Maspalomas is de oudste badplaats van Gran Canaria en is speciaal opgezet voor het toerisme. Alle faciliteiten die u maar kunt wensen voor een perfecte zonvakantie vindt u hier. Er is een kilometerslang zandstrand met uitgestrekte duinen die doorlopen tot Playa del Inglés. Bovendien is er een gezellig centrum en een kleine boulevard met veel winkeltjes, terrassen, bars en restaurants. Verder is het leuk te wandelen naar de pier en vuurtoren El Faro de Maspalomas. Deze vuurtoren (uit de 19e eeuw) is 68 meter hoog. Bovendien is het leuk een dagje naar Playa del Inglés te gaan. Dit is de bekendste badplaats van Gran Canaria, die ongeveer 4,5 km verderop ligt.

Maspalomas appartement

In Maspalomas schijnt de zon bijna voortdurend, dus is deze badplaats ideaal voor de liefhebbers van een zonvakantie. Vooral in het hoogseizoen is Maspalomas erg in trek onder de rustzoekers en in de wintermaanden, als het in Nederland koud is, komen er veel mensen die de winterzon opzoeken. Tenslotte is Maspalomas een prima uitvalsbasis voor het maken van een jeepsafari en leuk dagje weg naar het natuurpark Palmitos Park.

De reis naar Maspalomas

U vliegt in ongeveer 4 uur en 15 minuten naar de luchthaven van Las Palmas. Het vliegveld van Las Palmas ligt op een afstand van ongeveer 33 km van het centrum van Maspalomas. De transfertijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Tips voor uw vakantie in Maspalomas

Palmitos Park

Het Palmitos Park is een schitterende natuurpark en heeft een oppervlakte van maar liefst 200.000 m². In het park vindt u o.a. een vlinderhuis, cactustuin en meer dan 1000 verschillende soorten (tropische en subtropische) vogels. Om kinderen te vermaken wordt er regelmatig een papegaaienshow gegeven. Kijk ook in het amfitheater waar u kunt genieten van shows met roofvogels. Het Palmitos Park bevindt zich in de bergen op een afstand van ongeveer 10 km van Playa del Inglés. Vanaf het park heeft u een schitterend uitzicht op de zee.

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas is een prachtig duingebied dichtbij Playa del Inglés. U wandelt hier zo naar toe.

Aqualand

Aqualand is het grootste waterpretpark van Gran Canaria en is een mooi uitstapje voor het hele gezin. U kunt zich hier met gemak een dag vermaken. Het waterpretpark heeft o.a. meer dan 30 glijbanen en verschillende leuke attracties.

Eten, drinken en uitgaan

Plaza de MaspalomasPlaya del Inglés heeft een ruim aanbod aan internationale restaurants, die u hoofdzakelijk vindt in de centra Varadero en Meloneras Playa. De restaurants hebben allemaal een terras en de meeste hebben ook een bar. U kunt hier genieten van Franse, Italiaanse- en Spaanse specialiteiten. Als u opzoek bent naar een eenvoudige eetgelegenheid, dan kunt u terecht in Oasis. Uitgaan kunt u in Maspalomas in verschillende bars. Denk aan lounge, koffie- en discobars.

Sport, spel en plezier

In Maspalomas kunt u zich vermaken met watersportmogelijkheden en andere activiteiten. Watersportfaciliteiten die u hier u hier kunt doen zijn o.a. duiken, zeilen, snorkelen en windsurfen. Activiteiten die u buiten het water kunt doen zijn o.a. tennis en golf.