Puerto Rico is een gezellige badplaats en is bekend vanwege de vele zonuren. Daarom is Puerto Rico zeer geschikt voor mensen die opzoek zijn naar een zonvakantie. U kunt hier o.a. heerlijk zonnen op de prachtige stranden, surfen, zeilen, duiken, waterskiën, wandelen over de boulevard, etc. Bovendien kunt u vanuit Puerto Rico leuke uitstapjes maken naar authentieke dorpjes in de omgeving. Leuke dorpjes om te bezoeken zijn o.a. Puerto de Morgan en Arguineguin. Wist u dat u de prachtige onderwaterwereld kunt ontdekken met een glasbodemboot?

Puerto Rico ligt aan de zuidkust van Gran Canaria en ligt helemaal beschut in een dal met schitterende zandstranden en rotsen. Vanwege de vele zonuren wordt Puerto Rico het hele jaar door druk bezocht.

Prachtig om te zien is dat de appartementencomplexen trapsgewijs tegen de hellingen zijn aangebouwd. Vanaf het hoger gelegen gedeelte kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de plaats en de baai. Voor mensen die niet zo goed ter been zijn is Puerto Rico niet echt een geschikte bestemming, aangezien de wegen en paden hier allemaal behoorlijk steil zijn.

Alles wat u nodig heeft voor een perfecte zon- en strandvakantie vindt u in Puerto Rico op Gran Canaria!

De reis naar Puerto Rico

U vliegt in ongeveer 4 uur en 15 minuten naar de luchthaven van Las Palmas. Het vliegveld van Las Palmas ligt op een afstand van ongeveer 51 km van het centrum van Puerto Rico. De transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur.

Sport, spel en plezier

Puerto Rico plaatsIn Puerto Rico zijn volop watersportmogelijkheden en activiteiten buiten het water te doen. Plezier op en in het water kunt u maken met o.a. duiken, windsurfen, zeilen, parasailing, waterskiën, kajak varen, banana-riding, etc. Bovendien kunt u ook een waterscooter of motorboot huren.

Activiteiten die u buiten het water kunt doen zijn o.a. tennis, squash, minigolf, etc. Voor de liefhebbers van golfen is er een 18-holes golfbaan in de buurt (vlakbij Maspalomas) waar u ook golfles kunt krijgen.

Voor de kinderen zijn er ook genoeg faciliteiten. Denk o.a. aan een luchtkussen, trampolines, skelterbaan, speeltuinen, etc.