Chersonissos Kreta GriekenlandDe populairste badplaats van het eiland Kreta is Chersonissos. Dit sfeervolle stadje staat bekend als een bruisende vakantiebestemming. Chersonissos is vooral erg in trek onder Nederlanders. U kunt de Nederlandse invloeden bijvoorbeeld terug vinden in verschillende Nederlandse snackbars. In Chersonissos vindt u veel restaurants, uitgaansgelegenheden en gezellige terrasjes aan de drukke boulevard. Wist u dat er door de omgeving van Chersonissos ook een toeristisch treintje rijdt? Ideaal om een ritje mee te maken en zo wat meer te zien van de prachtige omgeving.

U kunt op de schitterende stranden in Chersonissos lekker genieten van de zon en wellicht bijkomen van het uitgaan. Chersonissos is een populaire badplaats voor een gemengd publiek, maar vooral in de maanden juli en augustus wordt het plaatsje druk bezocht door jongeren. Deze maanden zijn dan ook niet echt geschikt voor de rustzoekers. Gezinnen met kinderen en ouderen bezoeken Chersonissos vaak in de maanden mei, juni, september en oktober.

De reis naar Chersonissos

U vliegt naar de hoofdstad Heraklion op Kreta in ongeveer 3 uur en 30 minuten. Chersonissos ligt op een afstand van ongeveer 26 km van het vliegveld. De transfer met de bus duurt ongeveer 30 minuten, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal tussenstops dat de bus moet maken om andere mensen bij de hotels af te zetten.

Tips voor uw vakantie in Chersonissos:

  • Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen een bezoek brengen aan het paleis van Knossos, dat u vindt op een afstand van ongeveer 30 km van Chersonissos.
  • Boottochtje naar het eiland Spinalonga waar u o.a. bijzondere opgravingen kunt bekijken.
  • Waterpark Starbeach heeft verschillende zwembaden en zelfs een eigen strand. Bovendien worden hier twee keer per week schuimparty’s georganiseerd.
  • U kunt een wandeltocht maken door de beroemde Samariakloof. Het is wel van belang dat u een beetje sportief bent, aangezien dit een wandeling is van ongeveer 18 km. De Samariakloof begint op een hoogte van 1500 m en komt uit in zee.

Eten, drinken en uitgaan

De meeste uitgaansgelegenheden en restaurants in Chersonissos bevinden zich langs de boulevard en in het centrum. U kunt hier lekker eten in de traditionele Griekse taverna’s maar daarnaast heeft u ook een ruime keuze uit internationale gerechten zoals o.a. Italiaans, Mexicaans en Chinees en Hollands. Uitgaan in Chersonissos kunt u in een van de vele discotheken en bars.

Sport, spel en plezier

In Chersonissos zijn volop watersportmogelijkheden en andere activiteiten. Watersportactiviteiten die u er kunt doen zijn o.a. duiken, banana-riding, snorkelen, waterfietsen, parasailing, kano’s, waterscooters, waterskiën, etc. Bovendien kunt u veel plezier in het water hebben in waterpark Starbeach en het Aqua Splash waterpark (ongeveer 6 km buiten Chersonissos).

Activitieten die u buiten het water kunt doen zijn o.a. golfen, minigolf, tennis, bungee jumpen, paardrijden, strandvolleybal, etc.

Stranden

Chersonissos-strand

U vindt het Chersonissos-strand voor het centrum van Chersonissos. Dit strand bestaat hoofdzakelijk uit kiezels en heeft een lengte van ongeveer 500 m. De zeebodem bestaat uit grind, keien en zand en loopt geleidelijk af. Vanzelfsprekend kunt u hier parasols en ligbedden huren. Daarnaast  zijn er douches en een EHBO-post.

Creta Maris-strand

Het Creta Maris-strand is ongeveer 500 m lang en bestaat vooral uit grind, zand en plateaus. Er zijn op verschillende plaatsen trapjes gemaakt om in het water te kunnen komen. De bodem van de zee is hier bedekt met zand, grind en kiezels en loopt geleidelijk af. Net als op de andere stranden, kunt u ook hier ligbedden en parasols huren. Bovendien zijn er douches en een EHBO-post.

Star-Beach-strand

Het Star beach-strand grenst aan het bekende Star Beach waterpark en is een echt zandstrand van ongeveer 450 m. lang. De zeebodem is bedekt met zand, kiezels en grind en loopt geleidelijk af. U kunt hier parasols en ligbedden huren. Voor nog meer plezier kunt u o.a. hier jetskiën, banaantje rijden, windsurfen en waterfietsen. Tenslotte beschikt het Star Beach-strand over de blauwe milieu-vlag en dat houdt in dat het water en strand hier extra schoon zijn.

Silva Maris-strand

Het Silva Maris-strand ligt deels voor hotel Silva Maris en  is bedekt met fijn grind. De bodem van de zee loopt hier vrij snel af. Het strand wordt onderbroken door een pier van ca. 70 m lang. U kunt via trapjes op het strand komen. Natuurlijk kunt u ook hier een ligbed en parasol huren. Verder zijn er douches en een EHBO-post.

Golden-strand

Het Golden-strand kunt u vinden aan de westkant van Chersonissos. U bereikt dit strand via trapjes. Het strand is hier bedekt met grind. De zeebodem is bestaat uit keien en rotsen en loopt vrij snel af. U kunt ligbedden en parasols huren.

Nana-strand

Het Nana-strand vindt u aan de oostkant van Chersonissos richting Stalis voor het hotel Nana Beach. Het strand bestaat uit een plateau en zand en de zeebodem loopt hier geleidelijk af. U bereikt het strand via trapjes. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur en verder vindt u er douches, toiletten en een EHBO-post. Voor het optimale vermaak van kinderen zijn er o.a. speeltoestellen. Tenslotte heeft het Nana-strand een blauwe vlag, dus het water en het strand zijn hier extra schoon.

West-strand

Het West-strand ligt tussen twee rotsen en is bedekt met grindzand. U vindt dit strand aan de westkant van het Creta Maris-strand. Er zijn trapjes gemaakt om in het water te kunnen komen. Ook op dit strand worden ligbedden en parasols verhuurd.