Malia Kreta GriekenlandMalia ligt aan de noordkust van Kreta en is een sfeervolle en vrij grote badplaats. Malia ligt op een afstand van ongeveer 35 km van het vliegveld van Heraklion. Malia heeft een vrij druk uitgaansleven met veel discotheken en bars. Verder vindt u hier o.a. prachtige zandstranden, kleine straatjes en een boulevard met veel winkeltjes en restaurants, authentieke opgravingen en nog veel meer. U kunt uw vakantie hier ook doorbrengen op basis van all inclusive.

Malia is een toeristische badplaats en geschikt voor een breed publiek. Als u opzoek bent naar rust, dan is het hoogseizoen niet echt geschikt om hier uw vakantie door te brengen. Malia wordt dan namelijk druk bezocht door jongeren. Malia is erg in trek onder Engelsen maar wordt ook steeds populairder onder Nederlanders.

De reis naar Malia

De vliegtijd naar Heraklion is ongeveer 3 uur en 30 minuten. Malia ligt op een afstand van ongeveer 35 km van het vliegveld. Afhankelijk van het aantal tussenstops dat de bus moet maken voor het afzetten van andere mensen bij de hotels, moet u rekenen op een transfertijd van ongeveer 45 minuten.

Tips voor uw vakantie in Malia

Boottocht naar het Dia-eiland

U kunt een boottochtje maken naar het onbewoonde Dia-eilandje, waar u o.a. kunt zwemmen en snorkelen in de mooie baaien. Het Dia-eiland is een beschermd natuurreservaat.

Lassithi-hoogvlakte

De Lassithi-hoogvlakte ligt op een afstand van ongeveer 30 km van Malia. Dit is een van de mooiste natuurgebieden van Kreta. U kunt hier o.a. de historische windmolentjes en de Dikti-grot bekijken.

Mochos

Huur een auto of scooter en maak een tocht in de bergen achter Malia. Bezoek dan vooral het typisch Griekse dorpje Mochos. Dit dorpje ligt op een afstand van ongeveer 11 km van Malia. U vindt hier o.a. een prachtige kerk omringd door gezellige restaurants. Bovendien heeft u een schitterend uitzicht over Chersonissos, Malia en Stalis.

Minoïsche Paleis van Malia

Het Minoïsche Paleis van Malia is ook een absolute aanrader om een te bezoeken. Dit paleis is bijna 4000 jaar oud en bijna alles is nog authentiek. Deze prachtige bezienswaardigheid vindt u op een afstand van ongeveer 3 km van Malia.

Eten, drinken en uitgaan

In het centrum en langs de boulevard in Malia vindt u veel eetgelegenheden, zoals o.a. Mexicaanse, Italiaanse,- en Chinese restaurants en natuurlijk de traditionele Griekse taverna’s.

Uitgaan kunt u in Malia in een van de vele bars en discotheken die u vindt aan de barstreet en als u een gokje wilt wagen, dan kunt u terecht in de amusementshal.

Sport, spel en plezier

Malia Kreta Griekenland strandIn Malia zijn diverse watersportmogelijkheden en andere activiteiten buiten het water. Watersportactiviteiten die u er kunt doen zijn o.a. duiken, banana-riding, snorkelen, parasailing en waterskiën. U kunt ook een waterscooter huren. Activiteiten die u buiten het water kunt doen zijn o.a. volleybal en minigolf of ga lekker scheuren op de kartbaan. Een vakantie op Kreta met als bestemming de badplaats Malia biedt volop mogelijkheden voor jong en oud.