Agios Nikolaos - Lake Voulismeni - KretaAgios Nikolaos is een populaire en levendige badplaats aan de noordoostkust van het Griekse eiland Kreta. In het centrum van Agios Nikolaos vindt u Voulismeni-meer. Dit is een zoutwatermeer van maar liefst 67 meter (zwemmen is verboden) diep dat via de zee is verbonden met de krater van Santorini. Rondom het meer vindt u veel gezellige restaurants en bars. Pak hier een terrasje en geniet van het schitterende uitzicht over het meer. Verder zijn er twee drukke winkelstraten en iedere week is er markt.

Iedere avond kunt u in Agios Nikolaos de Voltà bijwonen. Dit is een typisch Kretenzer ritueel met mooie kleding waarbij het hoofdzakelijk gaat om te zien en gezien te worden. U kunt ook deelnemen aan dit ritueel, maar niet in korte broek en t-shirt.

Agios Nikolaos is een ideale vakantiebestemming als u houdt van winkelen, excursies, een gezellig uitgaansleven, sportmogelijkheden, bezienswaardigheden (o.a. kerken en het folkloristisch museum) en natuurlijk zon, zee en strand. Er zijn enkele reisaanbieders die last minute all inclusive vakanties naar Agios Nikolaos in het aanbod hebben.

De reis naar Agios Nikolaos

De vliegtijd naar Heraklion is ongeveer 3 uur en 30 minuten. Agios Nikolaos ligt op een afstand van ongeveer 66 km van het vliegveld. De transfertijd is 90-120 minuten.

Tips voor uw vakantie in Agios Nikolaos

  • In het centrum van Agios Nikolaos kunt u de Agia Triada kerk bezoeken. Het interieur van dit kerkje bestaat o.a. uit wandschilderingen in Byzantijnse stijl.
  • U kunt een boottochtje maken naar het schiereiland Spinalonga. Het is mogelijk een rondleiding te maken onder begeleiding van een gids.
  • Bezoek het dorpje Kritsa, dat ligt op een afstand van ongeveer 11 km ten zuidwesten van Agios Nikolaos. Kritsa is een traditioneel bergdorpje en staat bekend om het handwerk. U vindt hier dan ook veel winkeltjes waar tapijten, kleden en potten worden gemaakt en verkocht. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan de Panagia Kera kerk.
  • Maak een tripje naar het kleine vissersdorpje Elounda, dat zich bevindt op een afstand van ongeveer 10 km van Agios Nikolaos. Geniet hier van het prachtige uitzicht op o.a. het schiereiland Spinalonga. Houdt u van verse vis? Loop dan eens binnen bij een van de taverna’s. Hier kiest u de door u gewenste vis, die dan ter plekke door de kok voor u wordt bereid.

Eten, drinken en uitgaan

Agios Nikolaos - Lake Voulismeni - Kreta - nachtIn en rondom het centrum van Agios Nikolaos vindt u veel eetgelegenheden, zoals o.a. visrestaurants, restaurants met internationale gerechten en natuurlijk de traditionele Griekse taverna’s. U kijkt vanaf verschillende gezellige terrasjes vaak uit over het meer en de haven, dus dat is echt genieten.

Uitgaan kunt u in Agios Nikolaos in en rondom het centrum en aan de kleine haven. U vindt hier diverse disco’s, bars en Engelse pubs. Tenslotte heeft Agios Nikolaos nog twee bioscopen waarvan één in de openlucht.

Sport, spel en plezier

In Agios Nikolaos zijn volop watersportmogelijkheden en andere activiteiten buiten het water. Watersportactiviteiten die u er kunt doen zijn o.a. duiken, banana-riding, snorkelen, waterfietsen, parasailing, kano’s, waterscooters, waterskiën, windsurfen, zeilen, etc. Wilt u leren duiken, windsurfen of zeilen? Dan kunt u hier ook les nemen.

Activiteiten die u buiten het water kunt doen zijn o.a. minigolf, tennis, fitnessen, strandvolleybal en andere balsporten.