Vlag van MaltaEen last minute Malta all inclusive staat garant voor het genieten in een zeer veelzijdige vakantiebestemming. In het midden van de Middellandse Zee vinden we de republiek Malta. Tot deze republiek behoren een zestal kleine eilanden waarvan Malta, Comino en Gozo bewoond zijn. Corminotto, St.Pauls Island en Filfla, de andere eilanden, zijn niet bewoond. Malta heeft een totaal landoppervlakte van maar 315 vierkante kilometer en behoort daarmee tot de kleinste landen van de Middellandse Zee.

Last minute all inclusive hotels Malta

db Seabank Resort Spa

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij db Seabank Resort Spa

Beschikbaar vanaf €1334

LABRANDA Riviera Hotel & Spa

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij LABRANDA Riviera Hotel & Spa

Beschikbaar vanaf €1024

Qawra Palace

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Qawra Palace

Beschikbaar vanaf €1260

Soreda

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Soreda

Beschikbaar vanaf €631

db San Antonio Hotel Spa

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij db San Antonio Hotel Spa

Beschikbaar vanaf €1207

10 dg cruise Sicilië Malta en Corsica

10-daagse Vakantie naar Balearen bij 10 dg cruise Sicilië Malta en Corsica

Beschikbaar vanaf €1509

12 dg cruise Malta Italië en Griekenland

12-daagse Vakantie naar Calabrië bij 12 dg cruise Malta Italië en Griekenland

Beschikbaar vanaf €1758

8 dg cruise Oost Middellandse Zee Mein Schiff 5

8-daagse Vakantie naar Atheense Rivièra bij 8 dg cruise Oost Middellandse Zee Mein Schiff 5

Beschikbaar vanaf €1009

Een all inclusive last minute Malta is vakantie vieren in een zeer veelzijdig eiland en de ruim één miljoen toeristen die Malta jaarlijks bezoeken zorgen voor ongeveer een derde van de totale inkomsten van het land. Dit geeft duidelijk weer dat het toerisme als bron van inkomsten voor Malta veruit de belangrijkste is. Dit is niet zo vreemd als in aanmerking wordt genomen dat er weinig bodemschatten zijn, de landbouw mogelijkheden begrensd zijn en de industrie te gering om van Malta een belangrijk export land te maken. Sinds 1 mei 2004 is Malta lid van de EU. Dit heeft een bijdrage geleverd aan de toename van het toerisme dat daarvoor voor een groot deel uit Britten en Italianen bestond. Valletta is de hoofdstad van het eiland en ruim negentig procent van de inwoners ( 382.000 ) van de republiek woont op het eiland Malta.

Klimaat Malta

Zonvakantie MaltaMet een vakantie naar Malta last minute all inclusive leert u ook het heerlijke klimaat van Malta kennen en dat al u zeker bevallen, maar wel natuurlijk op voorwaarde dat u de best reisperiode kiest. Het klimaat op Malta kenmerkt zich door een tamelijk lange zomerse periode. Deze periode strekt zich uit van half mei tot en met eind september. Gedurende deze periode kunt u met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid rekenen op zomers weer. Uitgezonderd een enkele dag halen verder alle dagen tenminste de zomerse waarde van 25 graden Celsius. De temperatuur van het zeewater heeft wat langere tijd nodig om tot aangename waardes te stijgen. Ergens in juni wordt de grens van twintig graden bereikt en in juli, augustus en september wordt de temperatuur van het zeewater echt aangenaam en loopt op van ongeveer vierentwintig tot zevenentwintig graden. Regen komt er in de zomer niet of nauwelijks voor, aan het begin of eind van de zomermaanden valt er hooguit eens een keer een bui.

In de wintermaanden is het weer beslist zacht te noemen. De maand oktober kan als overgangsmaand worden beschouwd en in november begint de winter. De winter in Malta betekent dat de temperaturen niet prettig genoeg zijn om aan of in het zwembad door te brengen. Er is beduidend minder zonneschijn en aanzienlijk meer kans op regen en ook waait het hard en vaak. Deze wind zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur duidelijk lager is dan de daadwerkelijk gemeten temperatuur. Hoewel in november geregeld temperaturen worden gehaald van twintig graden of meer zorgt de lagere gevoelstemperatuur ervoor dat het te koud is om aan het strand of zwembad te vertoeven.

Het voorjaar loopt van maart tot ongeveer half mei. De kans op regen en / of wind neemt af gedurende de maanden maart en april. De zon gaat langer en vaker schijnen en de sterkte neemt merkbaar toe. De temperaturen kunnen dan nog enigszins tegenvallen maar nemen gaandeweg toe, in april wordt al regelmatig de twintig graden bereikt. Er zullen dagen zijn dat de temperatuur al de vijfentwintig graden haalt maar het zeewater is dan met een temperatuur van rond de zestien graden nog betrekkelijk fris. Dit nodigt dan ook nog niet direct uit tot een duik in het zilte nat.

Transfertijden populaire bestemmingen last minute all inclusive Malta

  • St. Julians: ongeveer 20 minuten
  • Silema: ongeveer 20 minuten
  • Valletta: ongeveer 20 minuten
  • Qawra: ongeveer 35 minuten
  • Mellieha: ongeveer 35 minuten
  • Bugibba: ongeveer 35 minuten
  • Mgarr : ongeveer 1 uur en 30 minuten

Wat is bij de prijs inbegrepen tijdens een last minute Malta all inclusive?

De all inclusive formule is ontzettend populair! Vooral voor gezinnen met kinderen is dit is een zeer geschikt type vakantie, maar ook onder andere doelgroepen is de formule een groot succes. Vriendengroepen, verliefde stellen of gewoon lekker alleen, een all inclusive naar Malta is geschikt voor iedereen. Een geheel verzorgde last minute Malta all inclusive vakantie heeft als voordeel dat u van tevoren precies weet wat wel en wat niet bij de prijs is inbegrepen. Op Malta wordt u niet nog eens geconfronteerd met extra uitgaven, althans niet wat eten en drinken betreft. Zo komt u dus niet voor verrassingen te staan. U dient zich wel te realiseren dat de all inclusive formule niet in elk hotel precies hetzelfde is, maar reis, transfer, verblijf, lokale drankjes, maaltijden, snacks en meestal ook het gebruik van diverse faciliteiten zijn altijd inbegrepen. Lees altijd goed de beschrijving bij de hotels door op de website van de reisorganisatie, zodat u precies weet wat allemaal all inclusive is. U krijgt in de meeste all inclusive accommodaties een polsbandje om, zodat het personeel van de accommodatie u kan identificeren als hun gast. Geniet van een last minute Malta op basis van all inclusive verzorging.

Malta veelzijdig vakantieland

Natuur MaltaEen all inclusive vakantie op Malta heeft veel te bieden. U komt terecht in een heus openluchtmuseum. Teveel om op te noemen, oude steden, forten, kerken en kastelen en een prachtige natuur, u gaat het allemaal vinden op Malta. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. Het komt onmiskenbaar naar voren dat Malta een smeltkroes is geweest van diverse volken en culturen zoals Romeinen, Spanjaarden, Engelsen, Fransen, Arabieren en Feniciers.

Naast de rijke cultuur heeft Malta nog veel meer te bieden en niet in de laatste plaats zijn dat de geweldige stranden. Het eiland telt vele bruisende badplaatsen en daar kunt u uitstekend genieten van een heerlijke strandvakantie. Verder is het een lustoord voor duikers en voor snorkelaars. Malta is één van de mooiste duik- en snorkeloorden van de Middellandse Zee. Een prachtige veelkleurige wereld onder water, wrakken en grotten, op Malta ervaart u het allemaal. In de badplaatsen zijn tal van winkeltjes, gezellige terrassen, restaurants, bars en discotheken. U zult zich hier dan ook beslist niet vervelen.

Bezienswaardigheden Malta

Het is niet moeilijk te begrijpen dat Malta wordt gezien als misschien wel het meest veelzijdige eiland in het gebied van de Middellandse Zee. Wat Malta allemaal te bieden heeft kunt u zelf ontdekken. Om u hierbij alvast een handje te helpen volgen hier een aantal bezienswaardigheden van formaat.

Valletta

Eén van de hoogtepunten van het eiland Malta is de historische hoofdstad Valletta. Een wandeling door de straten van Valletta is zeer de moeite waard. In het imponerende Nationaal Museum voor Schone kunsten, gehuisvest in een gebouw dat stamt uit de 16e eeuw, wordt een grote kunstcollectie tentoongesteld. Ook een bezoek aan het Grootmeesterpaleis ( The Palice ) met zijn talloze schilderijen en fresco’s zal de nodige indruk op u maken.

Palazzo Parisio

Deze tot prachtig paleis omgetoverde villa met wondermooie tuinen is volledig open voor het publiek.

Mdina

Mdina is een geheel ommuurde plaats en bestaat voornamelijk uit gebouwen die hun oorsprong vinden in de middeleeuwen en de barok. Het stadje ligt in het midden van het eiland Malta en telt nog geen vijfhonderd inwoners.

Marsaxlokk

Een pittoresk, traditioneel vissersdorp op Malta.

Blue Lagoon

De ” blauwe lagune ” ligt tussen de eilanden Gozo en Malta. Adembenemend en één van de mooiste excursies van Malta.

Azure Window

Azure Window ( het blauwe raam ) is een bijna vijftig meter hoog gat in de kliffen van Dwejra Bay, ontstaan gedurende lange tijd door erosie en wind. Het bevindt zich op het eiland Gozo en de naam slaat op de azuurblauwe zee die je ziet wanneer je door dit gat heen kijkt. De verwachting is, dat door verzwakking van de natuurlijke brug over het gat, de Azure Window binnen afzienbare tijd in kan storten. Het is dan ook niet meer toegestaan over deze brug heen te lopen.

St-Janscokathedraal

De St-Janscokathedraal is te vinden in Valletta en is een belangrijke toeristische attractie. In- en exterieur verschillen belangrijk van elkaar, buitenkant van het gebouw is sober en de binnenkant ontzagwekkend. Onder andere wordt het schilderij van Caravaggio, ” de onthoofding van Johannes de Doper ” hier tentoongesteld.

Ghajn Tuffieha Bay

Voor het zwemmen op Malta kunt u gebruik maken van de zwembaden bij de hotels. Een aantal stranden zijn beslist de moeite van het bezoeken waard . In het noordwesten zijn dat onder andere Golden Bay, Gnejna Bay en als absolute topper het zandstrand Ghajn Tuffieha Bay.

Meer over Malta:

Wikipedia