Het Kurumba Resort op de Malediven is het eerste resort dat op de Malediven is geopend. Het resort werd in 1972 geopend en is uitgegroeid tot een schitterend en populair resort. Kurumba ligt vrij dichtbij de luchthaven en daardoor ondervinden sommige gasten soms wat overlast van het geluid van de vliegtuigen. Kurumba heeft voor iedereen wat te bieden. Het is een modern complex met o.a. een eigen duikschool, strand, watersportcentrum, twee zwembaden, negen restaurants, massageruimte, coffeeshop, drie bars, conferentiezalen en businesscenters.

De kamers zijn mooi, verzorgd en ruim ingericht en voorzien van o.a. minibar, haardroger, radio, telefoon, koffiezetapparaat en waterkoker. In 2003 is het gebouw geheel gerenoveerd. Het resort Kurumba heeft niet een typisch Maledivische uitstraling of architectuur maar is luxueus en wat formeel opgezet. De bediening staat bekend als zeer attent en de voorzieningen zijn van hoog niveau.

Verder is er nog een professioneel sportcentrum waar u terecht kunt om uw conditie op peil te houden en om even lekker te relaxen kunt u gebruik maken van de sauna. Daarnaast is het ook mogelijk om er een partijtje tennis te spelen.

Voor het ultieme relaxen en genieten gaat u naar de special Kurumba Spa, waar u kunt genieten van diverse massages, maar u kunt u er ook acupunctuurbehandelingen ondergaan. Probeert u ook eens de Maledivische zandmassage op het strand.

De stranden van dit eiland zijn prachtig, alleen jammer dat de koraalwal op 20 m ligt. U kunt hier prima zwemmen en aan het huisrif kan er worden gesnorkeld. Verder is er een PADI-duikschool waar cursussen kunnen worden gevolgd. In de buurt liggen nog meer goede duikgebieden.

Vanaf de luchthaven bent u in ongeveer 15 minuten meet de speedboot op het eiland Kurumba en de dhoni doet er ongeveer een half uur over. Het Kurumba Resort beschikt over 180 kamers en suites en behoort tot de hogere prijsklasse.