HammametHammamet is een stad in het oosten van Tunesië en ligt aan de noordzijde van de Golf van Hammamet. Er wonen in Hammamet ongeveer 54.000 mensen en het stadje is, vanwege de rustig ligging, de oude medina en de schitterende stranden, een van de populairste badplaatsen van Tunesië. Hammamet is een bruisende badplaats waar u kilometerslange zandstranden vindt. Dit in combinatie met het perfecte klimaat, maakt dat Hammamet zeer geschikt is voor een fantastische all inclusive zonvakantie. Ook voor de mensen die houden van watersport is er genoeg te doen, want aan de kust kunt u talrijke watersporten beoefenen.

De oude medina is gelegen in het centrum van Hammamet en kan niet worden gemist als u hier toch op vakantie bent. De medina is een oude ommuurde binnenstad met sfeervolle straatjes boordevol met gezellige terrassen, winkels en restaurants. In de hotelwijk Yasmine Hammamet vindt u een vrij nieuw centrum met ook een ruim aanbod aan terrasjes, restaurants en winkels. Het leuke van het bezoeken van de binnenstad van Hammamet is dat u dan echt de Tunesische sfeer proeft en een goed beeld krijgt van de levenswijze van de lokale bevolking. Als u wat meer de omgeving van Hammamet wilt verkennen, dan zijn er genoeg mogelijkheden voor excursies. Ook kunt u bijvoorbeeld eens een boottochtje maken langs de kust of een ritje op een dromedaris.

Leuke tips voor uw vakantie in Hammamet

Medina

Als u in Hammamet op vakantie bent, dan moet u echt de oude en charmante medina (stad) bezoeken. U wandelt hier door smalle straatjes en u vindt er een moskee, Turks badhuis en witte huisjes. Daarnaast is het erg leuk het 13-eeuwse fort de Kasbah te bezoeken. De Kasbah is gedeeltelijk tegen een heuvel aangebouwd en vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de mooie witte huizen, zee en stranden.

Bezienswaardigheden

Hammamet heeft diverse prachtige monumentale bezienswaardigheden en musea. Zo vindt u in de oude medina het Dar Hammamet-museum, waar u ceremoniële- en trouwkleding kunt bezichtigen. Ook is een bezoekje aan het Cultureel Centrum van Hammamet zeker de moeite waard. Hier worden in de zomer openlucht voorstellingen gegeven. Daarnaast maakt de schitterende villa Dar Sebastien deel uit van het Cultureel Centrum. Deze villa werd gebouwd door het rijke echtpaar Georges Sebastien en Violet Hanson.

Stranden

Hammamet heeft 3 schitterende zandstranden, namelijk het Hammamet Noord-Strand, het Hammamet Zuid-Strand en het Yasmine-Strand. De stranden van Hammamet zijn ook geschikt voor kinderen, aangezien de bodem van de zee geleidelijk afloopt.

Hammamet Noord-Strand

Het Hammamet Noord-Strand heeft een lengte van ongeveer 9 km en is bedekt met fijn zand. Ook de zeebodem is bedekt met fijn zand. Het strand wordt op verschillende plaatsen onderbroken door rotsplateaus en de rand van het strand is begrensd door de ommuurde binnenstad. Voor een hapje en een drankje kunt u hier terecht bij een van de bars en cafetaria’s en in het hoogseizoen kunt u hier een strandbed huren.

Hammamet Zuid-Strand

Het Hammamet Zuid-Strand grenst aan het centrum van Medina en heeft een lengte van ongeveer 7,5 km. Ook dit strand is bedekt met zeer fijn zand. Het strand grenst aan de ommuurde binnenstad en aan de jachthaven van de populaire hotelwijk Yasmine Hammamet. Mooi om te zien is dat het strand op verschillende plaatsen wordt onderbroken door droge rivierbeddingen. U kunt hier in het hoogseizoen strandbedden huren en voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij een van de strandbarren of cafetaria’s.

Yasmine-Strand

Yasmine Hammamet TunesieHet Yasmine-Strand is het kortste strand van Hammamet en heeft een lengte van ongeveer 3,5 km. Het strand grenst aan één zijde aan de jachthaven en achter het strand vindt u een brede promenade en een boulevard. Ook hier kunt u een strandbedje huren om het nog aangenamer te maken. Er zijn diverse gelegenheden voor een hapje en een drankje.

Eten, drinken en uitgaan

Hammamet TunesieDe eet, drink- en uitgaansgelegenheden vindt u in Hammamet in en rond het oorspronkelijke centrum, in de Centres d’Animation en in de nieuw wijk Yasmine Hammamet. Hier vindt u een ruim aanbod eenvoudige restaurants, pizzeria’s en snackbars. Daarnaast treft u er ook prima specialiteitenrestaurants aan, zoals o.a. Spaanse en Libanese. De meeste restaurants hebben ook een terras en bar. Verder vindt u hier genoeg koffiehuizen, café’s en ijssalons.

Uitgaan kunt u ook zeker in Hammamet, maar de meeste uitgaansgelegenheden vindt u binnen de accommodaties. In het centrum Medina Mediterrane is een discotheek.

Sport, spel en plezier

Liefhebbers van duiken kunnen goed aan hun trekken komen in Hammamet. Er zijn diverse duikscholen waar u cursussen kunt volgen, maar ook voor een losse duik kunt u hier terecht. Liefhebbers van actie en avontuur kunnen zich vermaken met bananariding, waterskiën, parasailing en ringoriding. Bovendien kunt u ook zelf zaken huren als catamarans, open boten, surfplanken, motorboten, waterfietsen, waterscooters en kajaks. Maak ook eens een ritje op een dromedaris.

Buiten de stranden is ook voldoende te beleven. Denk hierbij o.a. aan bowlen, minigolf en paardrijden. Als u erop uit wilt en een goed beeld wilt krijgen van de bevolking en de omgeving, maak dan eens een jeepsafari. U komt dan o.a. door allemaal leuke bergdorpjes.

Winkelen

Hammamet Tunesie ShoppingMensen die houden van winkelen, komen voldoende aan hun trekken in Hammamet. De winkels bevinden zich voornamelijk in en rond het centrum van Hammamet. U vindt hier alle soorten winkels, maar het accent ligt toch wel op keramiek, souvenirs, lederwaren en koper. Ook vindt u in Hammamet exclusieve juweliers. Iedere dag is er een groente- en fruitmarkt aan de hoofdweg ten noorden van het centrum en één keer per week een gewone markt.

We geven u nog als tip mee om niet te snel in de mooie praatjes te trappen van de verkopers en afdingen op de prijs is zeker aan te raden. Als u niks wilt is het verstandig gewoon door te lopen, want anders kunnen sommige verkopers best lastig doen. Afdingen is trouwens niet alleen een kwestie van het bepalen van de prijs, maar het is ook een oud ritueel in Tunesië. Tijdens het afdingen zit u natuurlijk niet vast aan de koop, maar als u de verkoper tegemoet komt in de prijs, dan wordt wel verwacht dat u het product koopt. Als richtlijn geldt in het algemeen dat u minimaal 2/3 van de prijs af kunt dingen.

Verder kunt u zich in Hammamet vermaken met bijvoorbeeld een bezoek aan een amusementshal, bioscoop, casino of de kermis en in de nieuw wijk Yasmine Hammamet is een bowlingbaan, ijsbaan en pretpark.

Openbaar vervoer en taxi

Vanuit Hammamet vertrekt er regelmatig een bus naar Nabeul en iets minder vaak gaat er een bus naar Tunis en Sousse. U kunt met de trein reizen naar Tunis, Nabeul en via Monastir naar Sousse. Houd er wel rekening mee dat de treinen onregelmatig rijden. Bovendien rijden de treinen niet op zon- en feestdagen. U kunt ook een ritje maken in een toeristentrein, die rijdt van de hotelwijk Hammamet-Noord naar de andere hotelwijken. Er rijden zo nu en dan koetsen en zogenaamde tuk-tuks binnen de hotelwijken. Tenslotte zijn er genoeg taxi’s te vinden in Hammamet.