat u toegangsgeld moet betalen.

Behalve onderstaande stranden op Curaçao, zijn hier nog veel meer stranden en leuke baaien te vinden. Denk hierbij o.a. aan Playa Piskado, Boca Santu Pretu, Boca Hulu, Boca Pos Spano, San Nicolas, Playa Hundu, San Juan Baai, Playa Manzalina en Playa Fórti. U hoeft dus tijdens uw vakantie op Curaçao niet elke dag naar hetzelfde strand te gaan, want er is keuze genoeg. Sommige stranden zijn privé, maar dat wordt dan altijd duidelijk aangegeven.

Blauwbaai

Het strand Blauwbaai wordt uitgebaat door het naastgelegen Blue Bay Curaçao Golf Resort en is een mooi en uitstekend onderhouden strand met eigen gekweekte palmbomen, eigen zwembad, speeltuin met trampoline en een strandwinkeltje. Verder is er een bar en een restaurant met een prima internationale keuken. Blauwbaai is een vrij duur strand, maar heeft luxe voorzieningen en een ligbed is bij de prijs inbegrepen.

Caracasbaai

Het Carcasbaai strand bestaat uit zand en grind en is een populair strand onder duikers en snorkellaars, gezien het feit dat het strand onderdeel is van het Onderwaterpark. Bovendien is het strand ook erg populair bij de lokale bevolking. Als u lekker wilt eten, ga dan eens naar Pop’s Place. Daarnaast zijn er meerdere snackbars. Het strand is nu nog vrij rustig, maar aangezien er volop wordt gebouwd in en rond de baai, zal het strand steeds drukker worden bezocht. Caracasbaai is gratis toegankelijk.

Cas Abou

Cas AbouCas Abou is een prachtig strand met wit zand en palmbomen. De zee is er vrij kalm en om uzelf te beschermen tegen de brandende zon, kunt u er parasols huren. Cas Abou is zeer geschikt voor zwemmers, snorkellaars en duikers en u kunt er ook uitrustingen huren. In het water is een duikplatform aangelegd, waar u vanaf kunt duiken of gewoon lekker op kunt zonnen. Verder is er een restaurant met kleedruimten, douches en toiletten. Het is er niet goedkoop en in het weekend is het hier meestal vrij druk. Cas Abou is een betaald strand.

Daaibooi

Daaibooi is een klein, natuurlijk en romantisch strandje dat in een kleine baai ligt. Aangezien er prachtige riften zijn, is het aantrekkelijk voor duikers en snorkellaars. Voorzieningen zijn hier genoeg, zoals o.a. snackbar, parasols, toiletten, douches en ligstoelen. Daaibooi is een gratis strand.

Grote Knip

Grote Knip is een zeer populair strand bij de lokale bevolking. Voor goede zwemmers is het rif bereikbaar vanaf het strand, maar pas op dat het nog een aardig eindje zwemmen is. Dichtbij het strand kunt u prima snorkelen bij de rotsen aan weerszijden van het strand. Veel Antilliaanse families gaan hier vaak op zondag naar toe met eten en muziek. Er is een bar waar u lokaal eten en drinken kunt kopen. Grote Knip is een gratis toegankelijk strand.

Jan Thiel

Jan Thiel ligt ten oosten van Willemstad en is een populair strand bij gasten van de naastgelegen resorts en bij snorkellaars, duikers en kinderen. Het strand is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Zo zijn er o.a. parasols, lig- en loungebedden, douches, winkeltjes en is er een schoonheidssalon en duikschool. Voor jonge kinderen is er een leuke waterspeeltuin. In het populaire strandrestaurant Zanzibar kunt u lekker eten en drinken. De specialiteit van dit restaurant is pizza, maar daarnaast kunt u er ook diverse internationale gerechten bestellen. Ondanks dat Zanzibar geen goedkoop restaurant is, is het er meestal wel vrij druk. Tinto is een nieuw restaurant, dat u helemaal rechts op het strand vindt. Tinto is een grillrestaurant, waar u ook ’s avonds heerlijk kunt zitten. Jan Thiel is een betaald strand.

Kleine Knip

Kleine KnipKleine Knip is ook een zeer geliefd strand onder de lokale bevolking. Hier komt men met de hele familie voor een lekker dagje strand om te zwemmen, spelen en te barbecueën. In het weekend is het hier altijd gezellig druk. Kleine Knip is een gratis toegankelijk strand.

Marie Pampoen

Marie Pampoen is een klein zandstrandje langs de weg van Punda naar Seaquarium. Het strand is flink opgeknapt. U kunt hier prima zwemmen en er is een steiger. Lekker eten kunt u bij de twee strandtentjes Seaside Terrace en Surf & Turf. Vooral ’s avonds is het hier erg gezellig. Marie Pampoen is ook populair onder de lokale bevolking en gratis toegankelijk.

Piscadera Baai

De Piscadera Baai is een strand dat bestemd is voor o.a. de gasten van de nabij gelegen resorts en hotels. Het is een wit zandstrand met allerlei faciliteiten waar vaak concerten zijn en waar u ook kunt eten. Piscadera Baai is een betaald strand.

Playa Jeremi

Dit is een smalle pittoreske inham met kristalhelder water en ideaal om later op de middag te bezoeken als de zon iets minder fel is, aangezien hier weinig schaduw is. Er zijn geen faciliteiten en de toegang tot Playa Jeremi is gratis.

Playa Kalki

Playa Kalki is een klein en schaduwvrij zandstrandje en ligt op het uiterste puntje van het eiland. Het strand is omgeven door kalkstenen klippen en daarom is het een zeer geschikte plek voor duikers en snorkellaars  Het is een rustige en idyllische plek, maar de zee kan er zo nu en dan behoorlijk wild zijn en er staat een sterke stroming. Daardoor is het strand niet echt geschikt voor kleine kinderen. Verder is er een duikschool en een uitstekend terrasrestaurant. Er zijn niet veel parasols en de paar ligbedden zijn gereserveerd voor gasten van Kurá Hulunda Lodge, een 4-sterren-resort met zwembad en andere voorzieningen bovenop de klif. De toegang tot het Playa Kalki strand is gratis.

Playa Lagún

Playa Lagún is een kleine en rustige baai met wat vissersbootjes. Het is een wit zandstrand en het water aan de kust is ondiep. Er zijn ligbedden te huur en u kunt afkoelen onder de bomen die flink schaduw geven. Verder is er een strandtent waar eenvoudig eten te koop is en zijn er toiletten (betaald). Tenslotte is er een duikschool die wordt uitgebaat door de eigenaar van het boven gelegen Bahia Appartments. De toegang tot Playa Lagún is gratis.

Porto Marie

Porto Marie is een strand dat is bedekt met wit zand. Er zijn schaduwplekken, strandbedden en parasols, gelegen op een plantage van maar liefst 600 hectare. Porto Marie is ideaal voor liefhebbers van de natuur, kinderen, snorkellaars en duikers. Om te wandelen en te duiken zijn er speciale trails (paadjes) aangelegd, waaronder de historische Hofi Royer trail. Voor de liefhebbers van vogels is er een mooie uitkijkpost. Verder is het strand voorzien van o.a. douches en toiletten, winkel, duikschool en een bar/restaurant met een groot terras. Hier kunnen eenvoudige maar lekkere en betaalbare maaltijden worden besteld, waaronder Indische gerechten. Het strand Porto Marie staat bij duikers bekend als The Valley, een vallei met aan beide kanten een rif. Gezien het prachtige uitzicht en de talrijke mogelijkheden voor duikers is het populair strand. In het weekend is het er bijzonder druk. Porto Marie is een betaald strand.

Seaquarium

Het strand Seaquarium is gelegen naast het Sea Aquarium en beschikt over alle denkbare faciliteiten, palmbomen en wit zand. Vooral overdag is het een zeer geschikte plek voor kinderen, aangezien hier veel ondiepe plekken zijn. Faciliteiten die u hier vindt zijn o.a. winkels, bars, restaurants en faciliteiten met betrekking tot watersporten. Behalve onder gezinnen is het strand ook erg in trek onder jongeren, vooral ’s avonds en in het weekend. Verder zijn er elke dag leuke activiteiten zoals concerten en filmvertoningen op het strand. Ook leuk is dat de keuken iedere dag een ander thema heeft. Seaquarium is een betaald strand.

Santa Cruz

Santa Cruz is een breed strand met enkele voorzieningen en de activiteiten van een man die zich Captain Goodlife noemt. Captain Goodlife vaart u met zijn taxiboot voor een redelijke vergoeding naar prachtige plekjes in de omgeving van deze baai, waaronder romantische grotten en enkele afgelegen privéstrandjes. Verder kunt u hier snorkelen en duiken (ook diepzeeduiken), kayak varen en een begeleide wandeling door de prachtige natuur maken. Santa Cruz is een gratis strand.

Sint Michiel/Boca Sami

Sint Michiel/Boca Sami is een klein strandje in een vissersdorpje en ligt iets ten westen van Willemstad aan de baai van Sint Michiel. U kunt hier prima zwemmen, snorkelen en duiken. U vindt hier de oudste duikschool van het eiland. Verder is er een restaurant (Octopus) waar u lekker en betaalbaar kunt eten. Sint Michiel/Boca Sami is een gratis toegankelijk strand.

Vaersenbaai

De prachtige Vaersenbaai ligt acht km voorbij Willemstad op de weg naar Bullenbaai. Vaersenbaai is zeer geliefd onder de liefhebbers van duiken, aangezien het rif vlakbij de kust ligt. De grote strandtent Kokomo Beach heeft hier in 2011 de deuren geopend. Deze mooie strandtent heeft o.a. ligstoelen, parasols en een bar en restaurant. Verder zijn er regelmatig evenementen zoals bijvoorbeeld live muziek in het weekend. Vaersenbaai is gratis toegankelijk.

Westpunt Baai

Westpunt Baai is echt een strand om eens te kijken. Zo wordt de vangst van de dag aan land gebracht en zijn er lefgozers die van de rots springen. Het strand is niet echt geschikt om de hele dag te zonnen of te zwemmen, aangezien hier weinig schaduw is te vinden. Om de baai heen liggen diverse restaurants met terras. Gezien het feit dat het strand bestaat uit kiezelstenen, zijn zwemschoenen geen overbodige luxe. De toegang tot Westpunt Baai is gratis.