Vlag van GriekenlandEen super last minute Griekenland all inclusive is een uitstekende keuze voor een prachtige vakantie op één van de schitterende eilanden. Met name de eilanden Corfu, Kreta, Rhodos en Zakynthos zijn erg in trek onder de vakantiegangers. Behalve de mooie stranden, zijn de natuur en de bergen ook zeker het bewonderen waard. Bovendien zijn er op de Griekse eilanden volop watersportmogelijkheden en is er voldoende entertainment om u en eventueel uw kinderen uitstekend te kunnen vermaken. Grieken zijn namelijk dol op kinderen.

Last minute all inclusive hotels Griekenland

TUI MAGIC LIFE Marmari Palace

8-daagse Zonvakantie naar Kos bij TUI MAGIC LIFE Marmari Palace

Beschikbaar vanaf €822

Europa Beach

8-daagse Zonvakantie naar Kreta bij Europa Beach

Beschikbaar vanaf €612

Agapi Beach Resort

8-daagse Zonvakantie naar Kreta bij Agapi Beach Resort

Beschikbaar vanaf €820

Theartemis

8-daagse Zonvakantie naar Kreta bij Theartemis

Beschikbaar vanaf €644

Grand Bay Beach Resort

8-daagse Zonvakantie naar Kreta bij Grand Bay Beach Resort

Beschikbaar vanaf €1081

Gaia Garden

8-daagse Zonvakantie naar Kos bij Gaia Garden

Beschikbaar vanaf €708

Porto Bello Royal

8-daagse Zonvakantie naar Kos bij Porto Bello Royal

Beschikbaar vanaf €941

Bella Beach

8-daagse Zonvakantie naar Kreta bij Bella Beach

Beschikbaar vanaf €858

Dimitra Beach Hotel & Suites

8-daagse Zonvakantie naar Kos bij Dimitra Beach Hotel & Suites

Beschikbaar vanaf €848

Kresten Royal Euphoria Resort

8-daagse Zonvakantie naar Rhodos bij Kresten Royal Euphoria Resort

Beschikbaar vanaf €1011

Wilt u niet alleen in de omgeving van uw accommodatie blijven, dan kunt u er lekker op uit gaan. Zoek bijvoorbeeld eens de kleine bergdorpjes op, zodat u kunt zien hoe de lokale bevolking leeft. Ook kunt u een bezoek brengen aan één van de naburige eilandjes. Een goedkope last minute all inclusive Griekenland kunt u boeken naar o.a. Kreta, Kos, Rhodos, Corfu, Lesbos, Chalkidiki, Samos, Santorini, Thassos en Zakynthos, dus u ziet het, niet alleen vakanties naar Turkije kunnen geboekt worden op basis van all inclusive verzorging. Er kan tegenwoordig naar bijna alle populaire zonbestemmingen een all inclusive vakantie worden geboekt.


Wat is bij de prijs inbegrepen tijdens een vakantie Griekenland last minute all inclusive?

Het aanbod met betrekking tot een all inclusive Griekenland last minute is de laatste jaren flink toegenomen. Het voordeel van deze succes formule is dat u van tevoren precies weet waar u aan toe bent en goed kunt inschatten hoeveel geld u kwijt bent aan uw vakantie in Griekenland. Met een all inclusive vakantie voorkomt u dat u voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wel verschilt de all inclusive verzorging per accommodatie, maar u kunt bij de reisaanbieders altijd precies zien wat wel en wat niet bij de prijs is inbegrepen. All inclusive betekent in ieder geval dat vlucht, accommodatie, transfer, eten en lokale drankjes bij de prijs zijn inbegrepen.

Griekenland vakantie Griekse salade

Algemene informatie vakantie Griekenland

Vele mensen die aan een vakantie Griekenland last minute all inclusive denken, hebben de Griekse eilanden in gedachten als Corfu, Kreta enzovoort. Griekenland bestaat echter uit het zuidelijkste Balkanschiereiland en daarnaast een groot aantal eilanden. Ongeveer 20% van Griekenland bestaat maar uit de eilanden. De hoofdstad van Griekenland is Athene en ligt op het vasteland.

Het land heeft ca. 10,8 miljoen inwoners. De meeste Grieken, circa 88%, zijn lid van de Grieks-Orthodoxe kerk, dit is overigens geen staatsgodsdienst, dat kent de Griekse grondwet niet. Een zeer klein deel van de Griekse bevolking zijn aanhanger van het Hellenisme. Dit is gebaseerd op de oude Griekse mythologie.

Tot Griekenland behoort ook de monnikenstaat Oros Athos. Dit is een klein schiereiland, waar alleen mensen en dieren van het mannelijke geslacht mogen komen. Alleen poezen en kippen zijn toegestaan. Kippen voor de eieren en de poezen om de muizen te verjagen. Men mag het eiland alleen betreden met een pelgrimsvisum en men moet 18 jaar of ouder zijn. Er bevinden zich hier twintig kloosters van de orthodoxe kerk. Per dag worden er ook een aantal niet-pelgrims toegelaten. Ook zij dienen over een visum te beschikken.

Klimaat, flora en fauna

Griekenland staat bekend om zijn mediterraan klimaat. Dat wil zeggen zachte winters en droge, warme zomers. Alleen in de berggedeeltes van Griekenland kan er in de winter sneeuw vallen evenals op Kreta en daar kan het echt koud worden. Griekenland heeft zelfs een skigebied. De maanden juni, juli en augustus zijn het warmst. De temperatuur kan op het vasteland al gauw oplopen tot boven de 40 graden. Vandaar dat naast de vele toeristen ook de Griekse bevolking in deze periode kiest voor de eilanden, waar altijd een briesje staat.

Griekenland is in het bezit van een rijke flora door deels het mediterrane klimaat. Er komen op de eilanden veel endemische soorten voor. Dat zijn planten, bloemen en bomen, die men nergens anders tegenkomt. Op Kreta vindt men bijv. meer dan 2000 soorten. Tien procent hiervan komt alleen op Kreta voor. Tijdens alle seizoenen vindt men de meest mooie bloemen in Griekenland. In de eerste maanden van het jaar bloeien de orchideeën en diverse leliesoorten. Vanaf maart zullen de koolbloemen gaan bloeien en in de zomer heb je een explosie aan verschillende soorten bloemen, distelsoorten, primula’s enzovoort. Alleen in de laaglanden zul je dit niet zien. In de zomer is het daar erg droog, waardoor er geen rijke bloei is.

De fauna in Griekenland wordt vooral vertegenwoordigd door het grote aantal verschillende sporten reptielen, vogelsoorten en insectensoorten. Men vindt hier drie soorten zeeschildpadden, de Griekse landschildpad en de hardoen. Op enkele eilanden treft men Eleonora’s valk aan, dit is een zeer speciale vogelsoort.

Bezienswaardigheden

Griekenland heeft een hele rijke geschiedenis, die zelfs teruggaat naar de Oudheid. Wie heeft er niet gehoord van oppergod Zeus, de reizen van Odysseus en de filosofen Socrates en zijn leerling Plato. De Griekse oudheid heeft de basis gelegd voor de democratie die wij nu kennen. Veel van de geschiedenis is heden ten dage terug te vinden op het vasteland en op de eilanden. Griekenland is zo rijk aan cultuur en bezienswaardigheden, deze zijn niet allen te benoemen. De hoogtepunten worden hieronder beschreven.

Olympia

Olympia is bij velen wel bekend. Dit is de plek waarin de Oudheid de Olympische Spelen zijn ontstaan. Nog steeds wordt hier de Olympische vlam ontstoken, voorafgaand aan de reis naar de plaats waar heden ten dage de Spelen worden gehouden. De archeologische site van Olympia kan men dagelijks bezoeken. Men vindt hier een tempel gewijd aan oppergod Zeus, diverse ruïnes en de overblijfselen van een tempel gewijd aan Hera, de koningin van de Olympische Spelen en vrouw van Zeus.

Delphi

Één van de belangrijkste overblijfselen van de Griekse oudheid is de oude stad Delphi. Een nu nog bekend en zeer belangrijk orakel uit die tijd, het Orake van Delphi vindt men hier terug. Daarnaast vindt men op deze archeologische site meerdere tempels, altaren en schathuizen.

Akropolis van Athene

Op het schiereiland ligt de hoofdstad Athene. In de stad ligt een tafelberg, de Akropolis van Athene. Deze bovenstad, akropolis betekent eigenlijk stad, is vanaf de Oudheid het religieuze gedeelte van de stad geweest. Hier vindt men meerdere historische bouwwerken zoals het Parthenon, de tempel van Athena, de beschermgodin van de stad. Het Akropolismuseum wat hier is gevestigd is zeker ook een bezoekje waard.

De stad Rhodos

De hoofdstad van het eiland Rhodos, welke dezelfde naam draagt, staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Deze stad is meer dan 2400 jaar oud. De stad bestaat uit verschillende delen. Zo heb je het middeleeuwse gedeelte, wat goed te herkennen is aan zijn gotische huizen. Het Grootmeesterspaleis is een prachtig bouwwerk uit deze tijd, wat tegenwoordig dienst doet als museum. Doordat Rhodos-Stad in de Middeleeuwen ommuurd is, kan men nog veel van deze vestingwerken bezoeken. Aan de zuidwestelijke kant van de stad zijn nog delen uit de oudheid te bewonderen, de Akropolis van Rhodos. Hier vindt men de overblijfselen van de Tempel van Apollo. Apollo is de zoon van Zeus en God van de muziek, de dichtkunst en spiritualiteit. Men vindt hier ook nog een amfitheater en een mooi stadium.

Meteora

Centraal gelegen in Griekenland vindt men de rotsformaties op Thessalië. Door erosie van wind en water hebben deze rotsen een zeer mooi uiterlijk gekregen. Hier liggen verscheidene meteora. Meteora zijn kloosters die bovenop de rotsen zijn gebouwd in de Middeleeuwen. Momenteel zijn er nog zes kloosters welke bewoond worden door monniken.

Meer over Griekenland:

Wikipedia