Sharm el SheikhSharm el Sheikh is een van de populairste badplaatsen van Egypte en erg in trek voor een all inclusive vakantie. Wie kiest voor een vakantie naar Sharm el Sheikh, kiest voor zon, zee, strand, cultuur, watersporten en relaxen. Bovendien is Sharm el Sheikh een uitstekende bestemming om te duiken of te snorkelen, aangezien het water van de Rode Zee hier erg kalm en helder is. Als u naar Sharm el Sheikh op vakantie gaat, vergeet dan ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het nabij gelegen nationaal park Ras Mohammed.

Sharm el Sheikh ligt op het schiereiland Sinaï, helemaal op het zuidelijkste puntje, aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba. Er zijn veel luxe all inclusive hotels gebouwd die zich bevinden achter het schitterende zandstrand en de ruim twee kilometer lange boulevard. Maak kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee, want dat is hier echt een bezienswaardigheid. Restaurants, winkels en terrasjes vindt u in de toeristenwijk Na’ama Bay.

Sharm el Sheikh is niet alleen geschikt voor een zonvakantie, maar u kunt hier ook bijvoorbeeld schitterende excursies maken. Op deze manier komt u echt in aanraking met de Egyptische cultuur. Denk hierbij o.a. aan een bedoeïenentocht door de woestijn of een kameelsafari.