Vlag van GambiaEen last minute Gambia all inclusive wordt steeds populairder. Gambia, ook wel de Smiling Coast genoemd, is een prachtige vakantiebestemming en ligt op slechts 6 uren vliegen vanaf Nederland. Gambia is niet zomaar een land maar een vakantiebestemming voor de ultieme belevenis. Een last minute Gambia met all inclusive verzorging is genieten in een land met prachtige stranden aan de Atlantische Kust en natuurlijk de prachtige Gambia-rivier met een gigantisch grote vogelpopulatie. Gambia is een van de veiligste landen van Afrika en de bevolking staat bekend als vriendelijke mensen. Voor een super last minute Gambia all inclusive vakantie kunt u terecht bij diverse reisorganisaties.

Gambia ligt in het westen van Afrika, direct aan de Atlantische Oceaan. Het land heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius en een heerlijk fris zeewindje. Vanwege dit klimaat heeft het land, behalve de schitterende stranden, ook een indrukwekkende natuur met een bijzondere flora en fauna. Wist u dat Gambia 450 verschillende soorten vogels kent?

Wat is bij de prijs inbegrepen tijdens een last minute Gambia all inclusive?

All inclusive vakanties zijn al jaren erg populair. Met name voor gezinnen met kinderen is dit is een zeer geschikt type vakantie, maar ook onder andere doelgroepen is de all inclusive formule een groot succes. Een geheel verzorgde last minute Gambia all inclusive vakantie heeft als voordeel dat u van tevoren precies weet wat wel en wat niet bij de prijs is inbegrepen. Op uw bestemming wordt u niet nog eens geconfronteerd met extra uitgaven. Zo komt u dus niet voor verrassingen te staan. U dient zich wel te realiseren dat de all inclusive formule niet in elk hotel precies hetzelfde is, maar vlucht, transfer, verblijf, lokale drankjes, maaltijden, snacks en meestal ook het gebruik van diverse faciliteiten zijn altijd inbegrepen. Lees altijd goed de beschrijving bij de all inclusive hotels door op de website van de reisaanbieder, zodat u precies weet wat allemaal all inclusive is. U krijgt in de meeste all inclusive accommodaties een polsbandje om, zodat het personeel van de accommodatie u kan identificeren als hun gast. Geniet van een last minute Gambia op basis van all inclusive verzorging.

Prijzen:

 • Budget accommodatie: ongeveer € 12,= per nacht
 • Middenklasse accommodatie: ongeveer € 50,= per nacht
 • Eenvoudige maaltijd: ongeveer € 1,25
 • 3-gangen diner voor twee personen: ongeveer € 25,=
 • Taxirit van 3 kilometer: ongeveer € 3,=
 • Glas bier: ongeveer: ongeveer € 1,25
 • Kopje koffie: ongeveer € 1,50

Klimaat

Gambia heeft een subtropisch klimaat. In de maanden juni, juli en augustus kunnen er flinke buien vallen en meestal vallen de buien dan in de namiddag en de avond. De hoeveelheid neerslag in de periode van november t/m mei is te verwaarlozen. De droogste maand van Gambia zijn maart, april en mei en de natste maand is augustus. Het gehele jaar door, uitgezonderd het binnenland, liggen de maximumtemperaturen tussen 26 en 32 °C. De minimumtemperaturen liggen het gehele jaar door tussen 19 en 25 °C, dus Gambia heeft een heerlijk klimaat. Met betrekking tot de luchtvochtigheid geldt voor Gambia dat deze in de natste periode gemiddeld 80% bedraagt en in de droogste periode ongeveer 60%. Een geheel verzorgde last minute Gambia is, wat betreft het klimaat, bijna het gehele jaar door geschikt om te boeken.

Toerisme

GambiaHet toerisme speelt een belangrijke rol in Gambia. Pas in 1965 kwamen de eerste toeristen naar Gambia. Dit was een groep van 300 Zweden, onder leiding van Bertil harding, die naar Gambia kwam om uit te zoeken of het land geschikt was om te overwinteren. Sommige mensen van deze groep vond Gambia zo geschikt dat ze hier bleven en nog steeds is in Gambia te merken dat de Zweden hier als eerste naar toe kwamen om uit te zoeken of het land geschikt was om er te overwinteren. Het hotel op Cape Point dat nu de naam Sunbeach hotel heeft, heette enkele jaren geleden nog Sunwing hotel en werd opgezet door mensen uit Zweden. Niet alleen aan de kust is de Zweedse invloed te merken, maar ook landinwaarts. Zo werd Tendaba Camp ooit opgezet door de Zweden Carson en Johansson.

In 1970 ontving Gambia met open armen ongeveer 2500 vakantiegangers en op dit moment is ruim 25% van het nationaal inkomen van Gambia afkomstig uit de toeristenbranche. Het is dan ook geen wonder dat Gambia zich volop inspant om het toerisme nog verder te ontwikkelen en het land probeert zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Gambia kwam met een tienjarenplan om de kuststrook verder te exploiteren en om de financiering hiervan mogelijk te maken, werd in 1974 een lening bij het Internationaal Monetair Fonds afgesloten. Dit plan hield in dat de kuststrook tussen Bakau en Kololi verder moest worden ontwikkeld. De infrastructuur van Gambia is jarenlang een groot probleem geweest, maar tegenwoordig zijn alle belangrijke wegen naar de kust allemaal geasfalteerd en dat is dus al een hele verbetering. Bovendien zijn de wegen in Banjul en de wegen vanaf het vliegveld goed begaanbaar gemaakt. Het toerisme zorgt er voor dat ook dorpen in de buurt van het toeristisch gebied profiteren. Exploitatie en ontwikkeling vindt nog niet echt plaats in het binnenland, aangezien daar geen investeerders voor zijn te vinden. Wellicht gaat dit de komende jaren nog veranderen.

Transfertijden bestemmingen vakantie Gambia:

 • Bijilo: ongeveer 20 minuten
 • Koloki: ongeveer 25 minuten
 • Kotu: ongeveer 30 minuten
 • Cape Point en Banjul: ongeveer 40 minuten

De transfer van de luchthaven Banjul Airport naar uw all inclusive hotel is niet altijd bij de reissom inbegrepen. Op de website van de reisaanbieder staat beschreven of de transfer is inbegrepen bij uw vakantie. Indien er wordt beschreven dat de transfer optioneel kan worden geboekt dan moet u dus extra voor de transfer betalen. Tijdens het boekingsproces kunt u dan de transfer bijboeken.

Uitstekende bestemming voor een strandvakantie

Strand GambiaEen last minute Gambia met all inclusive verzorging wordt meestal geboekt als strandvakantie. Gambia staat bekend om de prachtige stranden en het uitstekende klimaat. Aan de andere kant zou het jammer zijn als u niet verder kwam dan het strand bij uw hotel. Mocht u tot de ervaren reizigers behoren die bekend is is met landen als Gambia, dan is het zeker aan te raden erop uit te trekken. Eventueel kunt u gebruik maken van een gids/chauffeur. Indien u voor het eerst een last minute Gambia boekt, dan is het aan te raden niet op eigen gelegenheid het land te verkennen.

Alle stranden van Gambia bevinden zich aan de Atlantische Oceaan of aan de monding van de rivier Gambia. De totale lengte van de kustlijn is niet bijzonder en bedraagt ongeveer 50 km, maar dan heeft u wel schitterende, brede stranden met rotsen en/of palmbomen. Met een last minute Gambia gaat u kunt genieten van schone stranden met maar weinig vervuiling in het water. Let wel op dat het in het getij wel gevaarlijk kan zijn. De stromingen kunnen gevaarlijk zijn en het is niet verstandig op een willekeurige plaats ver het water in te gaan. In de gebieden met hotels wordt een vlaggensysteem gehanteerd, zodat mensen kunnen worden gewaarschuwd. Een witte vlag houdt in dat u met een gerust gevoel het water in kunt gaan. Bij een blauwe of gele vlag moet u voorzichtig zijn en met een rode vlag moet u helemaal niet de zee ingaan. Vooral in het hoogseizoen zijn er op enkele plaatsen ook strandwachten. Daarnaast zijn er sommige hotels die een eigen strandwacht in dienst hebben. Deze strandwachten zijn ervaren zwemmers die op afstand alles goed in de gaten houden.

Meer over Gambia:

Wikipedia