Sissi Kreta GriekenlandSissi is een klein en charmant vissersdorpje op Kreta en ligt iets ten oosten van Malia. Sissi heeft een gezellig centrum met winkeltjes en verschillende Griekse tavernes waar u kunt u genieten van heerlijke gerechten. Vanaf de terrasjes kijkt u uit op het haventje en de vissersboten. Sta eens vroeg op en u kunt zien hoe de vissers de vis selecteren, voordat die naar de markt worden gebracht. Kijk ook in Pano Sissi. Dit is het authentieke deel van Sissi met mooie licht hellende straatjes.

Houdt u van wandelen of mountainbiken? U bent vanuit Sissi zo in de bergen en als u zich niet teveel wilt inspannen, dan kunt u natuurlijk altijd nog een scooter of auto huren en zo de omgeving verkennen. Vanuit Sissi kunt u ook een tripje maken naar het mooie stadje Agios Nikolaos of maak een boottochtje naar het eiland Spinalonga. Sissi is een badplaats die zeer geschikt is voor rustzoekers. U kunt bij diverse reisorganisaties terecht voor het boeken van een all inclusive vakantie naar Sissi.

De reis naar Sissi

De vliegtijd naar Heraklion is ongeveer 3 uur en 30 minuten. Sissi ligt op een afstand van ongeveer 45 km van het vliegveld. De transfertijd naar Sissi is ongeveer 70 minuten.

Tips voor uw vakantie in Sissi

Op de mountainbike door de bergen

Als u een goede conditie heeft en van fietsen houdt, dan kunt u per mountainbike de Griekse dorpjes in het achterland van Sissi bezoeken. U kunt natuurlijk ook een scooter of auto huren. Leuke dorpjes zijn o.a. Vrachasi, waar u water uit de bergen kunt drinken. Ook het dorpje Milatos is een aanrader, waar u verse vis kunt eten.

Boottocht naar het eiland Spinalonga

U kunt vanuit Agios Nikolaos (ongeveer 28 km van Sissi) een boottochtje maken naar het schiereiland Spinalonga. Het Spinalonga-eiland wordt ook wel het lepra-eiland genoemd, aangezien hier vroeger mensen met lepra werden verbannen.

Vai

Vai is een dorpje aan de oostkust van Kreta en ligt op een afstand van ongeveer 70 km van Sissi. Vai is een echte toeristische trekpleister, vanwege het schitterende palmenstrand. Verder kunt u hier o.a. duiken en snorkelen. Alleen de rit langs de kust naar Vai toe is al prachtig.

Lassithi-hoogvlakte

De Lassithi-hoogvlakte is ook zeker een aanrader om te gaan bezoeken. Dit is een van de mooiste natuurgebieden van Kreta. U vindt de Lassithi-hoogvlakte in de achterbergen van Sissi. Bezienswaardig zijn hier o.a. de authentieke Griekse windmolentjes en de Diktigrot. De afstand van Sissi naar de Lassithi-hoogvlakte is ongeveer 23 km, maar met een scooter of auto bent u er zo.

Eten, drinken en uitgaan

Aan de haven en langs de kust van Sissi vindt u diverse eetgelegenheden (voornamelijk Griekse taverna’s en visrestaurants) en vanaf de terrasjes heeft u een mooi uitzicht over de haven en de zee.

Uitgaan kunt u in Sissi in het centrum in een van de discobars en bars. Als u naar andere uitgaansgelegenheden wilt, dan kunt u naar Malia gaan (ongeveer 9 km verderop).

Sport, spel en plezier

In Sissi kunt u diverse watersportmogelijkheden en activiteiten buiten het water beoefenen. Watersportactiviteiten die u er kunt doen zijn o.a. banana-riding, paragliding, parasailing en waterskiën. U kunt ook een waterscooter of waterfiets huren. Activiteiten die u buiten het water kunt doen zijn o.a. volleybal, tennis en squash.