Djerba TunesiëDjerba is het grootste eiland van Tunesië en is vooral vanwege de eindeloze zandstranden een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Tunesië geworden. Naast de mooi zandstranden wordt het beeld van dit prachtige eiland vooral bepaald door een wijd verspreide palmbomen, olijfbomen, fruitbomen en schilderachtige dorpjes waar traditionele eigenschappen zijn behouden. Denk met betrekking tot deze tradities o.a. aan de bouwwijze van de huizen en plaatselijke klederdracht. U kunt bij diverse reisaanbieders terecht voor het boeken van een voordelige last minute Djerba all inclusive vakantie.

De hotelzone van Djerba begint 11 km ten oosten van Houmt Souk, de hoofdstad van Djerba en inmiddels loopt de hotelzone door tot aan het in het zuidoosten gelegen Aghir. Inmiddels zijn er ruim 100 hotels gebouwd die allemaal gerekend kunnen worden tot hotels van de hoogste categorie. Met betrekking tot de inrichting en ontspanningsmogelijkheden verschillen de hotels maar weinig van elkaar. U kunt erop rekenen dat er volop voorzieningen zijn, zodat gasten zich optimaal kunnen vermaken tijdens hun vakantie in Djerba. Daarnaast is er natuurlijk ook aan de kinderen en tieners gedacht. Voor kinderen worden er amusementsprogramma’s aangeboden en tieners kunnen lekker uit hun dak gaan in de disco.

Lijkt het u wat om Djerba wat beter te leren kennen? Kies dan eens voor een excursieprogramma. Vooral aan te raden zijn ritjes met een bus of jeep naar de nabijgelegen woestijn. Bovendien is het vlakke landschap van Djerba ideaal voor het maken van fietstochten en fietsen zijn overal te huur. Tenslotte zijn er op Djerba diverse grote golfbanen, dus u hoeft zich niet te vervelen op dit eiland.